Ανατροπή για τα παιχνίδια της Α1 γυναικών και τις προπονήσεις της Α2 ανδρών;-Θα συνεχιστούν κανονικά;

 

Σύμφωνα με το έγκυρο https://www.enikos.gr/ σε άρθρο του με τίτλο «Lockdown: Όλα τα νέα μέτρα - Τι αλλάζει από αύριο» στην παράγραφο αθλητισμός (προπονήσεις αγώνες), αναφέρει για την Α1 γυναικών και την Α2 ανδρών τα εξής:

 

Αποφασίζουμε την αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, εξαιρουμένης της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και από τις 27 Φεβρουαρίου 2021 και για αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας καλαθοσφαίρισης γυναικών.

 

Εξαιρουμένης ακόμη και της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις χωρίς την παρουσία θεατών των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Α2 ανδρών.

 

Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή των παραπάνω εξαιρέσεων είναι δυνατή μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.


*Σύμφωνα με το ΦΕΚ που κυκλοφόρησε αργά το βράδυ όλα τα παραπάνω ισχύουν για το επίπεδο αυξημένου κινδύνου και όχι για το πολύ αυξημένου που εντάχθηκε πλέον η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα. Ετσι σε ότι αφορά την Α1 γυναικών δύσκολα θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα, ενώ οι προπονήσεις της Α2 ανδρών ίσως να πραγματοποιούνται σε πόλεις που βρίσκονται στο πιο χαμηλό επίπεδο επικινδυνότητας. Προφανώς θα έχουμε αύριο διευκρινίσεις για το θέμα... 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια