Ο Κώστας Παπανικολάου υποψήφιος για το ΔΣ της ΕΟΚ με τον Αγγελο Παπανικολάου-Το βιογραφικό του και οι δηλώσεις των δύο υποψηφίων

Μια ακόμη σημαντική υποψηφιότητα ανακοινώθηκε από την παράταξη του Αγγελου Παπανικολάου για μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ. Ο Κώστας Παπανικολάου, μέλος της διοίκησης της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) από τις τελευταίες εκλογές και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας (Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ.) από το 1989.

 

Υπηρετεί την ελληνική Καλαθοσφαίριση από το 1981 με την συμμετοχή του στη ίδρυση του τμήματος καλαθοσφαίρισης του Αθλητικού Σωματείου Γ.Α.Σ. Κιλκίς ως προπονητής και έφορος και από το 2020 ως διοικητικό στέλεχος του ΠΑΣ Αετού Κιλκίς.

 

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της ενιαίας Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ.) από το 1982 έως το 1989 και συνέχεια της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ., μετά τον διοικητικό διαχωρισμό.

 

Υπήρξε μέλος της πρώτης 3μελής Επιτροπής Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΟΚ το 1983. Μαζί με τους Κώστα Παπακωνσταντίνου, μέλος του Δ.Σ της ΕΟΚ και Γ.Γ ΕΚΑΣΘ και τον Ορέστη Αγγελίδη, Ομοσπονδιακό προπονητή, διοργάνωσαν τις πρώτες αναπτυξιακές αποκεντρωμένες εκδηλώσεις την Άνοιξη του '83 για τα παίδες στην Καστοριά και λίγους μήνες αργότερα για τις νεάνιδες στο Κιλκίς.

 

Ο ρόλος του στην ΕΟΚ είναι ενεργός, από το πρώτο κιόλας Συνέδριο στα Μουδανιά Χαλκιδικής, το 1991, όπου και προκρίθηκε η πρότασή του για ισότιμη ανάδειξη του ταλαντούχου αθλητικού δυναμικού σε όλη την ελληνική επικράτεια.

 

Πρωτοστάτησε ακόμη στην δημιουργία του Συνδέσμου Διαιτητών και κριτών του Νομού Κιλκίς το 1996.

 

Είναι πιστός στην φιλοσοφία της Ομοσπονδίας, ότι η αποκεντρωμένη αναπτυξιακή πορεία φέρνει όχι μόνο τη στήριξη αλλά και την ενίσχυση και τη διάκριση της Εθνικής μας εκπροσώπησης, σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα.

 

Ο Κώστας Παπανικολάου έχει δεχθεί τιμητικές διακρίσεις από Δήμους, αθλητικά σωματεία και αθλητικούς φορείς για την πολύχρονη συμβολή και προσφορά του στο ευρύτερο αθλητικό κίνημα.

 

«Συστρατεύομαι με τον Άγγελο Παπανικολάου για τις εκλογές της ΕΟΚ, γιατί πιστεύω πως έχει το όραμα, το ρεαλισμό, τη σωφροσύνη, στοιχεία που χαρακτηρίζουν έναν ηγέτη και μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όλους όσους επιζητούν το καλό της ελληνικής καλαθόσφαιρας», τονίζει στην ανακοίνωσή του.

 

«Έχοντας πάντοτε ως γνώμονα την ανιδιοτελή αγάπη μου προς το άθλημα, στόχος μου είναι να συνεχίσω να είμαι αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου έχουν δείξει τα σωματεία όλα αυτά τα χρόνια. Με λυπεί βαθύτατα το γεγονός, ότι στον βωμό της κοντόφθαλμης προεκλογικής σκοπιμότητας, παραποιούνται γεγονότα και διογκώνονται μικροπράγματα και μικροσυμφέροντα.

 

Ας έχουμε όλοι μας υπόψη, πως όσοι προσπαθούν να "μακιγιάρουν" την πραγματικότητα, σίγουρα στο τέλος η ίδια η πραγματικότητα θα τους εκδικηθεί. Η ελληνική μπασκετική οικογένεια μπορεί και πρέπει να συνεχίσει να αξιολογεί με ευθυκρισία τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της», κατέληξε.

 

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Αγγελος Παπανικολάου τόνισε τα εξής: «Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή καλωσορίζω στη μεγάλη μπασκετική οικογένεια τον Κώστα Παπανικολάου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΚ αλλά και της ΕΚΑΣΚΕΜ. Ο Κώστας Παπανικολάου είναι από τις φωτεινές περιπτώσεις ερασιτεχνών παραγόντων, που με αίσθημα ευθύνης παλεύουν καθημερινά σε τοπικό και εθνικό επίπεδο για το καλό του Ελληνικού Μπάσκετ. Κώστα, καλώς όρισες…» 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια