Τόλης Συμεωνίδης: «Απαραίτητη συνθήκη ως διοίκηση να μην είσαι μαλωμένος με την αλήθεια»

Ο Τόλης Συμεωνίδης μιλάει για τους Μαχητές Πειραματικό, για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, για το λόγο που ο σύλλογος είναι μαγνήτης για τα παιδιά της περιοχής και όχι μόνο, αλλά και ως εκλεγμένος στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών, για την προοπτική της επίλυσης της έλλειψης αθλητικών χώρων.

 

Στην εποχή της πανδημίας οι Μαχητές Πειραματικό δοκιμάζονται. Μετά και τη φετινή κακή κλήρωση ήρθε το 2ο κύμα του covid. Πως πιστεύεις ότι πρέπει να διεξαχθεί η επόμενη σεζόν, με δεδομένο ότι η φετινή δε θα ολοκληρωθεί;

 

«Θα ήθελα να είμαι λίγο πιο αισιόδοξος ελπίζοντας ότι το άνοιγμα του αθλητισμού, έστω και με αυστηρές προϋποθέσεις ,δεν θα αργήσει τόσο ώστε να μας απαγορέψει την  καθολική διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Εμείς σαν σωματείο έχουμε κάνει τις κινήσεις μας, έχουμε βρει προμηθευτή Covid test και μικροβιολογικό εργαστήριο ώστε να μπορούμε να κάνουμε μια άμεση επανεκκίνηση.

 

Φέτος η χρονιά για εμάς ήταν πολύ σημαντική καθώς εντάξαμε τρεις ανήλικους ταλαντούχους αθλητές στην ανδρική ομάδα και θέλουμε πολύ να δούμε πως θα λειτουργούσε αυτό το project. Αυτό δεν πάει να πει ότι ήμαστε αδιάφοροι για τα προβλήματα που έχουν πολλά σωματεία σε σχέση με τη βιωσιμότητα του φετινού εγχειρήματος αλλά πιστεύω ότι με εκατέρωθεν θυσίες από ΕΟΚ, σωματεία, προπονητές και αθλητές, θα μπορούσε να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση. Για του χρόνου τώρα το μόνο που ελπίζουμε είναι να μην δοθεί συνέχεια στο φετινό λανθασμένο προγραμματισμό των πρωταθλημάτων».

 

Το παιδικό και εφηβικό τμήμα των Μαχητών Πειραματικό διατηρούν το αξιόμαχο και πλασάρονται κάθε χρόνο στις υψηλές θέσεις του πρωταθλήματος. Φέτος όμως παρουσίασε ένα διαφορετικό πιο δυνατό ρόστερ. Στόχος είναι ο πρωταθλητισμός αυτών των τμημάτων ή επένδυση για το ανδρικό;

 

«Ο πρωταθλητισμός για μένα ορίζεται ως η προσπάθεια να φτάσεις αγωνιστικά στο ταβάνι σου. Άρα κάθε χρόνο κάνουμε πρωταθλητισμό. Απλά τα τελευταία χρόνια και ειδικά φέτος οι ομάδες μας είναι πολύ πιο ανταγωνιστικές. Δεν το κρύβουμε ότι στόχος μας ήταν η τετράδα και στις δύο ηλικιακές ομάδες. Βεβαίως επειδή έχουμε το πλεονέκτημα της ανδρικής ομάδας που αγωνίζεται στη Β’ Εθνική, μπορούμε να συνδυάσουμε και τα δύο. Ήδη φέτος τρεις από τους αθλητές των αγωνιστικών μας τμημάτων συμμετείχαν στην 12άδα του ανδρικού».

 

Βλέπουμε μια συνεχιζόμενη άνοδο στα τμήματα των ακαδημιών του συλλόγου. Τι πιστεύεις ότι ελκύει τους γονείς να εμπιστευτούν τα παιδιά τους στο σύλλογο;

 

«Ο σκοπός ενός σωματείου οφείλει να είναι διπλός. Είναι και κοινωνικός και αθλητικός δηλαδή και μαζικός αθλητισμός και πρωταθλητισμός. Για κάποιους αυτό είναι πολύ δύσκολο αλλά νομίζω ότι επιτυγχάνεται αν κρατάς σωστές ισορροπίες. Στο κοινωνικό κομμάτι έχουμε δώσει εξετάσεις εδώ και πολλά χρόνια. Οι Μαχητές είναι μια  ακαδημία με πολυετή παρουσία και με πολύ ισχυρές σχέσεις στην τοπική κοινωνία. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν και οι ανάλογες αγωνιστικές επιτυχίες και έχουμε προσελκύσει το ενδιαφέρον  από παιδιά εκτός της ευρύτερης περιοχής μας. Για κάθε ανάλογη επιτυχία δύο είναι πάντα οι καθοριστικοί παράγοντες. Οι συνεργάτες-προπονητές του σωματείου και η απαραίτητη συνθήκη ως διοίκηση του να μην είσαι μαλωμένος με την αλήθεια. Μακροπρόθεσμα η ειλικρίνεια κερδίζει τον κόσμο αν και βραχυπρόθεσμα πολλές φορές έχει δημιουργήσει θέματα κυρίως εκεί που ο μαζικός αθλητισμός τελειώνει και αρχίζει ο πρωταθλητισμός».

 

Ένα από τα προβλήματα που παρατηρούνται στο δήμο είναι και η έλλειψη αθλητικών χώρων .Ως εκλεγμένος στο δήμο Νεάπολης-Συκεών υπάρχει κάποια πρόβλεψη για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα;

 

« Ήμαστε τυχεροί στο Δήμο μας γιατί έχουμε πληθώρα εγκαταστάσεων και επίσης τη στιγμή που μιλάμε χτίζεται στα Πεύκα σχολική εγκατάσταση με ένα ακόμα κλειστό γυμναστήριο που θα αποσυμφορήσει περισσότερο την κατάσταση . Έχουμε τη χαρά αλλά και την ατυχία να ήμαστε ένας Δήμος με μεγάλη αθλητική δραστηριότητα από τοπικά σωματεία. Σίγουρα δεν μπορούν να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα αλλά το Γραφείο Αθλητισμού έχει πολύ καλή συνεννόηση με τη συντριπτική  πλειοψηφία των ομάδων. 

 

Θα μιλήσω και σαν παράγοντας τώρα λέγοντας ότι πολλές φορές και εμείς τα σωματεία τα θέλουμε μονά ζυγά δικά μας. Οι φιλοδοξίες του καθενός δεν σημαίνει ότι υπερβαίνουν το γενικό καλό μιας τοπικής κοινωνίας και ότι για κάθε σωματείο θα έπρεπε να κτιστεί και από ένα γήπεδο. Σε όλα υπάρχει μια ισορροπία που στο Δήμο μας είναι στο σωστό δρόμο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια