Κυριακάκης: «Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα και η ελληνική παρουσία»

 

Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις επιστρέφουν σε φουλ ρυθμούς, με τον Μιχάλη Κυριακάκη να γράφει στο https://www.superbasket.gr/ για την ελληνική παρουσία σε Euroleague και Eurocup:

 

«Οι γιορτές τελείωσαν, το 2021 μπήκε με τις ευχές όλου του κόσμου να ξαναπάρουμε τις ζωές μας ...πίσω και οι Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της FIBA επιστρέφουν σε πλήρη δραστηριότητα.


Στις... φούσκες που πλέον έμαθαν να συνυπάρχουν όλοι, τηρώντας τα πολύ αυστηρά πρωτόκολλα που έχουν καθοριστεί, ξαναρχίζει η Euroleague με τον δεύτερο γύρο της ενώ ταυτόχρονα αρχίζει η φάση των ομίλων του Εurocup .

 

Οι 32 ομάδες μοιράστηκαν σε οκτώ ομίλους με τις δύο πρώτες να προκρίνονται στην φάση των 16.

 

Να επισημάνουμε ότι φέτος δεν θα προστίθενται οι 5εςκαι 6ρς ομάδες των δύο ομίλων της Euroleague όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

 

Η Ελλάδα αναμένει το αν και πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Α1 και την έκβαση των αγώνων της εθνικής ομάδας για την πρόκριση στο Eurobasket με τον ομοσπονδιακό προπονητή Βασίλη Μασλαρινό να καλεί σε συναγερμό τις διεθνείς για να φτάσουμε στον μεγάλο στόχο.

 

Στους αγώνες λοιπόν των ομάδων που αρχίζουν αύριο στις δύο διοργανώσεις η χώρα μας θα δώσει το παρών με μεγαλύτερη  συμμετοχή αυτή της Ουγγρικής Τσεκλέντ των Κεραμιδά, Σωτηρίου, Λαμπρόπουλου και Παπαβασιλείου πού βλέπουμε στην φωτογραφία μαζί με τον κόουτς Κώστα Φλεβαράκη ο οποίος εργάζεται εκεί.

 

Η ομάδα της αρχηγού της εθνικής μας Κατερίνας Σωτηρίου μεταβαίνει στην Αντιόχεια της Τουρκίας όπου στον  3ο όμιλο θα βρεθεί μαζί με την μέχρι πέρυσι ομάδα της Κατερίνας Χατζηδάκη οικοδέσποινα Χατάι, την επίσης τουρκική Αδανα και την Σπαρτακ Μόσχας του Στράτου Κωσταλά την οποία μάλιστα συναντά την Τρίτη στο ξεκίνημα των αγώνων.

 

Η Πηνελόπη Παυλοπούλου με την Ρουμανική Σέπσι φιλοξενούν στην έδρα τους τον 7ο όμιλο που περιλαμβάνει την Γαλλική Βιλνέβ ντ Ασκ ,την Ισπανική Κάντι λά Σέου και την πρώτη αντίπαλο της στις 19 του μήνα Βελγική Ναμούρ .

 

Για τον 6ο όμιλο του Eurocup η Μαριέλλα Φασούλα στο βάπτισμα πυρός της σε αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης,  εκτός εθνικής , με την νέα της ομάδα εδώ και λίγες μέρες Ciudad de la Laguna της Τενερίφης θα αγωνιστεί στην Βαλένθια με αντιπάλους την Ισπανική Γκέρνικα, την Γαλλική La Roche Vendee και την επίσης Γαλλική  γνωστή μας από τους αγώνες με τον Ολυμπιακό Καρόλο.

 

Τέλος στην Euroleague η Άρτεμις Σπανού αποτελεί τον μοναδικό εκπρόσωπο μας. Η Γκτίνια  πρωτοπόρος και αήττητη στο πρωτάθλημα Πολωνίας μεταβαίνει στην Πράγα χωρίς ιδιαίτερες ελπίδες πρόκρισης καθώς στον πρώτο γύρο παρότι πάλεψε τα ματς δεν κέρδισε κανένα.

 

Στον 2ο όμιλο που συμμετέχει θα γίνει σφαγή μεταξύ των ισόβαθμων  Φενερμπαχτσε, Λιόν και της γηπεδούχου USK Πράγας όπου στους τρείς η μία μένει απέξω.

 

Καλή επιτυχία σε όλους και εμείς κρατάμε ότι τα τέσσερα κορίτσια αμέσως μετά θα ενσωματωθούν στην εθνική μας ομάδα με πολύ δυνατά παιχνίδια στα πόδια τους.

 

Γερά να είναι μόνο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια