Τσαβόνι: «Ήρθα στην Θεσσαλονίκη για να ζήσω μία όμορφη εμπειρία»

 

Τον δικό της απολογισμό για το 2020, στέλνοντας παράλληλα τις δικές της ευχές για το 2021, κάνει μέσω του acpaok.gr, η αθλήτρια γυναικών του ΠΑΟΚ, Βαλεντίνα Τσαβόνι:

 

- Μία προσωπική και ομαδική αποτίμηση του 2020;

 

«Καταρχάς θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας συλλυπητήρια στους ανθρώπους που έχασαν αγαπημένους τους, λόγω της πανδημίας, και κουράγιο σε αυτούς που μάχονται αυτή τη στιγμή με τον ιό. Είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μας διότι ο covid... χτύπησε όχι μόνο την υγεία αλλά και την οικονομία, την παιδεία, τον αθλητισμό και πολλούς άλλους τομείς.

 

Μόλις έφτασα στην Θεσσαλονίκη για να ενταχθώ στην ομάδα του ΠΑΟΚ, θέλησα να ζήσω μία όμορφη εμπειρία. Έτσι ακριβώς ξεκίνησε μέχρι την στιγμή που υποχρεωθήκαμε να μπούμε σε καραντίνα για δεύτερη φορά. Δεν κατάφερα να μπω στο ρυθμό που ήθελα λόγω της καραντίνας. Έχει επηρεάσει αρκετά η όλη κατάσταση όλους τους αθλητές, αφού έχουμε συνηθίσει να ζούμε σε τελείως διαφορετικούς ρυθμούς».

 

- Πώς επηρέασε η πανδημία τον αθλητισμό;

 

«Η πανδημία έπληξε πολλούς τομείς και ένας από αυτούς θέλοντας και μη είναι και ο αθλητισμός. Για να προστατευτούν οι αθλητές από αυτή την ασθένεια ήταν αναγκαίος ο τερματισμός των πρωταθλημάτων, κάτι που μας στοίχησε αλλά είναι κατανοητό αν αντιληφθείς την όλη κατάσταση.

 

Μιλώντας για τον εαυτό που, αν και πιστεύω θα εκφράσω πολλούς ανθρώπους της ηλικίας μου, είναι μία χρονιά μονότονη. Οι προπονήσεις χάθηκαν, η επαφή με τις συμπαίκτριες μας έχει μειωθεί αισθητά και η επαφή με τον αθλητισμό εξίσου. Είναι ένα κομμάτι της ζωής μου που αυτή τη στιγμή μου λείπει».

 

- Οι ευχές σου για το 2021;

 

«Βασικότερη ευχή για το 2021 είναι η υγεία. Εύχομαι τύχη γιατί θα την χρειαστούμε, αγάπη, και να μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο γιατί από την στιγμή στην άλλη όλα μπορούν να χαθούν».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια