Οι προτάσεις του Αμύντα για την επανέναρξη της Α2 ανδρών-«Τα έξοδα να καλυφθούν από την Πολιτεία ή την ΕΟΚ ή τον ΠΣΑΚ»

 

Ο Αμύντας παρέδωσε τις προτάσεις του για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Α2 ανδρών. Αναλυτικά:

 

«Το χρονικό διάστημα της αθλητικής απραξίας του δεύτερου τη τάξει Εθνικού πρωταθλήματος παίρνει διαστάσεις και η ανησυχία μας, μας οδηγεί στις ακόλουθες προτάσεις προς την ομοσπονδία και τα σωματεία της κατηγορίας, σεβόμενοι κυρίως τα υγειονομικά πρωτόκολλα:

 

Βασικός στόχος και ΕΠΙΘΥΜΙΑ μας είναι η επανέναρξη των προπονήσεων των αθλητών μας και στη συνέχεια η έναρξη και η ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας.

 

Σε περίπτωση που η Πολιτεία επιτρέψει την έναρξη των προπονήσεων το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, προτείνουμε το Πρωτάθλημα να ξεκινήσει το Σάββατο 27 Φεβρουάριου 2021, (αφού η προπόνηση των αθλητών ύστερα από τη μακρά αποχή, οφείλει να είναι τουλάχιστον 35-40 ημέρες σύμφωνα με τους ειδικούς). Στην παρούσα φάση (προετοιμασία), ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ για την τήρηση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου (μοριακά ή Rapid Τest), να καλυφθούν από την Πολιτεία ή την ΕΟΚ ή από τον ΠΣΑΚ (εφόσον έχει την δυνατότητα και επιθυμεί να βοηθήσει τα ερασιτεχνικά σωματεία).

 

Στην περίπτωση που η έναρξη του Πρωταθλήματος γίνει την 27η Φεβρουάριου του 2021, ή έστω δέκα έως δεκαπέντε ημέρες αργότερα, προτείνουμε τους ακολούθους τρόπους διεκπεραίωσης του:

 

α. Η ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος να τοποθετηθεί μέχρι τέλος Ιουλίου 2021. Οι αγώνες να γίνονται κανονικά κάθε Σάββατο και οι τυχόν εμβόλιμες αγωνιστικές, Τετάρτη. Οι εμβόλιμες αγωνιστικές δεν θα πρέπει να ξεπερνούν την μία ΜΙΑ (1) για κάθε ΜΗΝΑ. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βιώσιμη τήρηση του χρονοδιαγράμματος είναι η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των Play off και Play out.

 

Στην τελική βαθμολογία του Πρωταθλήματος οι δύο (2) πρώτες ομάδες θα προβιβάζονται στην Α1 Εθνική κατηγορία, ενώ οι τέσσερις (4) τελευταίες βαθμολογικά ομάδες θα υποβιβάζονται στην Β’ Εθνική κατηγορία. Οποιαδήποτε σκέψη για αγώνες ΣΑΒΒΑΤΟ και ΤΕΤΑΡΤΗ για ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στα τέλη Μαΐου, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Ο λόγος είναι πως η πλειοψηφία των Αθλητών, των Προπονητών και των Παραγόντων βιοπορίζονται παράλληλα με την ενασχόληση τους με το Μπάσκετ, ή έχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις που δεν τους επιτρέπει να βρίσκονται συνεχώς στο γήπεδο. Γι’ αυτό και τα σωματεία της Α2 Εθνικής κατηγορίας είναι ερασιτεχνικά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων Και αυτό συγκυριακά.

 

β. Η δεύτερη πρόταση μας είναι η ακόλουθη. Η ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος να γίνει με μονούς αγώνες, σε ουδέτερη έδρα, ήτοι στο ενδιάμεσο της απόστασης μεταξύ των δύο (2) ομάδων. (π.χ Αμύντας – Ελευθερούπολη να διεξαχθεί σε γήπεδο της Λάρισας).

 

Η Βαθμολογία όπως έχει ήδη διαμορφωθεί (έως την διακοπή του πρωταθλήματος) να παραμείνει. Οι αναβληθέντες αγώνες να γίνουν κανονικά, ούτως ώστε όλες οι ομάδες να έχουν ακριβώς τους ίδιους αγώνες στη βαθμολογία. Και στην πρόταση μας αυτή η κατάργηση των Play off και Play out είναι απαραίτητη.

 

Με αυτή τη μεθόδευση είναι πιο εύκολο το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί εντός του Ιουνίου, φθάνει βέβαια οι αγώνες να αρχίσουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου 2021.

 

Η ΛΥΣΗ αυτή έχει ένα πρόσθετο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ όφελος για τα δοκιμαζόμενα αθλητικά σωματεία, αφού είναι γνωστόν ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν δίχως την παρουσία φιλάθλων. Χορηγοί δεν υπάρχουν για να μας στηρίξουν, ούτε άλλα έσοδα εκτός από τις τσέπες των Παραγόντων.

 

Ολοκληρώνοντας τονίζουμε πως όχι μόνο τα ερασιτεχνικά σωματεία αλλά ΟΛΟΙ, θα πρέπει και να αναλάβουν την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος, αφού δεν υπάρχουν έσοδα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια