Ρούμπος (μέλος της ΔΕ του Ολυμπιακού Βόλου): «Να μη διεξαχθούν τα πρωταθλήματα πλην Α1 και ίσως Α2 ανδρών»

 

Το μέλος της ΔΕ του Ολυμπιακού Βόλου, Νίκος Ρούμπος, μιλώντας στο www.magnesiasports.gr, τόνισε ότι το κόστος μπορεί να είναι μεγαλύτερο αν διεξαχθούν τα πρωταθλήματα των μικρότερων Εθνικών κατηγοριών σε σχέση με αυτό που θα προκύψει αν η χρονιά σταματήσει οριστικά και αμετάκλητα, ενώ διαχωρίζει την θέση του σχετικά με την Basket League ή ακόμη και η Α2 Εθνική κατηγορία.

 

Αναλυτικά ανέφερε: «Συμφωνώ με οποιαδήποτε επιλογή θα μπορούσε να είναι λειτουργική και πρέπει να γίνει μία συζήτηση που θα έβαζε τα πράγματα σε μία ρεαλιστικά λειτουργική βάση και χωρίς υποθέσεις. Θεωρώ ότι με τις παρούσες συνθήκες πρωτάθλημα δεν μπορεί να γίνει, συνεκτιμώντας τα επιδημιολογικά στοιχεία αλλά και ως παράγοντας ομάδας μπάσκετ εθνικής κατηγορίας την όλη κατάσταση» για να προσθέσει:

 

«Αυτό αποδείχθηκε στην αρχή του πρωταθλήματος, όταν όλες οι ομάδες, χωρίς να έχουμε μπει ακόμη στην μεγάλη ένταση των κρουσμάτων, είχαμε σποραδικά κρούσματα που ανέτρεπαν όλον τον αγωνιστικό σχεδιασμό. Ουσιαστικά πρωτάθλημα δεν γινόταν με αθλητικούς όρους ισοτιμίας και ηρεμίας όπως θα έπρεπε» σημείωσε επίσης, ενώ συμπλήρωσε ότι το να μην διεξαχθούν φέτος τα πρωταθλήματα των μικρών κατηγοριών δεν θα μεταφραστεί σε μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο αφού: «Δεν διακυβεύονται συμφέροντα τρίτων, όπως χορηγών ή εταιρειών που επηρεάζονται σε πρωταθλήματα όπως είναι η Basket League ή ακόμη και η Α2 Εθνική κατηγορία. Ο αντίκτυπος που έχουν είναι δυσανάλογα μικρός σε σχέση με το τι διακυβεύεται εάν πραγματοποιηθούν».

 

Στην επιχειρηματολογία του ώστε να μην συνεχιστούν φέτος τα πρωταθλήματα στις μικρές εθνικές κατηγορίες τόνισε : «Απλώς πρέπει να γίνει μία εμπεριστατωμένη συζήτηση και να καταλήξουμε σε ένα ρεαλιστικό συμπέρασμα αποδοχής. Αν δεν γίνουν τα πρωταθλήματα αυτή τη σεζόν τι θα γίνει; Μήπως γίνανε πέρυσι; Αν εξασφαλίσουμε συνθήκες ηρεμίας, ορθής οργάνωσης ασφάλειας αθλητών και παραγόντων, διακυβεύεται τίποτα;».

 

Ο Νίκος Ρούμπος αποτελεί μέλος του ιατρικού κόσμου τονίζει ότι η ουσία του θέματος είναι πολύ ψηλότερα και αφορά την δημόσια Υγεία και την εύρυθμη λειτουργία των πρωταθλημάτων. Παράλληλα επισημαίνει ότι η πιθανή κάλυψη του κόστους των τεστ κορωνοϊού από την Πολιτεία θα αποτελούσε ένα δυσανάλογο βάρος.

 

«Δεν νομίζω ότι αποτελεί προτεραιότητα αυτή τη στιγμή να δαπανηθούν χρήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Θα πρέπει  να κάνουμε μία ρεαλιστική ιεράρχηση δεδομένων και ζητούμενων, συνεκτιμώντας επιδημιολογικά στοιχεία, παράγοντες δημόσιας ασφάλειας και υγείας και κόστος. Ξέρετε πόσα χρήματα δαπανήθηκαν όλο αυτό το διάστημα εξαιτίας θετικών κρουσμάτων σε αθλητές και σε επαφές τους που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί; Κάθε αθλητής που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό συνδέεται με τουλάχιστον 20 επαφές στη διαδικασία ιχνηλάτησης είτε πρόκειται για άλλα μέλη ομάδας είτε για μέλη του οικογενειακού του περιβάλλοντος. Αυτό σημαίνει τουλάχιστον 20 τεστ πέρα απ’ ό,τι άλλο, για το δημόσιο κόστος και με απασχόληση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού».

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια