Τόλης Συμεωνίδης: «Να κάνουμε ένα restart»

Στην εκπομπή #Μένουμε_Μπάσκετ του BasketPlus.gr μίλησε ο Τόλης Συμεωνίδης από τους Μαχητές Πειραματικό Πεύκων. Αρχικά για την διακοπή ανέφερε:

«Δυστυχώς αυτή η διακοπή μας αφήνει σε ένα ερωτηματικό. Μας βρήκε σε μία περίοδο που είχαμε ανοδική πορεία, κάναμε νίκες και είχαμε καλό πρόγραμμα. Η άνοδος δεν ήταν στόχος, αλλά θέλαμε το ταβάνι μας να το φτάσουμε. Είχαμε αρκετά νέα παιδιά, άλλωστε έχουμε δώσει τα προηγούμενα χρόνια αρκετά παιδιά σε υψηλότερες κατηγορίες. Υπάρχουν παίκτες μας που βρίσκονται στην Α1.
Και όπως και να έχει οι Μαχητές θα είναι παρόντες. Δεν είμαστε μόνο δύο παράγοντες και 15 δελτία. Ήρθαμε για να μείνουμε. Δεν μας ενδιαφέρει η κατηγορία αλλά το μπάσκετ».

Για το τι θα ήθελαν να γίνει με την συνέχεια του πρωταθλήματος:

«Άλλο είναι το τι θα θέλαμε να γίνει και άλλο το τι θα γίνει. Όλα έχουν να κάνουν με το αν θα αρθούν τα μέτρα. Όπως το βλέπω, μιλώντας με πολύ κόσμο και μιλώντας αγωνιστικά, βλέπω τον κόσμο να είναι διστακτικός για την συνέχεια των πρωταθλημάτων. Υπάρχουν βέβαια ομάδες που έχουν βάλει πολλά λεφτά και θέλουν να ανέβουν. Αυτό όμως πρέπει να το δει η ομοσπονδία.
Υπάρχει πάντα το θέμα της προετοιμασίας. Αν λέμε ότι στο ΝΒΑ θέλουν οι παίκτες 30 ημέρες για να ετοιμαστούν, σκεφτείτε πόσο καιρό θέλουν άνθρωποι που δεν είναι επαγγελματίες».

Για το σενάριο να «σπάσει» η Α2 σε Βορρά και Νότο:

«Ακούω ότι δεν θα είναι ανταγωνιστικό. Δηλαδή αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί αγώνες και αυτό που προέχει είναι να είναι ανταγωνιστική η Α2; Aς το δουν πως θα πάει και αν δεν είναι ανταγωνιστικό μπορεί να γίνει και πάλι ένα regroup.
Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες και πρέπει να συμβιβαστούμε. Πρέπει να τα παίρνουμε όλα υπόψιν».

Για το αν έχει αλλοιωθεί ο χαρακτήρας των κατηγοριών:

«Στην Α1 πρέπει να ανεβαίνουν ομάδες που τηρούν κάποιες προδιαγραφές. Υπάρχουν ομάδες πυροτεχνήματα που μετά από δύο χρόνια φεύγει ο χορηγός και τελειώνουν όλα. Από εκεί και πέρα η Α1 θα πρέπει να είναι ένα γκρουπ ομάδων με συγκεκριμένες προδιαγραφές και συγκεκριμένα κριτήρια που μαζεύουν κόσμο και είναι δυνατές. Δεν θέλω να είμαι ρομαντικός, αλλά η Α1 θα μπορούσε να είναι καλύτερη με λιγότερους ξένους.

Η Α2 θα πρέπει να είναι ένα πρωτάθλημα που θα ετοιμάζονται παίκτες. Εμείς σαν Μαχητές θέλαμε να παίρνουμε από την Α1 παίκτες για να "ψηθούν"».

Για το ενδιαφέρον που έχει πέσει:

«Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια θυμάται κανείς τι θέση βγήκες αν δεν βγεις πρώτος ή αν δεν πέσεις; Νομίζω ότι έχουμε χάσει λίγο τον δρόμο. Και ξέρουμε ότι στο μπάσκετ τα πράγματα δεν είναι αγνά όπως παλιά.

Ας πέσουν όλα τα μπάτζετ, να κάνουμε restart. Υπάρχουν σοβαρές προσπάθειες από ομάδες μας που κάνουν πορεία στην Ευρώπη. Αλλά έχει σημασία αν θα βγεις τέταρτος ή όγδοος;»

Για τα τμήματα υποδομών της ομάδας:

«Πιο πολύ στεναχωρήθηκα για το παιδικό μας, που πήγαινε να κάνει την έκπληξη και να μπει "σφήνα" στην τετράδα. Έχουμε ένα γκρουπ ανθρώπων που ασχολείται με τα πιο κάτω τμήματα και έχουν ανεβάσει τα επίπεδο ανταγωνιστικότητας. Θέλουμε να κάνουμε δουλειά. Βλέπουμε το κενό που δημιουργείται και πιστεύουμε ότι με την συνέπεια μας και χωρίς τυμπανοκρουσίες μπορούμε να μπούμε σφήνα».

Για το φετινό πρωτάθλημα στον Βορρά:

«Δεν ήταν πολλών ταχυτήτων όπως έγινε πέρυσι. Είχε 1-2 ομάδες που δεν ξεκίνησαν και ούτε συνέχισαν καλά. Αλλά από εκεί και πέρα εκτός από τα Γιάννενα που έκαναν μία πολύ καλή πορεία η άνοδος και η πτώση θα ήταν στην μία νίκη διαφορά.

Όλοι ήταν στο ίδιο επίπεδο. Μπορούσες να κερδίσεις τον πρώτο και να χάσεις από τον προτελευταίο. Δεν λέω ότι ήταν πολύ καλό το επίπεδο, αλλά ήταν ανταγωνιστικό».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια