Αλλαγές στους επίσημους κανονισμούς της FIBA από τις αρχές Οκτώβρη

Σε ισχύ μπαίνουν από 1 Οκτωβρίου 2020 οι εξής αλλαγές στους επίσημους κανονισμούς της FIBA:

Άρθρο 5ο Παίκτες: Τραυματισμός και βοήθεια

ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ

Πρέπει να προστεθεί το κείμενο για τη διευκρίνιση της βοήθειας προς τον/τους παίκτη/ες από τα μέλη της ομάδας και τα επιπλέον μέλη-συνοδούς του πάγκου της ομάδας του.

Το άρθρο 5 μετονομάζεται, προστίθεται το νέο άρθρο 19.2.6 και το άρθρο 44.2.5 τροποποιείται.

ΝΕΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

5.1 Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητού/ών, οι διαιτητές μπορούν να σταματήσουν τον αγώνα.

5.2 Αν η μπάλα είναι ζωντανή όταν συμβαίνει ένας τραυματισμός, ο διαιτητής δεν πρέπει να σφυρίξει, μέχρι η ομάδα που έχει τον έλεγχο της μπάλας να σουτάρει, να χάσει τον έλεγχο της μπάλας, να κρατά τη μπάλα χωρίς να παίζει ή η μπάλα να νεκρωθεί. Ωστόσο, εάν είναι αναγκαίο να προστατευτεί ένας τραυματισμένος παίκτης, οι διαιτητές μπορούν να διακόψουν τον αγώνα αμέσως.

5.3 Aν ο τραυματισμένος παίκτης δεν μπορεί να παίξει αμέσως (περίπου σε 15 δευτερόλεπτα) ή δεχθεί θεραπεία ή βοήθεια από τους προπονητές, μέλη ομάδας και/ή μέλη-συνοδούς του πάγκου της ίδιας ομάδας, πρέπει να αντικατασταθεί, εκτός εάν η ομάδα απομείνει με λιγότερους από 5 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο.

5.4 Προπονητές, βοηθοί προπονητών, αναπληρωματικοί αποκλεισμένοι παίκτες και μέλη-συνοδοί ομάδας, μπορούν να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο, μόνο με την άδεια ενός διαιτητή, προκειμένου να περιποιηθούν τον τραυματισμένο παίκτη πριν αντικατασταθεί.

5.5 Ο γιατρός μπορεί να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς την άδεια από έναν διαιτητή, εάν κατά την κρίση του, ο τραυματισμένος παίκτης χρειάζεται άμεση ιατρική βοήθεια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια