Θεογιάννης: «Περήφανος για όλη την ομάδα»- Ευσταθιάδης: «Ωραίο συναίσθημα να παίζεις για την πατρίδα σου»

Με την έκτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 επιστρέφει η Εθνική Παίδων, μετά τη σημερινή ήττα από την Τουρκία. Ο Βασίλης Θεογιάννης μίλησε για τον αγώνα της ελληνικής ομάδας, αλλά και γενικότερα για τη διοργάνωση.

«Δεν μπήκαμε όπως έπρεπε σήμερα στο παιχνίδι. Ήμασταν κάπως νωθροί στην αρχή. Παλέψαμε στην αρχή, πλησιάσαμε, αλλά δεν καταφέραμε να το γυρίσουμε το παιχνίδι. Αυτό που εγώ θέλω να πω είναι πως είμαι πολύ περήφανος για όλη την ομάδα για την προσπάθεια που έκανε, για κάθε συμπαίκτη. Είμαι χαρούμενος που γνώρισα όλα αυτά τα παιδιά. Έχουμε προσπαθήσει πάρα πολύ, εδώ και πάρα πολύ καιρό και κάπου αδικήσαμε τον εαυτό μας με αυτό το τελευταίο παιχνίδι και την εικόνα που δώσαμε.

Το παιχνίδι με την Ιταλία κάπου «γυρίζει» στο πίσω μέρος του μυαλού του, όπως και των άλλων παιδιών, αλλά άλλα συναισθήματα είναι αυτά που κυριαρχούν: «Μας έμεινε μια πίκρα, γιατί ξέρουμε πως θα μπορούσαμε να είμαστε στην τετράδα. Όπως και για τη σημερινή ήττα, γιατί θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη για να πάμε στο Παγκόσμιο. Και πάλι όμως θα πω πως είμαι χαρούμενος για όλη αυτή την εμπειρία και πολύ περήφανος για όλη την ομάδα, για κάθε μέλος της».

Υπάρχει όμως και η γενικότερη εικόνα, της συμμετοχής σε ένα μεγάλο τουρνουά για πρώτη φορά; «Παίρνουμε παραστάσεις και εμπειρίες σε ένα άλλο επίπεδο και τώρα που επιστρέφουμε στις ομάδες μας καταλαβαίνουμε πως πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο. Είδαμε παίκτες καλύτερους, είδαμε διαφορετικά στυλ μπάσκετ και πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να φτάσουμε στο επόμενο επίπεδο».

Ευσταθιάδης: «Ωραίο συναίσθημα να παίζεις για την πατρίδα σου»

Στενοχωρημένος, αλλά και γεμάτος από τις νέες εμπειρίες είναι έτοιμος να επιστρέψει στην Ελλάδα ο Γιάννης Ευσταθιάδης μετά την ήττα από την Τουρκία, με την οποία ολοκλήρωσε την αποστολή της η Εθνική Παίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16.

«Είμαι στενοχωρημένος, όπως και όλοι, γιατί θέλαμε αυτή τη νίκη. Δεν μας βγήκε όπως θέλαμε και μια νίκη που χρειαζόμασταν για να φτάσουμε στο παγκόσμιο του 2020 δεν καταφέραμε να την πάρουμε. Είμαστε όλοι στενοχωρημένοι».

Μέσα στην... πίκρα για την ήττα, ο Ευσταθιάδης βλέπει και τα θετικά της υπόθεσης: «Πήραμε πολλές εμπειρίες που θα μας βοηθήσουν ως παίκτες να γίνουμε καλύτεροι. Να φτάσουμε σε ένα ανώτερο επίπεδο. Όσα ζήσαμε εδώ απλά μας ωθούν να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο, γιατί είδαμε το επίπεδο που υπάρχει και σε ατομικό κα ισε ομαδικό επίπεδο. Θέλουμε να είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι για του χρόνου, να είμαστε όλοι καλά και να παίξουμε και πάλι σε μια μεγάλη τέτοια διοργάνωση».

Για τον ίδιο το συναίσθημα του να αγωνίζεται με την Εθνική Ομάδα, είναι ξεχωριστό και το βίωσε για πρώτη φορά, όπως και σχεδόν όλοι οι συμπαίκτες του: «Είναι ωραίο να βρίσκεσαι εδώ, να αγωνίζεσαι με την Εθνική Ομάδα. Είναι ωραίο συναίσθημα να παίζεις για την πατρίδα σου. Οπότε δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος που δεν θέλει να ξαναζήσει αυτή την εμπειρία».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια