Ξεκίνημα με το… δεξί για την ΔΕΚΑ στην τελική φάση παίδων της ΕΚΑΣΘ-Επικράτησε με 65-57 της ΧΑΝΘ-Φωτορεπορτάζ

Σημαντική νίκη πέτυχε η ΔΕΚΑ στο μεγάλο ντέρμπι της πρεμιέρας της τελικής φάσης του πρωταθλήματος παίδων της ΕΚΑΣΘ, καθώς επικράτησε με 65-57 της ΧΑΝΘ. Οι νικητές ήταν καλύτεροι στην επανάληψη και κατάφεραν να πάρουν δίκαια το πρώτο ροζ φύλλο στη διοργάνωση.

Ο τραυματισμός του Κώστα Φιλοξενίδη στον ώμο στα πρώτα δευτερόλεπτα ήταν το πρώτο γεγονός του αγώνα και επηρέασε τόσο ψυχολογικά, όσο και αγωνιστικά τη ΧΑΝΘ. Παρόλα αυτά η «Αδελφότητα» διατήρησε ένα μικρό προβάδισμα στα πρώτα λεπτά. Στο όγδοο λεπτό με τρίποντο του Μάριου Τσιροπούλη η ΔΕΚΑ προηγήθηκε για πρώτη φορά με 11-10, ενώ με νέο τρίποντο του Θεογιάννη ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος.

Ένα σερί 6-0 στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, έδωσε προβάδισμα και πάλι στη ΧΑΝΘ με δύο πόντους, το οποίο συνεχίστηκε μέχρι το 17ο λεπτό, όταν ο Θεογιάννης έκανε το 24-23. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι κοντά στο σκορ μέχρι τα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, όταν η ΔΕΚΑ με καλάθι του Γιάννη Τσιροπούλη πέρασε με 36-27.

Η ΧΑΝΘ πέτυχε τον πρώτο της πόντο στο τρίτο δεκάλεπτο, 4:13 πριν τη λήξη του με βολή του Κωνσταντίνου. Ο Μάριος Τσιροπούλης έφερε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (38-28) για να τελειώσει η περίοδος με το σκορ στο 46-38.

Η «Αδελφότητα» κατάφερε να μειώσει με καλάθι του Χαβαλέ σε 50-45, 7:16 πριν τη λήξη του αγώνα. Με οκτώ πόντους του Βασίλη Θεογιάννη (δίποντο και δύο τρίποντα) η ΔΕΚΑ, έφερε για πρώτη φορά τη διαφορά στο +13(58-45), «καθαρίζοντας» ουσιαστικά με την υπόθεση νίκη για την ομάδα του Ευόσμου.

Εξαιρετική εμφάνιση από τους νικητές για τον Θεογιάννη που πέτυχε πάνω από τους μισούς πόντους της ομάδας του, ενώ από τη ΧΑΝΘ ξεχώρισαν Χαβαλές και Μαργαριτόπουλος.

Δεκάλεπτα: 14-10, 27-27, 46-38, 65-57
Διαιτητές: Τσιρτσιμάλης-Βασιλόπουλος-Αναστασιάδης Β.
ΔΕΚΑ (Χατζηβρέττας): Νούσκαλης 4, Τσιμερίκας 2, Τσιροπούλης Γ. 4, Τσιροπούλης Μ. 15(2), Μπόλδογλου 4, Θεογιάννης 34(5), Ρέμπας, Φωταρούδης, Καλαποθαράκος 2.
ΧΑΝΘ(Αστεριάδης): Χαλβατζάκης, Τουραπίδης 2, Φιλοξενίδης, Καραγιάννης 6, Ρουμελιώτης 2, Λαδένης, Χαβαλές 23(1), Λύτρας 6, Μαργαριτόπουλος 14(1), Κωνσταντίνου 4, Ματίδης.  




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια