Φιλικός αγώνας τη Δευτέρα στο Αλεξάνδρειο: «Κάνουμε ντρίμπλα στον Εκφοβισμό #3»

Το ΚΜΟΠ, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και η ΚΕΔΗΘ, διοργανώνουν φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης με τίτλο «Κάνουμε ντρίμπλα στον Εκφοβισμό #3» μεταξύ των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και των Διεθνών Ποδοσφαιριστών-Πρωταθλητών Ευρώπης Legends 2004.

Όπως γράφει στο www.metrosport.gr ο Στέλιος Παρθενάκης, ο αγώνας θα διεξαχθεί την Δευτέρα 4 Μαρτίου και ώρα 09:30 π.μ., στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (Παλαί ντε Σπορ), ενώ έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 5000 μαθητές και συνοδοί από 52 σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι η τρίτη φορά που γίνεται αυτός ο αγώνας και φυσικά όλο και περισσότεροι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς το αγκαλιάζουν.

H εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Live Without Bullying για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού που υλοποιεί για τρίτη σχολική χρονιά το ΚΜΟΠ, με αφορμή την 6η Μαρτίου, η οποία έχει οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Στη συνέντευξη Τύπου έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης οι κ.κ Τζιτζικώστας, Πατουλίδου, Αντωνίου, Παπαδόπουλος, καθώς και ο Αγγελος Χαριστέας με τον Χρήστο Κωνσταντινίδη μίλησαν για την αναγκαιότητα να συμβάλλουν όλοι στην εξάλειψη του σχολικού εκφοβισμού και όχι μόνο.

Την παράσταση έκλεψε η τοποθέτηση του Αγγελου Χαριστέα. «Ο αθλητισμός είναι διέξοδος από τέτοιες καταστάσεις. Δεν ντρέπομαι να το πω. Ο αθλητισμός δίνει διέξοδο σε ένα παιδί, το κάνει πιο δυνατό, αποκτάει αυτοπεποίθηση και μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοια κρούσματα. Είμαι ένα ζωντανό παράδειγμα . Ίσως είμαι ένα παράδειγμα που θα πρέπει να δουν τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και γιατί μας κάνει πιο δυνατούς», ανέφερε ο χρυσός σκόρερ της Εθνικής που σήκωσε το Euro 2004.

Οπως , επίσης, εξήγησε εκείνη την εποχή δεν υπήρχε η λέξη bullying, αλλά υπήρχε ο εκφοβισμός, το “πέσιμο”, η βία και μία από τις διεξόδους του ήταν ο αθλητισμός.
«Δόξα το θεό ακολούθησα αυτό το δρόμο και ξεπέρασα αυτά τα προβλήματα», τόνισε ο Άγγελος Χαριστέας.

Ακόμα,ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, από τη δική του μεριά τόνισε: «Θα πρέπει στην πράξη να δείξουμε τη στήριξή μας σε αυτά τα φαινόμενα και να μην σιωπούμε. Το φιλικό αυτό είναι μια σπουδαία εκδήλωση και στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και εγώ προσωπικά είμαστε πάντα κοντά σε τέτοιες πρωτοβουλίες».

Η Βούλα Πατουλίδου σαν Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα. «Πρέπει να ξεπεραστούν όλα τα ταμπού και όλοι μαζί να ξεπεράσουμε αυτό το φαινόμενο. Θα πρέπει να βρούμε λύσεις σε όλα τα επίπεδα και το φιλικό της Δευτέρας είναι μια ξεκάθαρη ευκαιρία για τις προθέσεις που έχουμε. Λέμε στοπ στο bullying κάθε μορφής και ηλικίας».

Ο Αρ.Παπαδόπουλος εκπροσωπώντας το εκπαιδευτικό κομμάτι της διοργάνωσης τόνισε. «Πολύ σημαντικό ρόλο στην αντίληψη για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού παίζουν οι δάσκαλοι και οι γονείς. Είναι αυτοί που έχουν τον ρόλο του εκπαιδευτή, που είναι πολύ σημαντικός για όλη τη ζωή ενός παιδιού».

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης από τη δική του μεριά είπε. «Είναι σπουδαίο να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις. Ευχαριστούμε όλους για την συνεισφορά τους, είναι χαρά να συμμετέχουμε».

Φυσικά, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τα ινδάλματά τους, βετεράνους ποδοσφαιριστές και καλαθοσφαιριστές με πολλούς τίτλους.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί πως προπονητές των δυο ομάδων θα είναι ο Σούλης Μαρκόπουλος και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, ενώ ονόματα όπως ο Θόδωρος Ζαγοράκης, ο Θόδωρος Παπαλουκάς και πολλοί άλλοι θα είναι παρόντες σε μια πολύ ωραία εκδήλωση με κοινωνικό μήνυμα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια