Αναχώρησε για Μάντσεστερ η Εθνική Γυναικών-Τι δήλωσε η Ελένη Καφαντάρη για τη Μεγάλη Βρετανία

Για το Μάντσεστερ αναχώρησε το μεσημέρι η Εθνική Γυναικών όπου αύριο το βράδυ (21.00) θα αντιμετωπίσει τη Μεγάλη Βρετανία σε παιχνίδι για την 5η αγωνιστική του Δ’ ομίλου των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2019.

Η Εθνική ισοβαθμεί στην πρώτη θέση του ομίλου με τη Μ.Βρετανία και θέλει τη νίκη για να «αγκαλιάσει» ουσιαστικά την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Οι 12 αθλήτριες που ταξίδεψαν για το Μάντσεστερ είναι: Εβίνα Μάλτση, Στέλλα Καλτσίδου, Αφροδίτη Κοσμά, Λολίτα Λύμουρα, Αγγελική Νικολοπούλου, Άρτεμις Σπανού, Εβίνα Σταμάτη, Κατερίνα Σωτηρίου, Άννα Σπυριδοπούλου, Τζάκι Γέμελος, Πηνελόπη Παυλοπούλου, Ελεάννα Χριστινάκη.

Η συνεργάτης του ομοσπονδιακού τεχνικού Κώστα Κεραμιδά, Ελένη Καφαντάρη μίλησε για την αυριανή αντίπαλο της Εθνικής αναλύοντας τα δυνατά και αδύνατά της σημεία. «Η Βρετανία βασίζεται πολύ στην Φαγκμπένλε, μια σέντερ, η οποία παίρνει πολλές προσπάθειες. Η τακτική τους και το παιχνίδι τους στηρίζεται στο να μπαίνει η μπάλα στο καλάθι και από εκεί να δημιουργούνται φάσεις για να μπορέσουν να βγάλουν την μπάλα έξω, ώστε σουτάρουν τρίποντα, καθώς όλα τα γκαρντ έχουν καλό μακρινό σουτ. Διαθέτουν επίσης και τη Λίνταμ μια παίκτρια που δεν είχε αγωνιστεί στα προηγούμενα παιχνίδια είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Η Φαγκμπένλε και η Λίνταμ είναι συμπαίκτριες της Καλτσίδου στην Πολκοβίτσε. Η Μ. Βρετανία, επίσης, παίζει για μεγάλο διάστημα ζώνη, στηρίζει εκεί τον τρόπο παιχνιδιού της στην άμυνα, το γνωρίζουμε και έχουμε κάνει την προετοιμασία μας για να ανταπεξέλθουμε σε αυτό το κομμάτι.

Στην Κοζάνη πέρυσι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι.  Η Μ. Βρετανία είναι μια ομάδα που δεν τρέχει πολύ στο τρανζίσιον, δεν είναι ιδιαίτερα πιεστική στην άμυνα, αλλά μπορεί να σκοτώσει τον αντίπαλο, αν έχει ευστοχία από το τρίποντο. Η ομάδα μας πρέπει να είναι πιεστική σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Θα προσπαθήσουμε να «κλέψουμε μπάλες» και να τρέξουμε τρανζίσιον που μας αρέσει και μας δίνει διάθεση, ψυχολογία και κίνητρο να πιέσουμε ακόμη περισσότερο στην άμυνα. Είμαστε προετοιμασμένες, έχουμε το πλάνο μας και ποια τακτική θα ακολουθήσουμε απέναντι στη Μ. Βρετανία».                                                   

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια