Καραμιχάλης: «Ομάδα με βαρύ όνομα ο Απόλλων Καλαμαριάς»

Αρκεί κάποιος να διαβάσει το... ατελείωτό του βιογραφικό για να καταλάβει τι εστί Δημήτρης Καραμιχάλης. Πρόκειται για έναν προπονητή με μεγάλες παραστάσεις έχοντας συνυπάρξει με μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού μπάσκετ σε διάφορες ομάδες.

Ο 56χρονος κόουτς έχει δουλέψει δίπλα στον Γιάννη Ιωαννίδη τα χρόνια που ο Άρης πρωταγωνιστούσε στον ελλαδικό χώρο ενώ ήταν άμεσος συνεργάτης του «ξανθού» την σεζόν που οι «κίτρινοι» γινόταν η πρώτη ελληνική ομάδα που συμμετείχε σε final four ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Πιο συγκεκριμένα αυτό συνέβη το 1988 στη Γάνδη...

Παράλληλα ο Καραμιχάλης έχει συνεργαστεί με παίκτες των οποίων τα ονόματα έχουν μια... ολόκληρη ιστορία από πίσω τους, όπως για παράδειγμα ο Νίκος Γκάλης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Λευτέρης Σούμποτιτς, ο Δημήτρης Διαμαντίδης αλλά και πολλοί ακόμη. Και να ήταν μόνο αυτά; Έχει «ανεβάσει» ουκ ολίγες ομάδες σε ανώτερες κατηγορίες, έχει πανηγυρίσει κατακτήσεις Πανελληνίων Πρωταθλημάτων ενώ έχει αναδείξει πολλούς παίκτες έχοντας δουλέψει και με ατομικές προπονήσεις.

Με λίγα λόγια η εμπειρία του Καραμιχάλη... ξεχειλίζει! Φέτος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα Καλαμαριάς ο οποίος κάνει ένα νέο ξεκίνημα και ο 56χρoνος κόουτς μίλησε στο mgskapollon.gr για τους στόχους αλλά και για το οργανωτικό κομμάτι της ομάδας.

«Η διοίκηση του Απόλλωνα θέλει να κάνει μια ανταγωνιστική ομάδα»

Συγκεκριμένα είπε: «Καταρχάς υπάρχει μια μεγάλη επιθυμία στο να γίνει μια σοβαρή ομάδα. Να μπουν οι βάσεις για μια μελλοντική ομάδα η οποία θα πατά δυνατά στα πόδια της. Το βασικότερο είναι πως έχουμε νέους παίκτες, μπορώ να πω ότι οι μισοί παίκτες μας και παραπάνω, είναι κάτω των 20 ετών. Υπάρχει επιθυμία για διάκριση και η διοίκηση θέλει να κάνει μια ανταγωνιστική ομάδα. Αυτό, βέβαια, θέλει χρόνο από την στιγμή που είπαμε ότι έχουμε νέα παιδιά. Ο χρόνος, αν κάνουμε σωστή και σοβαρή δουλειά, θα είναι σύμμαχός μας. Οργανωτικά η ομάδα είναι στελεχωμένη με προπονητή, με βοηθό, με γυμναστή, με γιατρό, με φυσιοθεραπευτή, με φροντιστή και με ανθρώπους που ασχολούνται με τον ηλεκτρονικό Τύπο.

Έχει ένα βαρύ όνομα ο Απόλλων, είναι μια ομάδα που από πίσω της έχει μια ολόκληρη περιοχή, την Καλαμαριά. Έχει το ποντιακό στοιχείο το οποίο την στηρίζει. Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας να προσπαθήσουμε, η διοίκηση, οι παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και όλο το σταφ. Πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες ότι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να απολαύσουν το παιχνίδι, να βγάλουν ενέργεια, πάθος, ταλέντο και ομοιογένεια μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όλα αυτά πρέπει να τα 'παντρέψουμε' και να τα συνδυάσουμε. Το ταλέντο πρέπει να συνδυαστεί με την ομαδική προσπάθεια αλλά με την καλλιέργεια των αθλητικών προσόντων. Με μια κουβέντα, να προσπαθήσουμε να κάνουμε μια σοβαρή και ανταγωνιστική ομάδα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια