Μαγκλάρα: «Μια οικογένεια ο Φάρος Κερατσινίου»

Στο οικογενειακό κλίμα, το οποίο κυριαρχεί στο Φάρο Κερατσινίου, αναφέρθηκε η Αριστέα Μαγκλάρα με δηλώσεις της στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Η 34χρονη γκαρντ, μετά την περσινή παρουσία της στη Χατάι, επέστρεψε στη χώρα μας για λογαριασμό των νεοφώτιστων στην Α1 Γυναικών. Η σεζόν έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά, καθώς έχουν «πέντε στα πέντε» και βρίσκονται στην κορυφή αήττητες μαζί με τον Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο, ωστόσο τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα, όπως παραδέχθηκε.

Αρχικά, η Αριστέρα Μαγκλάρα ρωτήθηκε για την περσινή εμπειρία της να αγωνιστεί στην Τουρκία κι απάντησε: «Η περσινή χρονιά ήταν μια νέα εμπειρία για εμένα. Ήθελα πολλά χρόνια να αγωνιστώ στο εξωτερικό και πέρυσι μου δόθηκε η ευκαιρία αυτή. Από αγωνιστικής πλευράς πέρασα πολύ ωραία, καθώς έζησα καταστάσεις που δεν πρόκειται να τις ξαναζήσω. Επίσης, ήμουν ευχαριστημένη για το γεγονός ότι η ομάδα πήγαινε και καλά. Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, σαν τη χώρα μας δεν είναι πουθενά. Ενώ υπήρχε η σκέψη να αγωνιστώ και φέτος στο εξωτερικό ήρθε η πρόταση από το Φάρο και δεν γινόταν να αρνηθώ γιατί είναι ένα αξιόλογο σωματείο, από τα λίγα στην Ελλάδα όπου υπάρχει φερεγγυότητα. Επίσης, λόγω της ενασχόλησής μου και με άλλα πράγματα στην Ελλάδα ήταν η κατάλληλη στιγμή να επιστρέψω».

Αναφορικά με τα στοιχεία που διαφοροποιούν το μπάσκετ στο εξωτερικό, σε σχέση με τη χώρα μας, εξήγησε: «Δυστυχώς, το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα είναι υποβαθμισμένο. Στο εξωτερικό ό,τι ακριβώς ισχύει στο ανδρικό ισχύει και στο γυναικείο τόσο οργανωτικά όσο και στα χρήματα που επενδύονται. Δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφοροποίηση. Είμαστε τυχερές, όμως, που υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα οι οποίοι λόγω της τρέλας τους το κρατάνε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Παρ’ όλα αυτά δεν μπορεί να συγκριθεί με όλα όσα γίνονται στο εξωτερικό. Ελπίζω η κατάσταση να αλλάξει προς το καλύτερο τα επόμενα χρόνια, καθώς υπάρχει μεγάλο ταλέντο και στο γυναικείο μπάσκετ στη χώρα μας».

Για την έως τώρα παρουσία της στο Κερατσίνι, και το Φάρο, πρόσθεσε: «Ακούγαμε τόσα χρόνια ότι ο Φάρος είναι μια οικογένεια. Ότι το κλίμα είναι καταπληκτικό και απορούσαμε πώς είναι δυνατόν να υπάρχει μια τέτοια σχέση μεταξύ παικτών-παικτριών και προέδρου. Ερχόμενη, λοιπόν, εδώ και όντας μέλος του Φάρου έχω εντυπωσιαστεί. Είναι όλα ακριβώς όπως τα είχαμε ακούσει. Δε μας έχει λείψει τίποτα. Είναι ευλογία να έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο όπως ο Βαγγέλης Τσάπας που δίνει ανιδιοτελώς ό,τι του ζητήσουμε και αγαπάει πολύ την ομάδα. Είναι από τους δύο τρεις ανθρώπους που βοηθούν το γυναικείο μπάσκετ χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα. Και για να λέμε την αλήθεια, εάν δεν υπήρχε ο κ. Τσάπας δεν θα υπήρχε Φάρος ή τουλάχιστον δεν θα ήταν στο επίπεδο που είναι τώρα η ομάδα».

Από αγωνιστικής άποψης, αλλά και το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, συμπλήρωσε: «Παίζω 22 χρόνια μπάσκετ. Θα πω αυτό που πιστεύω από την εμπειρία μου μετά το πέρασμά μου από αρκετές ομάδες. Πραγματικά έχουμε δέσει όλες οι αθλήτριες. Έχουμε καταπληκτική σχέση μεταξύ μας τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ κι αυτό βγαίνει και στο αγωνιστικό κομμάτι. Θεωρώ ότι όταν το κλίμα είναι έτσι μεταξύ των παικτριών, η μία να παίζει για την άλλη, αυτό θα βγει και στο παιχνίδι μας. Και βάσει αυτών των στοιχείων πιστεύω ότι η ομάδα ακόμα δεν έχει δείξει τον καλύτερό της εαυτό. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης».

Αναφέρθηκε και στο πρόσφατο «διπλό» τους στη Λευκάδα, επί της Νίκης: «Ήταν μια σημαντική νίκη για εμάς, καθώς η διακοπή που προηγήθηκε δεν μας ευνόησε. Είχαμε μικροπροβλήματα τραυματισμών, έλειπε η Κέντρα στην Αμερική λόγω της απώλειας της μαμάς της. Για αυτό και τη νίκη την αφιερώσαμε σε αυτήν, γιατί πέραν των δυσκολιών που πέρασε, γύρισε και μας βοήθησε πολύ ώστε να κερδίσουμε. Ήμασταν χωρίς προπόνηση για κάποιες ημέρες, αλλά δεν πτοηθήκαμε και δείξαμε το χαρακτήρα αυτής της ομάδας». Μίλησε και για τον προσεχή, δύσκολο, αγώνα με τον Ολυμπιακό στο «Π. Νικολαΐδης» (26/11, 14:00): «Αγωνιζόμαστε απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι κακά τα ψέματα ένα επίπεδο πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες. Παρ’ όλα αυτά ποτέ κανένας δεν πάει να χάσει. Εμείς θα δώσουμε τα πάντα ώστε να φανούμε αξιοπρεπείς και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Κλείνοντας, μίλησε για τους φετινούς στόχους τους, που δεν περιορίζονται στην Α1 Γυναικών: «Ένας βασικός μας στόχος είναι το Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου. Είναι ένας θεσμός όπου, όπως έχει δείξει και το παρελθόν, μπορούν να γίνουν εκπλήξεις. Θέλουμε να κερδίσουμε τον Πανιώνιο και από εκεί και πέρα να προσπαθήσουμε να το διεκδικήσουμε».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια