Δηλώσεις Μίσσα, Μπουρούση, Αντετοκούνμπο για το αυριανό παιχνίδι της πρεμιέρας του Ευρωμπάσκετ- Γεραγωτέλλης: «Πώς παίζει η Ισλανδία»

Έτοιμη για την πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ και τις «παγίδες» που μπορεί να κρύβει είναι η Εθνική. Ο Κώστας Μίσσας έδωσε το στίγμα εν όψει Ισλανδίας λίγο μετά την προπόνηση της Πέμπτης. 

«Είναι πρεμιέρα αύριο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Αυτό που έχει σημασία είναι η συγκέντρωση σε ένα συγκεκριμένο αντίπαλο κάθε φορά. Η Ισλανδία είναι μία νεανική ομάδα που θέλει προσοχή και παίζει πολύ τρανζίσιον παιχνίδι, ενώ διαθέτει και καλούς σουτέρ. Για εμάς το σημαντικό είναι η συγκέντρωση στο αμυντικό τρανζίσιον και στην περιφερειακή άμυνα, ενώ έχουμε ετοιμάσει και άλλες μορφές άμυνας. Έχουν ένα ψηλό οι Ισλανδοί (σ.σ. Χλίνασον), αλλά θα κατέβουν σε σχήματα που αλλάζουν και από την πλευρά μας θα υπάρχει διαφορετική προσαρμογή. Αυτό που θέλουμε είναι να ανταποκριθούμε ανά πάσα στιγμή στο παιχνίδι, ενώ δεν υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο. Το αποτέλεσμα είναι πάνω απ’ όλα και θα δούμε τι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αν μπορέσουμε να μην κάνουμε κάποια πράγματα δεν θα τα κάνουμε. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Μετά εξαρτάται από εμάς πώς θα προσαρμοζόμαστε», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ο αρχηγός της Εθνικής, Γιάννης Μπουρούσης, σημείωσε: «Κάθε αρχή και δύσκολη. Θα δείξει αύριο σε τι κατάσταση είμαστε. Το μπάσκετ είναι όπως το γνωρίζουμε, δεν έχει αλλάξει, ούτε αμυντικά ούτε επιθετικά. Είναι θέμα διάθεσης και όσο μπορούμε ο καθένας να μπει και να βοηθήσει για το καλό της ομάδας και της Ελλάδας. Πρέπει να είμαστε μια γροθιά γιατί η Εθνική είναι της χώρας μας. Δεν είναι ούτε του Μπουρούση, ούτε του Πρίντεζη, ούτε κανενός. Παίζουμε για όλον τον ελληνικό λαό».

Τέλος, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είπε: «Σίγουρα είναι δύσκολο για όλους που λείπει ο Γιάννης. Για εμένα ίσως λίγο περισσότερο επειδή είναι αδερφός μου. Όμως ό,τι έγινε, έγινε. Πλέον είμαστε έτοιμοι για τα παιχνίδια. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα λάβω μέρος στο Ευρωμπάσκετ. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Πλέον αρχίσαμε και βρισκόμαστε καλύτερα τώρα που είμαστε 12. Προσωπικά είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα συμμετάσχω στο Ευρωμπάσκετ. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε. Τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Εμείς πρέπει να είμαστε καλά ψυχικά και να κερδίσουμε. Δεν είμαι προπονητής για να ξέρω πόσο έτοιμοι είμαστε. Εμείς πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Υπάρχουν ομάδες που γίνονται καλύτερες στην πορεία του τουρνουά. Η Ισλανδία είναι μία δύσκολη ομάδα. Είναι όλοι δύο μέτρα και τρέχουν σαν καρτούν. Εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί και να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε».

Γεραγωτέλλης: «Πώς παίζει η Ισλανδία»


Η Ισλανδία είναι η πρώτη αντίπαλος (31/8, 16.30) της Εθνικής στο Ελσίνκι για το Ευρωμπάσκετ 2017 και ο συνεργάτης του Κώστα Μίσσα, Βασίλης Γεραγωτέλλης επισήμανε τα βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της:

«Οι Ισλανδοί είναι μια ομάδα που της αρέσει να τρέχει πάρα πολύ, αυτό είναι το βασικό τους χαρακτηριστικό, η ταχύτητα σε πρωτεύοντα και δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Βασίζουν το παιχνίδι τους στην πίεση και στις εναλλαγές της άμυνας, πότε με μεν του μεν, πότε με ζώνες, αλλά και ασκώντας κάποια πίεση με ζον πρες.

Κυριότεροι παίκτες τους είναι ο Χέρμανσον, που είναι και ο βασικός σκόρερ τους, μαζί με τον Πάλσον είναι οι δύο που καθοδηγούν επιθετικά την ομάδα, ενώ ο πιο επικίνδυνος ψηλός τους είναι ο νεαρός Χλίνασον. Υπάρχει και το ερωτηματικό με τον Στέφανσον, έναν αξιόλογο παίκτη ο οποίος έχασε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας λόγω τραυματισμού, έχει μπει στις τελευταίες προπονήσεις, αλλά είναι άγνωστη η ακριβής κατάστασή του.

Εμείς πρέπει πρωτίστως να σταματήσουμε τον αιφνιδιασμό τους, να έχουμε καλές επιθέσεις ώστε να μην τους δώσουμε την ευκαιρία να τρέξουν και να μην κάνουμε λάθη γιατί τα εκμεταλλεύονται με την ταχύτητά τους. Φυσικά πρέπει να είμαστε πιεστικοί και στην άμυνά μας, προκειμένου να βγάλουμε εκτός παιχνιδιού τους καλύτερούς τους παίκτες».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια