Νέος προπονητής της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο ο Ζώτος

Η ΟΣΕΚΑ ανακοίνωσε την ενσωμάτωση στην Εθνική ομάδα του Σεραφείμ Ζώτου. Ο κόουτς, ο οποίος αναλαμβάνει το τιμόνι της Εθνικής, έχοντας πολύτιμο σύμβουλο τον Δημήτρη Γαλάνη, θα επιχειρήσει να φέρει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εκεί που όλοι θέλουμε.

«Όταν ο χώρος σου δείχνει εμπιστοσύνη, δεν μπορείς παρά να νιώθεις υπερήφανος. Ευχαριστώ όλους όσοι με πίστεψαν κι υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω σκληρά να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της Εθνικής ομάδας. Ακόμα πιο σημαντικό είναι πως η παρουσία μου στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συνδυάζεται με μια νέα μέρα, με συμμετοχή ανθρώπων με τεράστια διαδρομή στον χώρο του μπάσκετ. Δεν είναι ώρα για λόγια, αλλά για πολλή δουλειά» δήλωσε ο Ζώτος.

Ο Σεραφείμ Ζώτος ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το μπάσκετ ως αθλητής του Παγκρατίου (το 1975) και συμμετείχε με την ομάδα του ΑΟΠ στα πρωταθλήματα Μίνι, Παίδων, Εφήβων έως και την Α1 Εθνική κατηγορία το 1990. Με την Εθνική ομάδα έχει κατακτήσει την 3η θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Παίδων.


Ως προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του το 1985 στην Ακαδημία του ΑΟΠ, όπου έμεινε ως το 1990. Στο παρελθόν έχει διατελέσει ξανά Ομοσπονδιακός τεχνικός της ΟΣΕΚΚ, την περίοδο 1996-’97. Έχει συνεργαστεί με τον Πανελλήνιο, τον Ολυμπιακό, ενώ έχει καθίσει στον πάγκο των Αετών (1993 – 1997) και του ΠΑΣΚΑ (2010-’11). Σήμερα κοουτσάρει τον Άτλαντα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια