Χατζηκυριακίδης: «Στο χέρι μας πώς θα χειριστούμε το κάθε παιχνίδι»

Αυτοί που τον γνωρίζουν καλύτερα, είναι όσοι παρακολουθούν το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών. Ο Δημήτρης Χατζηκυριακίδης στα 18 του χρόνια είναι βασικό στέλεχος των Μαχητών Δόξας Πεύκων και αυτό που θέτει τώρα ως στόχο είναι μια επιτυχία της Εθνικής Εφήβων, για την οποία όπως τονίζει θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό.  Άλλωστε για τον ίδιο είναι σημαντικό πως ξαναφορά τη φανέλα με το εθνόσημο και πάλι μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων του 2014.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και χαρά που θα είμαι και πάλι μέλος ενός αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Η επιστροφή στην Εθνική ήταν ένας από τους βασικούς μου στόχους, όμως δεν μένω σε αυτό. Ανυπομονώ να αγωνιστώ, να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

-Πόσο σε έχει βοηθήσει το γεγονός πως έχεις χρόνο συμμετοχής και ρόλο σε ένα τόσο δύσκολο πρωτάθλημα όπως είναι αυτός της Α2 Ανδρών;

«Αν και προέρχομαι από ένα εξαιρετικό πρόγραμμα μπάσκετ, αυτό των Αστεριών του κόουτς Ροδόπουλου, σίγουρα η ευκαιρία που μου δόθηκε μέσω των Μαχητών Πεύκων στην Α2 Ανδρών, θεωρώ πως με βοηθάει να ανέβω επίπεδο. Σε κάθε αγωνιστική έρχομαι αντιμέτωπος με αξιέπαινους παίκτες και εξαιρετικές ομάδες. Νιώθω τυχερός που είμαι μέλος μιας τέτοιας ομάδας, η οποία αποτελείται από άτομα τα οποία είναι και εξαιρετικοί παίκτες και εξαιρετικοί χαρακτήρες».

-Παρά το μεγάλο βαθμό δυσκολίας που κρύβει ο όμιλος, πιστεύεις πως μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα;

«Σίγουρα ο όμιλός μας είναι αρκετά δύσκολος, καθώς όλες οι ομάδες είναι δυνατές, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο. Παρόλα αυτά είναι στο χέρι μας το πως θα διαχειριστούμε το κάθε παιχνίδι προς όφελος μας. Θεωρώ πως ναι, μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα».

-Τι να περιμένουμε να δούμε αγωνιστικά από την Εθνική Εφήβων σε αυτή τη διοργάνωση;


«Η ομάδα διαθέτει ταλέντο, αγωνιστικό θράσος, αλλά και σωστή καθοδήγηση από τον πάγκο. Είναι σίγουρο πως θα δείξουμε έντονο πάθος και ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, χωρίς να αφήσουμε καμία φάση να πάει χαμένη».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια