Ο Παναθλητικός Συκεών ήρθε για να μείνει στην Α1 γυναικών-Καφαντάρη: «Μεγάλη πρόκληση»-Κυψέλη αθλητισμού ο σύλλογος-Σταυρίδου: «Μια μεγάλη οικογένεια»-Πρασσάς: «Πλάνο και αγάπη»-Σπανίζουν τέτοια εγχειρήματα

Το κίνητρο μεγάλο και η φιλοδοξία υψηλή. Στόχος είναι και η παραγωγή ταλέντων, αλλά και η αγάπη για το μπάσκετ στην ευρύτερη περιοχή των Συκεών. Ο Παναθλητικός Συκέων ήρθε για  να μείνει. Το μπάσκετ δεν είναι μόνο για άνδρες, όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις,  αλλά και για γυναίκες που προσφέρουν εξαιρετικό θέαμα.

Όπως γράφει ο Στέλιος Παρθενάκης στο http://www.metrosport.gr/ «η ομάδα της Ελένης Καφαντάρη στηριζόμενη σε ένα πολύ νεανικό σύνολο, αλλά και με κάποιες προσθήκες έμπειρων παικτριών θέλει να παραμείνει στην Α1 γυναικών και να κάνει από εκεί και πέρα ότι περισσότερο μπορεί. Αλλωστε, εκπροσωπεί μια ολόκληρη περιοχή που διψάει για αθλητισμό και ειδικά για μπάσκετ. Βέβαια, αυτό δε μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχει πρόγραμμα, έμπειροι συνεργάτες και σωστός καταμερισμός ευθυνών.

Προπονήτρια είναι η Ελένη Καφαντάρη, που έχει τη γενική επιστασία όλων των τμημάτω. Γυναίκες, κορασίδες και νεανίδες. Από εκεί και πέρα, η παρουσία του Βασίλη Πρασσά αποτελεί εγγύηση σε διοικητικό, οικονομικό και οργανωτικό επίπεδο.

Η γυναικεία ομάδα έχει πολύ χαμηλό μέσο όλο ηλικίας και το καλοκαίρι ήρθαν παίκτριες, νεαρές σε ηλικία, αλλά και με μεγάλο κίνητρο. Υπάρχει βέβαια και η αμερικάνικη βοήθεια, αλλά και οι παίκτριες με μεγαλύτερη εμπειρία. Η Ναυσικά Σταυρίδου ηγείται του νεανικού αυτού συνόλου και σκοπός είναι βγάζει αυτή η ομάδα υγεία.

Το κίνητρο μεγάλο και η φιλοδοξία υψηλή. Στόχος είναι και η παραγωγή ταλέντων, αλλά και η αγάπη για το μπάσκετ στην ευρύτερη περιοχή των Συκεών.

 Ελένη Καφαντάρη: «Μεγάλη πρόκληση»

Η Ελένη Καφαντάρη μιλάει στη «Μ» για το εγχείρημα που ανέλαβε. «Ο Παναθλητικός Συκεών είναι πάνω από όλα οικογένεια. Δουλεύουμε σωστά και σε υγιείς βάσεις. Τα κορίτσια είναι πάνω από όλα αθλήτριες και έχουμε σαν σκοπό να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό σύνολο. Για μένα είναι μια ιδιαίτερη σελίδα στην προπονητική μου καριέρα, οπότε έχω μεγάλη φιλοδοξία. Ταμείο θα κάνουμε στο τέλος της χρονιάς, αλλά εύχομαι ο κόσμος να αγκαλιάσει την προσπάθεια».

 Κυψέλη αθλητισμού

Ο Παναθλητικός Συκεών θέλει να αγκαλιάσει όλη την περιοχή και για το λόγο αυτό προσπαθεί να φέρει κορίτσια όλων των ηλικιών κοντά του. Τουλάχιστον 150 μικρές αθλήτριες προπονούνται στα τμήματα υποδομής με σκοπό να προπονούνται και να αποκτήσουν αθλητική παιδεία. Η διάκριση είναι στόχος, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Για το λόγο αυτό και οι οικογένειες είναι κοντά στην ομάδα, αφού στα εντός έδρας παιχνίδια έχει πάνω από 200 άτομα.

 Ναυσικά Σταυρίδου: «Μια μεγάλη οικογένεια»

Η αρχηγός Ναυσικά Σταυρίδου, μέλος της εθνικής ομάδας, αλλά και από τις πλέον καταρτισμένες μπασκετμπολίστριες, μας μίλησε για τον Παναθλητικό. «Είμαστε πάνω από μια μεγάλη οικογένεια. Υπάρχουν καλές συνθήκες προπόνησης και λειτουργίας, ενώ η προοπτική για ένα δυνατό σύνολο , που θα βγάζει υγεία και φιλοδοξία είναι δεμένο. Με δουλειά και στήριξη από όλους, θέλουμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή και να κάνουμε ότι περισσότερο μπορούμε».

 Βασίλης Πρασσάς: «Πλάνο και αγάπη»

Ο «τεχνοκράτης» Βασίλης Πρασσάς είναι η εγγύηση για την οικονομική και διοικητική λειτουργία του συλλόγου. « Ο Παναθλητικός Συκεών είναι μεράκι για μένα. Εχουμε περίπου 40 χορηγούς, αγάπη για το μπάσκετ και αθλήτριες που χαίρεσαι να προπονείς. Σκοπός είναι το άθλημα, η δημιουργία νέων παικτριών και σωστών υποδομών. Το μπάτζετ είναι νοικοκυρεμένο, η ομάδα είναι οικογένεια και πάνω από όλα είμαστε μια μεγάλη παρέα. Νεανικό σύνολο, συνέπεια οικονομική και κυρίως τρέλα για το μπάσκετ».

 Σπανίζουν τέτοια εγχειρήματα

Πλην ΠΑΟΚ, Αρη και Ηρακλή, τέτοια project στο γυναικείο μπάσκετ της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο σπανίζουν. Ο Παναθλητικός Συκεών αποτελεί ένα παράδειγμα και για άλλους συλλόγους που έχουν χαθεί στο πέρασμα του χρόνου.

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και το μπάσκετ, αλλά με νοικοκυροσύνη και αγάπη πολλοί σύλλογοι μπορούν να ανασυνταχθούν. Και φυσικά δεν είναι μόνο τα χρήματα, είναι η διάθεση και η αγάπη για το μπάσκετ. Αυτά αρκούν για ένα νέο ξεκίνημα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια