«Κορίτσια σε… ασπρόμαυρο φόντο»-Αφιέρωμα της εφημερίδας «Μetrosport» στην γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ-Μασλαρινός: «Ένα βήμα παραπάνω»-Κατωπόδη: «Τιμή μου να είμαι αρχηγός»-Αποχωρήσεις και προσθήκες-Κάμπελ και Σο, δυο Αμερικανίδες στην ίδια πόλη-Αγγελίδης: «Υψηλοί στόχοι»

O ΠΑΟΚ είναι από τις ομάδες που έχει γράψει τη δική της ιστορία στο μπάσκετ. Στο ανδρικό, βέβαια, με Μπάνε, Λέβιγκστον και άλλες μεγάλες μορφές. Όμως, υπάρχει και η γυναικεία ομάδα. Αυτή που συμμετέχει φέτος στην Α1 Γυναικών με υψηλούς στόχους.

Μπορεί να αποκλείστηκε από το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά το πρωτάθλημα είναι μπροστά.
Ο στόχος είναι δεδομένος. Όσο πιο ψηλά γίνεται. Ο ΠΑΟΚ έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του τις τελευταίες χρονιές, αλλά φέτος θέλει να κάνει κάτι παραπάνω. Βρεθήκαμε στο «Παλατάκι» και είχαμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε με τους ίδιους τους πρωταγωνιστές. Ο ΠΑΟΚ, άλλωστε, έχει στήσει ένα ολόκληρο σύστημα υποδομών σε άμεση συνεργασία πάντα με τον ΑΣ. Η φετινή ομάδα αποτελείται από έμπειρες και νέες παίκτριες, αλλά με συγκεκριμένη φιλοσοφία και κατεύθυνση.

Μασλαρινός: «Ένα βήμα παραπάνω»

Είναι ο μικρότερος τεχνικός σε επίπεδο Α1 και έχει κατακτήσει τίτλους στο γυναικείο με Αρη, ΠΑΟΚ και Ηρακλή. Πλέον, όμως όπως και τα τελευταία χρόνια ο Βασίλης Μασλαρινός έχει να κάνει μόνο με γυναίκες. Όπως έχουν πολλοί προπονητές που ασχολούνται με γυναικείες ομάδες… δεν είναι τυχαίο ότι όλοι έχουν άσπρα μαλλιά. Ο νεαρός τεχνικός μίλησε στη «Μ» για την προσπάθεια που ξεκίνησε φέτος. «Στον ΠΑΟΚ πάντα υπάρχει στόχος και θέληση για διάκριση. Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε σε επίπεδο επιλογών με σκοπό να έχουμε ένα ανταγωνιστικό ρόστερ. Δουλειά μέσα στο γήπεδο και εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Εγώ από τη δική μου μεριά είμαι ικανοποιημένος με τι συνθήκες στον ΠΑΟΚ. Να είμαστε υγιείς πάνω από όλα».

Κατωπόδη: «Τιμή μου να είμαι αρχηγός»

Από τη φύση είναι ανταγωνιστικό παιδί. Η ανάθεση της αρχηγίας στην Εύα Κατωπόδη «ήρθε και έδεσε» με το γενικότερο DNA της. «Μου αρέσει να έχω τέτοιο ρόλο. Ο ΠΑΟΚ πάντα παίζει  για υψηλούς στόχους και θέλει να νικάει. Μέσα από τη δουλειά μας ατομικά και συνολικά θα κάνουμε ότι περισσότερο μπορούμε. Η ομάδα έχει καλές παίκτριες και  ελπίζω ότι φέτος θα πάμε ένα σκαλί πιο πάνω» τόνισε στη «Μ», βιαστική γαρ. «Να μας στηρίξει ο κόσμος, όσο γίνεται. Είμαστε ένα κομμάτι του ΠΑΟΚ»!

Αποχωρήσεις και προσθήκες

Σπανίδου και Σταυρίδου αποχώρησαν από την ομάδα και στη θέση τους ήρθαν Λυμούρα και Μαγαλιού. Από κοντά τους και η Πανταζή, ενώ ελπίζεται ότι η ομάδα φέτος θα έχει λιγότερα προβλήματα τραυματισμών.  Ο Βασίλης Μασλαρινός γνωρίζει καλά ότι κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Και αν εξαιρέσει κανείς τον πολύ δυνατό Ολυμπιακό, όλες οι άλλες ομάδες είναι σε κοντινό επίπεδο.
 
Κάμπελ και Σο, δυο Αμερικανίδες στην ίδια πόλη

Η αμερικάνικη βοήθεια είναι αναγκαία και για τις γυναικείες ομάδες. Ο ΠΑΟΚ επέλεξε τη Λόβελ Κάμπελ και την Όντρεα Σο. Η πρώτη καλείται να δώσει λύσεις κάτω από τα καλάθια. «Μου αρέσει που ήρθα στον ΠΑΟΚ. Ταιριάζουμε με τον κόουτς και τις υπόλοιπες παίκτριες. Είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και αυτό είναι μια πρόκληση για όλους.  Εγώ θα δώσω ότι περισσότερο μπορώ. Ριμπάουντ, σκριν και άμυνα. Και ότι άλλο ζητήσει ο κόουτς» λέει χαμογελώντας. Η περιφερειακή της παρέας φάνηκε πιο αποφασισμένη. «ΠΑΟΚ σημαίνει νίκη και προσπάθεια. Ήθελα να έρθω σε μια τέτοια ανταγωνιστική ομάδα και να κάνω ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μου. Πάμε για την τριάδα».

«Αγαπάμε τη Θεσσαλονίκη»

Η Κάμπελ μας είπε γιατί ήθελε να έρθει στον ΠΑΟΚ όχι μόνο από μπασκετική πλευρά. «Σαν Αμερικανίδες αγαπάμε να είμαστε σε ωραίες πόλεις. Η Θεσσαλονίκη είναι πανέμορφη. Εχει ήλιο και όμορφα μέρη. Όμως, το μπάσκετ είναι προτεραιότητα». Η Σο γνωρίζει καλά ότι ένα μέρος με υγρό στοιχείο έχει άλλη ιδιαιτερότητα. «Μου αρέσει η πόλη και μπορείς να βγεις για ένα φαγητό ή ποτό χωρίς να προβληματιστείς».
Η προσαρμογή τους μόνο εύκολη δεν είναι, αλλά ο χρόνος είναι σύμμαχος σε αυτά. Ο ΠΑΟΚ θέλει δυνατές τις Αμερικανίδες του, για να είναι πιο ανταγωνιστικός σε σχέση με πέρσι.

  Αγγελίδης: «Υψηλοί στόχοι»

Ο Βασίλης Αγγελίδης τρέχει χρόνια το πρότζεκτ του γυναικείου μπάσκετ στον ΠΑΟΚ και είναι από τους πλέον έμπειρους σε τέτοιο πόστο στην Ελλάδα. Μας μίλησε για την αρχή της νέας χρονιάς. «Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με υψηλές απαιτήσεις και προσδοκίες. Εχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και θέλουμε να έρχονται διακρίσεις πάντα σε συνεργασία με τον ΑΣ. Ευχαριστούμε τους χορηγούς για τη στήριξή τους. Περιμένουμε ένα καλό πρωτάθλημα, υπάρχουν πολλές καλές ομάδες. Τα κορίτσια είναι καλές παίκτριες και έχουν μεγάλο κίνητρο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια