«Ενας νεανικός Αρης ικανός να κάνει πολλές ζημιές»- Αφιέρωμα της εφημερίδας «Μetrosport» στο γυναικείο τμήμα των «κιτρίνων»- Ατακτίδης: «Ομάδα με μέλλον» Τράντα: «Πρώτα η σωτηρία»-Η αμερικάνικη βοήθεια-Αγγελος Πανταζής: «Να καθιερωθούμε στην Α1»-Μέσος όρος ηλικίας 20 ετών

Ο Αρης επέστρεψε δυναμικά στην Α1 γυναικών. Ο Αγγελος Πανταζής έχει αναλάβει τη γενική επιστασία από τον ΑΣ και οι «κίτρινες» δεν θέλουν να έχουν μια τυπική παρουσία στα «μεγάλα σαλόνια». Η συνταγή είναι πετυχημένη. Νεανική ομάδα με κάποιες προσθήκες εμπειρίας. Ο Γιώργος Ατακτίδης παραμένει στο κουμάντο της ομάδας και έχει τον τρόπο του.

Χωρίς μεγαλοστομίες, ο Αρης ξεκίνησε με σκοπό να κάνει μια μικρή υπέρβαση. «Πρώτα η σωτηρία, μετά ότι άλλο καλώς να έρθει» μας έλεγε ο Ελληνας τεχνικός, που είναι και αυτός από τους νέους εκπροσώπους της νέας γενιάς. Ο Αρης είναι πάνω από παρέα και θέλει να είναι ανταγωνιστικός. Τα κορίτσια της ομάδας και οι πρωταγωνιστές μας μίλησαν για τα θέλω της νέας σεζόν.

Ατακτίδης: «Ομάδα με μέλλον»

Ο Γιώργος Ατακτίδης μιλάει για τις παίκτριές του και για τη δουλειά που γίνεται. «Εμείς έχουμε στόχο να απολαύσουμε το μπάσκετ. Η ομάδα είναι νεανική και με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Αυτό δε σημαίνει όμως  ότι δεν είναι φιλόδοξες και ικανές. Μας λείπει η εμπειρία, αλλά θα παλέψουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Είναι δεδομένο ότι πάμε για τη σωτηρία μας πρώτα και μετά ότι καλύτερο βγει. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, γνωριζόμαστε καλά σαν ομάδα και ενισχυθήκαμε εκεί που έπρεπε. Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και πλην κάποιων ομάδων όλες είναι ισοδύναμες. Να έχουμε υγεία και όλα θα γίνουν». Μαζί του βέβαια και οι Μακρής και Κουλακιώτης, αφού υπάρχει άμεση συνεργασία με τις νεανίδες και τις κορασίδες.

Τράντα: «Πρώτα η σωτηρία»

Η Μάρω Τράντα είναι μικρή… μεγάλη. Αδόκιμη η έκφραση, αλλά έχει την εμπειρία και θα είναι ο αρχηγός της φετινής προσπάθειας. «Είμαστε νέα ομάδα, αλλά χαιρόμαστε το μπάσκετ. Θα πρέπει να πούμε ότι η διοίκηση και ο κόουτς φροντίζουν, ώστε να είμαστε απόλυτα αφοσιωμένες στο μπάσκετ. Ο Αρης είναι μια μεγάλη ομάδα και από τη φύση της  είναι ένας σύλλογος με στόχους και φιλοδοξίες. Επιστρέψαμε στην Α1 και πλέον θέλουμε να καθιερωθούμε. Με τη δουλειά μας, αλλά και την αποφασιστικότητά μας, θα πάμε πρώτα για την παραμονή και μετά ότι καλύτερο προκύψει».

Η αμερικάνικη βοήθεια

Η Μίριαμ Μακένζι   και η Μπρίτνι Μοντγκόμερι είναι η ξένη βοήθεια. Ο κόουτς Ατακτίδης ήθελε συγκεκριμένες προσθήκες και οι δυο Αμερικανίδες ήταν αυτό που έψαχνε. Τι λένε όμως οι παίκτριες. «Εγώ από τη μεριά μου θέλω να είμαι η σιωπηλή ηγέτης της ομάδας. Να πασάρω και να σκοράρω, αρκεί να βοηθάω την ομάδα, ώστε να φτάνει στις νίκες. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με καλύπτει απόλυτα και η φετινή χρονιά είναι ένα σκαλοπάτι για μένα. Να έρθουν οι φίλαθλοι και να μας βοηθήσουν, τους έχουμε ανάγκη» μας είπε η Μίριαμ Μακένζι.

Η ψηλή… της παρέας ήταν πιο μαζεμένη. «Δε θέλω να μιλάω πολύ, δεν είναι του στυλ (γελάει). Ο Αρης ήταν μια καλή επιλογή για την καριέρα μου και έχω υψηλούς στόχους. Εγώ ήρθα για να παίξω μπάσκετ και να βοηθήσω το σύλλογό μου. Είναι καλές οι συνθήκες και αυτό μετράει. Όταν έρχεσαι σε μια ξένη χώρα, θέλεις να είναι όλα καλά.  Είμαστε καλά στον Αρη»…

Αγγελος Πανταζής: «Να καθιερωθούμε στην Α1 Γυναικών»

Ο γενικός αρχηγός του γυναικείου τμήματος του Αρη, Άγγελος Πανταζής, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να καθιερωθεί η γυναικεία ομάδα στην Α1 και στην δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής, για να υπάρχει παραγωγή αθλητριών που θα πλαισιώσουν μεταγενέστερα την πρώτη ομάδα. «Για την φετινή χρονιά να πω αρχικά ότι ήταν συνειδητή απόφαση, από την στιγμή που υπήρξε τέτοια πορεία, να παίξει η ομάδα στην Α1. Σε όποιο άθλημα παίζει ο Αρης πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία. Δεν είναι εύκολο, αλλά αποφασίσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου, σε συνεννόηση και με τον Ερασιτέχνη, να στηρίξουμε αυτό το εγχείρημα και στην Α1. Στόχος για την γυναικεία ομάδα είναι η καθιέρωση στην Α1».

Υπάρχουν βέβαια και πολλές δυσκολίες, αλλά με καλή διάθεση βρίσκονται λύσεις. Ο Αγγελος Πανταζής είναι ένας άνθρωπος που τρέχει ένα δύσκολο πρότζεκτ με πολλά όμως κέρδη για το σύλλογο. Πάντα σε συνεργασία με την ΚΑΕ και τον ΑΣ, δείγμα του ότι έχει την ικανότητα και τη θέληση να ηγηθεί επιτυχώς μιας τέτοιας απαιτητικής προσπάθειας.

Μέσος όρος ηλικίας 20 ετών

Η Ηρώ Κουφογιάννη στα 29 της είναι η πρεσβύτερη της παρέας και η 15χρονη Μαρία Βαντσιούρη η… βενιαμίν. Μιλάμε για ένα καινοτόμο εγχείρημα, αλλά και φιλόδοξο. Με παίκτριες όπως οι Ελενα και η Κατερίνα Τσινέκε, Αντωνιάδου, η Κατσαμούρη και η Παπαρδέλα, ο Αρης δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και να κοιτάξει ψηλά. Να βάλει τις βάσεις για την επόμενη τριετία και να χτυπήσει πιο υψηλές θέσεις. Τρόπος και  τεχνογνωσία υπάρχει, ειδικά στα τμήματα υποδομής οι κορασίδες και οι νεανίδες είναι πάντα μέσα στις καλύτερες της Ελλάδας. Ο στόχος παραμένει όμως ένας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια