Βόλτα στο Κερατσίνι για τις γυναίκες του Ολυμπιακού-Επικράτησαν με 47-118 του Φάρου-Τι δήλωσαν Καπογιάννη, Μάλτση και Καλτσίδου-Φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός όπως αναμενόταν επιβλήθηκε εύκολα στο πρώτο φετινό επίσημο ματς του Φάρου μέσα στο Κερατσίνι με 47-118 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει τον Αθηναϊκό στην Γλυφάδα.

Οι «ερυθρόλευκες» κατάφεραν όχι μόνο να πάρουν μια άνετη νίκη αλλά και να παίξουν εντυπωσιακό κατά περιόδους μπάσκετ, διατηρώντας υψηλό ρυθμό καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Παράλληλα δεν αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση η Λικέντρα Τζόνσον, η Κατερίνα Μπαρτόνοβα και η Μίλιτσα Γιοβάνοβιτς.

Με όπλο το ασφυκτικό πρέσινγκ οι παίκτριες του Ολυμπιακού πραγματοποίησαν πολλά κλεψίματα και εκδήλωσαν αρκετούς αιφνιδιασμούς. Ασχέτως από την υποδεέστερη  δυναμικότητα του αντιπάλου, εμφανίστηκε απόλυτα συγκεντρωμένος και σοβαρός στον αγώνα. Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης αναδείχθηκε η αρχηγός του Ολυμπιακού, Εβίνα Σταμάτη με 19 πόντους (4 τρίποντα) ενώ ακολούθησαν με 18 η Πέλλυ Παπαμιχαήλ, με 17 η Στέλλα Καλτσίδου και η Στέλλα Φουράκη και με 13 η Όλγα Χατζηνικολάου και η Νατάσα Γκοτζή.

Υψηλός ρυθμός σε όλο τον αγώνα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά κάνοντας ένα σερί 10-0, στα 3 πρώτα λεπτά, όταν ο Φάρος πέτυχε το πρώτο του καλάθι. Οι ερυθρόλευκες έπαιζαν με πολύ ζήλο στην άμυνα και έβρισκαν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Στο 4:45’ το σκορ ήταν 4-16, ενώ η μεγαλύτερη διαφορά έφτασε στους 20 πόντους, με την Φουράκη να σκοράρει και να διαμορφώνει το 10-30. Η περίοδος τελείωσε με μια εύστοχη βολή της Νατάσας Γκοτζή με το σκορ να διαμορφώνετε σε 12-31.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον ίδιο ρυθμό όπως και η πρώτη. Στο 6:50’ οι «ερυθρόλευκες» έφτασαν στο  14-41. Στο 1:30’ πριν το τέλος, η διαφορά έφτασε στους 39 πόντους (16-55). Σκορ ημιχρόνου 18-59 με την διαφορά δυναμικότητας να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Ίδια εικόνα στην επανάληψη…

Ο υψηλός ρυθμός του πρώτου ημιχρόνου συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο του αγώνα. Οι ερυθρόλευκες με συνεχείς αιφνιδιασμούς και ωραίους συνδυασμούς συνέχισαν να αυξάνουν την διαφορά. Η Σταμάτη με τρίποντο έγραψε το 27-57 ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ στο 32-86. Η Καλτσίδου, μέσα από την ρακέτα διαμόρφωσε το 100-40, 5:13 πριν από το τέλος. Η Σταμάτη με ακόμα ένα εύστοχο τρίποντο «έφτιαξε» 107- 45, 2’ λεπτά πριν την λήξη, για να φτάσει στην τελική επικράτηση με 117-48.

Δεκάλεπτα : 12-31,18-59, 32-86, 48-117
Διαιτητές: Παυλόπουλος , Φραγκούλη
ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (Λειβάδης): Κεχαγιά 15, Γκριτζά 6, Βράκα 4, Αλεξανδρίδου 9, Χατζηλεοντή 2, Ακρίβου  3, Κοντραφούρη 9.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καπογιάννη): Γκοτζή 13 (2), Σταμάτη 19 (4), Μπόνη 7 (1), Χατζηνικολάου 13, Μάλτση 4, Παπαμιχαήλ 18, Χαλιβέρα 9, Φουράκη 17, Καλτσίδου 17

Καπογιάννη: «Σε κάθε αγώνα το παιχνίδι μας»

Η προπονήτρια των νταμπλούχων Ελένη Καπογιάννη δήλωσε στο osfp.gr μετά το τέλος του αγώνα. «Παρόλο που προφυλάξαμε κάποιες αθλήτριες, κάναμε μια πάρα πολύ αρχή. Θεωρώ ότι η ομάδα φάνηκε πάρα πολύ σοβαρή. Δεν λογαριάζουμε ποιος είναι ο αντίπαλος, θέλουμε σε κάθε αγώνα να κάνουμε το παιχνίδι μας και ελπίζω να συνεχίσουμε κατά τον ίδιο τρόπο. Το βασικότερο στοιχείο που ζητήσαμε από τα κορίτσια ήταν η σοβαρότητα. Τα κορίτσια έδειξαν απόλυτα σοβαρές στον αγώνα και θέλω να τις συγχαρώ για αυτό.»

Mάλτση: «Ο κόσμος ήταν φανταστικός»

Η διεθνής αθλήτρια του Ολυμπιακού, Εβίνα Μάλτση, δήλωσε στο osfp.gr μετά το τέλος του αγώνα. «Ο Ολυμπιακός πρέπει να μπαίνει σοβαρός σε κάθε αγώνα. Αυτό προστάζει η φανέλα του και οι στόχοι που έχουμε θέσει ως ομάδα. Χωρίς να θέλω να μειώσω τον Φάρο, όταν παίζεις με έναν χαμηλού επιπέδου αντίπαλο, είναι δύσκολο να βρεις κίνητρο και να είσαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι σου δίνοντας το 100% των δυνάμεων σου. Εμείς έχουμε μακρύ ταξίδι ακόμα. Σήμερα είχαμε να δουλέψουμε κάποια πράγματα μέσα στο γήπεδο και νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε σωστά. Ο πρώτος μικρός στόχος που είχαμε, να κάνουμε δηλαδή ένα πετυχημένο ντεμπούτο και να συνεχίσουμε στο κύπελλο, επετεύχθη. Ο κόσμος σήμερα ήταν φανταστικός με πολύ διάθεση και παλμό! Τον ευχαριστούμε που βρέθηκε δίπλα μας σήμερα, αν και το παιχνίδι ίσως να μην μπορούσε να του δώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Θα προσπαθήσουμε με το παιχνίδι μας να φέρουμε όσους περισσότερους μπορούμε γιατί μαζί θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας»

Καλτσίδου: «Δεν κοιτάμε τη δυναμικότητα του αντιπάλου»

Η διεθνής αθλήτρια του Ολυμπιακού Στέλλα Καλτσίδου, δήλωσε στο osfp.gr μετά τον αγώνα.«Εμείς δεν κοιτάμε τη δυναμικότητα του αντιπάλου. Για εμάς ήταν ο πρώτος επίσημος αγώνας και έπρεπε να εμφανιστούμε σοβαρές, συγκεντρωμένες και να βγάλουμε στο παρκέ αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Νομίζω ότι δείξαμε αρκετά καλό πρόσωπο, αν και κατά διαστήματα χαλαρώναμε, κάτι το οποίο είναι φυσικό εν μέρη. Παρόλα αυτά νομίζω ότι σήμερα δείξαμε αρκετά θετικά στοιχεία, το σημαντικό είναι ότι ξεκινήσαμε με νίκη και συνεχίζουμε στο κύπελλο που είναι άλλωστε ο ένας από τους στόχους μας. Όταν είσαι στον Ολυμπιακό δεν μπορείς να αντιμετωπίζεις κανένα παιχνίδι με χαλαρότητα».





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια