Ασημάκης: «Πρέπει να αλλάξουμε το εγώ μας»

Ο ταλαντούχος Σερραίος μπασκετμπολίστας και 1ος σκόρερ της περσινής Β' εθνικής Γιώργος Ασημάκης θα φοράει τα μπλε της Ασπίδας Ξάνθης τη νέα σεζόν. Ο Γιώργος Ασημάκης, ο οποίος έχει αγωνιστεί πολλά χρόνια στις εθνικές κατηγορίες, ολοκλήρωσε την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο με 499 πόντους, σκοράροντας δηλαδή 18.9 πόντους ανά παιχνίδι.

 Η ικανότητα του στο σκοράρισμα και η εμπειρία του αναμένεται να βοηθήσουν ιδιαιτέρως την ομάδα στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Έπειτα από την ολοκλήρωση της μεταγραφής του και λίγο πριν την έναρξη της σεζόν παραχώρησε συνέντευξη στα Serraika Nea όπου μιλάει για τη νέα προοπτική στην καριέρα του, τα τεκταινόμενα στο Σερραϊκό μπασκετικό γίγνεσθαι και την προσπάθειά του στις Ακαδημίες του Α.Ο. Σερρών.

Νέα αρχή για σένα φέτος και μετακόμιση από την Κατερίνη στην Ξάνθη. Πώς το αποφάσισες και ποιοι οι στόχοι σου;

Νομίζω ότι έκλεισε ένας κύκλος τεσσάρων χρόνων επιτυχημένα! Πίστευα ότι δεν μπορούσα να προσφέρω άλλο και χρειαζόμουν μια αλλαγή! Το να έρθω στην πόλη και την ομάδα της Ξάνθης δεν ήταν δύσκολη απόφαση, οι άνθρωποι έδειξαν ενδιαφέρον απ' την αρχή, με προσέγγισαν με πολύ σωστό τρόπο, έδειξαν ότι ήθελαν να γίνω μέρος μιας ομάδας και έτσι ήρθε η συμφωνία!

Είναι γνωστό ότι πέρα από την ενασχόλησή σου εντός των παρκέ έχεις αναλάβει να τρέξεις οργανωτικά και διοικητικά και μια ομάδα στις Σέρρες, θέλουμε να μας μιλήσεις για τις δυσκολίες του εγχειρήματος...

Όντως ασχολούμαι με τον Α.Ο.Σ., είναι η 5η χρόνια! Είναι πάρα πολύ δύσκολο, έχει πολλές απαιτήσεις το να κάνεις ακαδημία μπάσκετ, γιατί ακαδημία θεωρούμαστε! Εγώ είμαι λίγο μακριά αλλά ο Άγγελος Μπετιχαβάς και ο Στέφανος Δημητρακούδης φροντίζουν να καλύψουν την απουσία μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από πλευράς παιδιών είμαστε σε ικανοποιητικό επίπεδο, δουλεύουμε πάρα πολύ και με συγκεκριμένο πρόγραμμα. Είναι κάτι που αγαπάμε πολύ, η ενασχόληση με τα παιδιά σε αναζωογονεί και σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.

Χθες έληξαν οι Ολυμπιακοί αγώνες, η Ελλάδα ήταν απούσα, ποια η γνώμη σου για το τι φταίει και πώς θα πρέπει να σχεδιάσουμε την ανάκαμψή μας τα επόμενα χρόνια...

Λείπαμε σ' όλα τα ομαδικά αθλήματα εκτός του πόλο! Δεν είμαι αρμόδιος να πω τι φταίει, προφανώς είναι μια μεταβατική περίοδος και θα περιμένουμε να δούμε τα επόμενα χρόνια τα αποτελέσματα.

Κλείνοντας τη μίνι αυτή συνέντευξη θα θέλαμε να μας κάνεις ένα σχόλιο για το τοπικό μπάσκετ. Τι πρέπει να αλλάξουμε και που να στοχεύσουμε για να δούμε κάποια στιγμή ομάδα στην πρώτη τη τάξει κατηγορία;

Πρέπει ν' αλλάξουμε το εγώ μας, που είναι βασικό! Οι προπονητές κι οι διοικήσεις πρέπει να κοιτάξουν σε βάθος χρόνου και τα αποτελέσματα θα έρθουν γιατί στην πόλη των Σερρών υπάρχουν παιδιά με ταλέντο και θέληση! Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί αυτοί θα 'ναι το μέλλον του Σερραϊκού -και όχι μόνο- μπάσκετ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια