Αγγέλης: «Πανελλήνια η απήχηση του 3ου summer basketball camp της Ακαδημίας Άθλος»

Παρά τα λίγα χρόνια λειτουργίας της η Ακαδημία Αθλος στην Αλεξάνδρεια ξεχωρίζει για τις δράσεις της και έχει καταφέρει να γίνει πρότυπο για πολλές αντίστοιχες Ακαδημίες, ξεπερνώντας τα γεωγραφικά όρια της Ημαθίας. Σημαντική είναι η συνεισφορά σε αυτό του γνωστού προπονητή, Βασίλη Αγγέλη, από τον οποίο ζητήσαμε να μας πει δύο λόγια για την προσπάθεια αυτή και τις δράσεις της Ακαδημίας του.







Ποιες οι εντυπώσεις σας από το 3ο summer basketball camp που διοργάνωσε η Ακαδημία Άθλος;

«Το 3o Athlos summer basketball camp ξεπέρασε τις προσδοκίες μας τόσο όσον αφορά τον αριθμό των αθλητών –τριών που συμμετείχαν (πάνω από 70), όσο και από την εξαιρετική ροή του προγράμματος που είχαμε σχεδιάσει με τους συνεργάτες μου. Για μια επαρχιακή πόλη όπως η Αλεξάνδρεια μια τόσο μεγάλη και πρωτοποριακή διοργάνωση νομίζω ότι αναβαθμίζει αθλητικά και όχι μόνο το επίπεδο της πόλης».

Τι έκανε το 3ο camp ξεχωριστό από τα προηγούμενα δύο που διοργάνωσε ο Άθλος;

«Θεωρώ ότι το ημερήσιο πρόγραμμα ήταν πολύ πιο εξειδικευμένο σε σχέση με τα ηλικιακά γκρουπ των παιδιών, η χρήση σύγχρονων μεθόδων γύμνασης επίσης ήταν κάτι ξεχωριστό καθώς πολύ σημαντική ήταν και η παρουσία για ένα τριήμερο του Σέρβου κόουτς Vladimir Ilic που δίδαξε με βάση το Σέρβικο σύστημα προπόνησης μικρών ηλικιών.

Εξαιρετικό ήταν και όλο το περιβάλλον που στήθηκε εντός γηπέδου με μουσική επένδυση, χωρισμό των γηπέδων για τα station,video room για προβολές κ.λ.π.

Επίσης πολύ πλούσιο σε ποικιλία αλλά και σε ποιότητα ήταν και το πρωινό κολατσιό που δίναμε στα παιδιά σε συνεργασία με χορηγούς εταιρίες της πόλης και όχι μόνο.

Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο  camp είχε πανελλήνια απήχηση. Πως το καταφέρατε αυτό;

«Κατ αρχήν η παρουσία και το ενδιαφέρον που έδειξαν πάρα πολλοί κορυφαίοι αθλητές και προπονητές που επισκέφθηκαν το καμπ ανέδειξε σε μεγαλύτερη κλίμακα την προσπάθειά μας.

Επίσης πολύ σημαντική κίνηση στην κατεύθυνση του να γίνει ευρύτερα γνωστό το καμπ, ήταν το να εντάξουμε στο πρόγραμμα μας διάφορα κοινωνικά μηνύματα όπως το «όχι στον εθισμό από το διαδίκτυο» αλλά και το να προωθήσουμε τα τοπικά φρούτα (ροδάκινα) στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Με αφορμή αυτή την κίνηση πολλά μεγάλα κανάλια ανέδειξαν την προσπάθειά μας σε συνεργασία και με το site emvolos.gr που δραστηριοποιήθηκε σε αυτό τον τομέα».

Το camp που διοργανώσατε στην Αλεξάνδρεια ήταν η τελευταία δράση της Ακαδημίας για το καλοκαίρι ή ετοιμάζεται και άλλα πράγματα;

«Στις 20-28 Αυγούστου θα ακολουθήσει το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του Άθλου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά , στη κατασκήνωση yuppi camp στη Κρυοπηγή Χαλκιδικής. Κι εκεί φέτος έχουμε ρεκόρ συμμετοχής με 50 περίπου αγόρια και κορίτσια 6-16 ετών να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για τη νέα χρονιά σε ένα ιδανικό περιβάλλον και ταυτόχρονα να κάνουν τις θερινές διακοπές τους παρέα με τους φίλους και τους συμπαίκτες τους αναπτύσσοντας έτσι πιο πολύ τους δεσμούς της ομάδας που χρειάζεται σε ένα ομαδικό σπορ όπως το μπάσκετ.

Πιο νωρίς θα υπάρξουν προπονήσεις μεταβατικής περιόδου αλλά και δοκιμές αθλητών-τριών για τη στελέχωση της προπαιδικής, της παιδικής αλλά και της ομάδας κορασίδων του συλλόγου.

Ποια τα επόμενα σχέδια σας για την Ακαδημία Άθλος;

«Παρόλο που οι υποχρεώσεις μου τόσο με τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη (σχολική ομάδα) αλλά και με τον Ερμή Λαγκαδά (προπονητής στην ανδρική ομάδα) είναι πολύ μεγάλες, για μένα και τους συνεργάτες μου η Ακαδημία Άθλος που ιδρύσαμε πριν τρία χρόνια στην γενέτειρα μου Αλεξάνδρεια, αποτελεί κορυφαίο στόχο και ένα μεγάλο στοίχημα.

Θέλουμε κάθε χρόνο να μεγαλώνουμε την Ακαδημία μας τόσο αριθμητικά με παιδιά, αλλά και να προσθέτουμε ποιοτικές δράσεις και καινοτομίες στο πρόγραμμά μας. Στόχος μας είναι τα παιδιά να μάθουν σωστά και να αγαπήσουν το μπάσκετ και να βοηθήσουμε μέσα από την δουλειά μας όσα περισσότερα γίνεται να αναδειχθούν και να σταδιοδρομήσουν στο άθλημα, χωρίς όμως να παραμελούν τις βασικές τους υποχρεώσεις που είναι τα μαθήματα και οι σπουδές τους.

Την επόμενη χρονιά θα κατεβάσουμε για πρώτη φορά παιδική ομάδα στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ και πολύ πιθανόν και ομάδα κορασίδων. Επίσης θα συμμετέχουμε με δυο ομάδες ,όπως και πέρσι , στο τουρνουά μίνι αγοριών της Ένωσης και με ομάδα μίνι κοριτσιών στο αντίστοιχο  τουρνουά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια