Η ανασκόπηση της σεζόν που πέρασε από τον ΑΣΚ Λαγυνών

Οι υπεύθυνοι του αντρικού τμήματος του ΑΣΚ Λαγυνών έχουν προχωρήσει στην παρακάτω καταγραφή θετικών και αρνητικών για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.










Στα θετικά

Η ομάδα στην παρθενική της συμμετοχή στη Γ1 τερμάτισε στην 5η θέση με ρεκόρ 15-11 και σε ισοβαθμία με τον τέταρτο Αριστοτέλη.

Στόχος από το οργανωτικό και τεχνικό τιμ ήταν η επίτευξη 11 νικών, ώστε η ομάδα να αποφύγει όσο το δυνατόν ταχύτερα πιθανές περιπέτειες. Ο συγκεκριμένος στόχος πραγματοποιήθηκε Φεβρουάριο.

Ο ΑΣΚ πέτυχε τους στόχους του έχοντας ένα άκρως νεανικό ρόστερ με μέσο όρο ηλικίας 22,9 ετών και μεγαλύτερο αθλητή στην ηλικία των 27 ετών. Επίσης την ομάδα καθοδήγησε για ολόκληρη τη σεζόν το πολύ νεανικό προπονητικό δίδυμο Βάσκος(24)-Γουλτίδης (20) με μεγάλη επιτυχία.

Η ομάδα μας τελείωσε το πρωτάθλημα έχοντας με διαφορα την καλύτερη άμυνα του 2ου ομίλου, δεχόμενη 1338 πόντους (51,46 κατά μέσο όρο), καθώς και την 2η καλύτερη άμυνα σε ολόκληρη τη Γ1. Βασιζόμενη στην άμυνα, η ομάδα κατάφερε να πάρει σπουδαίες νίκες, οι οποίες πολλές φορές προήλθαν από μεγάλες ανατροπές.

Ο ομαδικός αγωνιστικός χαρακτήρας του ΑΣΚ φανηκε και όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με πολύ σημαντικές απουσίες σε αριθμό αλλά και ποιότητα, καθώς ξεπέρασε αυτά τα εμπόδια πετυχαίνοντας συνεχόμενες νίκες.

Στα αρνητικά

Η ομάδα διήνυσε μια περίοδο μεγάλης αγωνιστικής κάμψης μετά τα μέσα του πρώτου γύρου και με ένα σερί πέντε συνεχόμενων ηττών στερήθηκε της ευκαιρίας να κοιτάξει ψηλότερα.

Δυστυχώς ο ΑΣΚ δεν ξέφυγε από την παράδοση που θέλει τις ομάδες του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος να ελαττώνουν τον αριθμό των προπονήσεων μετά το Ιανουάριο. Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε αδιαφορία από την πλευρά των αθλητών, απλά μια μεγαλύτερη χαλαρότητα.

Η ομάδα βίωσε την κοροϊδία από την πλευρά του δήμου Λαγκαδά, καθώς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αγωνίστηκε σε μια έδρα η οποία δεν διέθετε ηλεκτρονικό πίνακα, με αποτέλεσμα οι αγώνες να διεξάγονται με χρονόμετρο χειρός και χαρτί-μολύβι. Για την καθαριότητα του παρκέ φρόντιζαν οι ίδιοι οι αθλητές της ομάδας, καθώς επίσης έφεραν και την ευθύνη για τη διεξαγωγή των αγώνων, διότι το γήπεδο δεν διαθέτει φύλακα για να το φροντίζει και να το ξεκλειδώνει αντίθετα με όλα τα υπόλοιπα γήπεδα της Θεσσαλονίκης.

Για όλα τα παραπάνω δεχτήκαμε διαβεβαιώσεις ότι θα λυθούν εδώ και δύο χρόνια αλλά δυστυχώς μείνανε μόνο οι υποσχέσεις. Επίσης τρεις αγώνες της ομάδας αναβλήθηκαν επειδή ο δήμος παραχώρησε το γήπεδο για άλλες εκδηλώσεις, χωρίς να μας ενημερώσει για τις δύο από αυτές με αποτέλεσμα να προσέλθουν ασκόπως στο γήπεδο αντίπαλοι, διαιτητές, φίλαθλοι και γραμματεία. Πραγματικά λυπόμαστε για αυτά τα γεγονότα και για όποια ταλαιπωρία προκλήθηκε σε ανθρώπους του αθλήματος.

Για το τέλος αφήσαμε τις ευχαριστίες για όσους μας στήριξαν. Οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στους χορηγούς της ομάδας Rich Cafè & Wine Bar, Playground Καφέ-Επιτραπέζια και www.e-diogenis.gr χωρίς τους οποίους τίποτα αγωνιστικό δεν θα ήταν πραγματοποιήσιμο. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Βασίλη Τσιότρα για την τάχιστη ενημέρωση για τους αγώνες της ομάδας μας και γενικότερα για τα τεκταινόμενα της.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια