Πέρκος: «Η ενασχόλησή μου με το μπάσκετ αποτελεί έναν δημιουργικό τρόπο ζωής»

Ο Στέφανος Πέρκος είναι γνωστός εδώ και χρόνια, φίλος και σύμμαχος στις δύσκολες στιγμές του ΠΚ Νεάπολης, όπου πάντα έχει να πει και να προτείνει ιδέες για την ανάπτυξη του αλλά και του μπάσκετ κατά προέκταση.


Ήταν ο πρώτος προπονητής του συλλόγου στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και στο πρώτο εγχείρημα στη Γ΄ Εθνική. Μετά ανέλαβε ομάδες σε μεγαλύτερες κατηγορίες όπως ο Ηρακλής και ο Ερμής Λαγκαδά, ενώ ταυτόχρονο διδάσκει στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων.

Ο Στέφανος Πέρκος με την ευκαιρία του 1ου shooting camp που οργάνωσε ο σύλλογος, έδωσε στη σελίδα των φίλων του ΠΚ μία μίνι συνέντευξη:

Πρώτο shooting camp, πως δημιουργήθηκε  η ιδέα; Ποια είναι η σχέση σου με το ΠΚ και τους ανθρώπους του;

«Την ιδέα για τη δημιουργία του εξειδικευμένου αυτού camp την σκέφτηκα στη διάρκεια του χειμώνα και την μοιράστηκα μαζί με τους ανθρώπους του συλλόγου κ.κ. Χαρμπαλή και Μποζίκη. Με τους τελευταίους, μαζί και με άλλους παράγοντες και προπονητές της ομάδας, μας συνδέει μια μακρόχρονη γνωριμία-φιλία και σε διάφορες περιόδους και συνεργασία».

Σου αρέσει να δουλεύεις με μικρές ηλικίες. Ποια πιστεύεις πως είναι τα χαρακτηριστικά των αθλητών που πρέπει να προσέξει ο προπονητής και που θα δώσει τη μεγαλύτερη βάση;

«Στην παρούσα φάση μου αρέσει να ασχολούμαι με τις κατευθυντήριες γραμμές που θα πρέπει να δίνονται στους προπονητές των ηλικιών αυτών, τον τρόπο δουλειάς τους, τα αντικείμενα διδασκαλίας. Όσον αφορά στα τελευταία, η κατεύθυνση που θα πρέπει να έχει θα πρέπει να αφορά στην εκμάθηση-εκτέλεση-τελειοποίηση βασικών δεξιοτήτων, επιθετικών-αμυντικών συνεργασιών, ανάπτυξη φυσικών παραμέτρων, καλλιέργεια ηθικών αξιών».

Ποιες εντυπώσεις σου άφησε το 1ο shooting camp; Σε τι πρωτοτύπησε και τι πρέπει να διορθωθεί του χρόνου;

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη συμμετοχή, τη διάθεση και τη λειτουργία των νεαρών αθλητών-τριων, καθώς επίσης και από την αβίαστη και λειτουργικότατη συνεργασία όλων των προπονητών και των εμπλεκόμενων παραγόντων. Θεωρώ σπουδαίο αλλά και πρωτότυπο την εκμάθηση αλλά και τη διόρθωση παραμέτρων του σουτ από την παρατήρηση (μέσω βίντεο) σπουδαίων αθλητών, αλλά και των ίδιων των αθλητών κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Για την επόμενη χρονιά θα πρότεινα ακόμη περισσότερη εξειδίκευση στους παράγοντες του σουτ, έχοντας ως «σύμμαχο» διάφορες εναλλακτικές μεθόδους διδασκαλίας».

Στο παρελθόν διατέλεσες πρώτος προπονητής στο ΠΚ.Γνωρίζεις αρκετά από τη δομή του συλλόγου. Τ ι πιστεύεις πως πρέπει να διορθώσουμε στη φιλοσοφία μας και όχι μόνο;

«Θεωρώ ότι απαραίτητη είναι η «κάθετη ανάπτυξη», καθώς και ο έλεγχος και αξιολόγηση από τις ακαδημίες έως και το εφηβικό τμήμα του συλλόγου. Θα πρέπει να υπάρχει γενική κατευθυντήρια αρχή (τεχνικός διευθυντής) ο οποίος θα δίνει τις αρχές στους προπονητές, θα συμβουλεύει, θα ελέγχει, θα αξιολογεί…»

Αντί επιλόγου πες μας λίγα λόγια για τις μελλοντικές σου σκέψεις…


«Να είμαι γερός και δυνατός, ώστε η ενασχόλησή μου με το μπάσκετ να αποτελεί για πάντα έναν ωραίο και δημιουργικό τρόπο ζωής».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια