Ενημέρωση της Έλενας Ράπτη για την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών στους γονείς του Μακεδονικού

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με θέμα την «Σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών» με ομιλήτρια την βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Έλενα Ράπτη, η οποία είναι και συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον σύλλογο του Μακεδονικού και της παιδοψυχολόγου του συλλόγου Μυρτώ Στάγκου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των εγκαταστάσεων του Μακεδονικού.

Από την κυρία Ράπτη παρουσιάστηκαν οι δράσεις και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται από το Συμβούλιο της Ευρώπης για την καταπολέμηση του φαινομένου και επεξηγήθηκε ο «κανόνας του εσώρουχου», μια απλή και ταυτόχρονα κατανοητή μέθοδος για να εξηγούν οι γονείς στα παιδιά τους τα σημεία του σώματός τους, που δεν πρέπει να αγγίζουν τρίτοι.

Επιπλέον, δόθηκαν οδηγίες για το πώς μπορούν οι γονείς να προλάβουν δυσάρεστες καταστάσεις και με ποιους φορείς μπορούν να έρχονται σε επικοινωνία για να ζητούν πληροφορίες και βοήθεια.

Το πρόγραμμα «Χτίζοντας μια Ευρώπη για και με τα παιδιά» έχει σκοπό να προωθήσει τα δικαιώματά τους αφενός, αφετέρου να προστατέψει τα παιδιά από τη βία.

Πριν μερικά χρόνια το Συμβούλιο της Ευρώπης υιοθέτησε μια εκστρατεία κατά της σεξουαλικής βίας έναντι των παιδιών, με τον τίτλο «One in Five».

Σκοπός της εκστρατείας, στην οποία συμμετέχει ενεργά η βουλευτής, είναι να «εφοδιαστούν» τα παιδιά και οι οικογένειές τους με γνώση και ικανότητες, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά και την ευρύτερη ευαισθητοποίησή τους γύρω από το θέμα.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν το  DVD της ιστορίας κινουμένων σχεδίων «To Μυστικό της Νίκης»,  το παιδικό παραμύθι «Η Κικο και το χέρι», το έντυπο «Ο Κανόνας των Εσωρούχων» με οδηγίες για γονείς καθώς και το φυλλάδιο «7 τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια