Τουλούμης: «Η Γέφυρα της επιτυχίας»

Η Γέφυρα είναι μια μικρή κωμόπολη λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη που ανέκαθεν αγαπούσε τον αθλητισμό. Εδώ και λίγες ημέρες πανηγυρίζει για την άνοδο της ομάδας στη Β' Εθνική, αφού τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος του 2ου ομίλου Βορρά στη Γ' Εθνική έχει ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά.





Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που στηρίζεται στην αγάπη για το άθλημα μιας ομάδας νέων αλλά και κάποιων πιο έμπειρων ανθρώπων, οι οποίοι ήδη δουλεύουν από τώρα για τη νέα χρονιά και το απαιτητικό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Το basket.gr δίνει το λόγο στον προπονητή της ομάδας, Γιώργο Τουλούμη, που την οδήγησε σε ρεκόρ, μέχρι στιγμής, 20 νικών σε 22 αγώνες για να μοιραστεί το... μυστικό της επιτυχίας της Γέφυρας.

- Φτάνοντας στο τελείωμα της χρονιάς, πώς κρίνετε το επίπεδο του πρωταθλήματος και γενικά της Κατηγορίας, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

«Το φετινό επίπεδο του πρωταθλήματος κατά την δική μου άποψη είναι χαμηλότερου επιπέδου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της οικονομικής κατάστασης των συλλόγων».

- Η ομάδα σας έκανε μια πολύ καλή πορεία, κερδίζοντας η οποία ήδη έφερε την άνοδο. Μιλήστε μας για τη φιλοσοφία σας, το πως στήθηκε, πως δουλεύετε, αλλά και ως που φτάνουν οι στόχοι σας;

«Η ομάδα εφέτος έκανε πολλές αλλαγές στο δυναμικό της. Αποχώρησαν πολλοί παίκτες οι οποίοι δεν είχαν την δυνατότητα να αγωνιστούν στην κατηγορία στην οποία βρίσκεται η ομάδα.

Από την περσινή ομάδα παρέμειναν ο Μπίσκας και ο Τουλούμης. Αποκτήσαμε τρεις έμπειρους παίκτες τον Δανάκη, τον Μυλωνίδη και τον Τολιόπουλο και κάποιους νεαρότερους από μικρότερες κατηγορίες, για να συμπληρώσουμε ένα δυναμικό ώστε η ομάδα να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία στη Γ΄ Εθνική κατηγορία του πρωταθλήματος.

Πάντα ως προπονητής πίστευα ότι μια ομάδα έχει καλή πορεία όταν έχει σωστή προετοιμασία και συνεχίζει να δουλεύει καλά καθ' όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Πιστεύω ότι εμείς σαν ομάδα μέχρι τώρα έχουμε δουλέψει σωστά.

Ο αρχικός στόχος ήταν να έχουμε μια καλή πορεία στην Γ' Εθνική. Η συνεχής προσπάθεια των παικτών, ο τρόπος που αγωνίστηκαν σε κάθε παιχνίδι δίνοντας το 100% των δυνατοτήτων τους, έχοντας μια διοίκηση πάντα παρούσα και με τους φιλάθλους μας να μας ακολουθούν και στα εκτός έδρας παιχνίδια, καταφέραμε να είμαστε στην 1η θέση της βαθμολογίας. Έτσι τα καταφέραμε, όλοι μαζί, αυτό είναι το μυστικό μας, η ενότητα, η προσπάθεια, ο προγραμματισμός, οπότε και η άνοδος είναι καλοδεχούμενη για μας. Η δουλειά όμως συνεχίζεται».

- Η Γέφυρα είναι μια κωμόπολη που φαίνεται ότι αγαπάει το μπάσκετ. Πώς αντιδρά η τοπική κοινωνία στην προσπάθειά σας;

«Έχοντας ένα γήπεδο γεμάτο φιλάθλους και με τη συνεχή παρουσία τους ακόμη και στις προπονήσεις, δίνοντάς μας το κουράγιο να αγωνιζόμαστε καταθέτοντας τον καλύτερο εαυτό μας».

- Πόσο σημαντική είναι για την ομάδα σας και το τοπικό μπάσκετ γενικότερα, άρα και το ελληνικό πιο μακροπρόθεσμα, η ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής και της βελτίωσης της προσπάθειας της Ακαδημίας σας;

«Βλέποντας η νέα γενιά των παικτών όχι μόνο την καλή μας πορεία αλλά και το ευ αγωνίζεσθαι, καταφέραμε να έχουμε ένα σημαντικό αριθμό παιδιών στις ακαδημίες που είναι το μέλλον του μπάσκετ, όχι μόνο στην περιοχή τη δικιά μας αλλά και ευρύτερα στη χώρα μας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια