Σταμολάμπρου: «Η Εθνική Ελλάδας είναι η ύψιστη τιμή»

Πόσο εύκολο είναι άραγε για ένα ελληνόπουλο, να παίξει μπάσκετ στο NCAA; Πολύ θα έλεγα. Πόσο μάλλον και το να αναδειχθεί MVP της εβδομάδας! Όλα αυτά ισχύουν για εμάς, αλλά για παιδιά με ταλέντο σαν αυτό της 20χρονης Άννας-Νίκης Σταμολάμπρου είναι απλά η... καθημερινότητα.








Η Θεσσαλονικιά γκαρντ του Robert Morris University μίλησε στο http://basketblog.gr  για την Αμερική, την ζωή της εκεί, την Εθνική, το πώς ξεκίνησε το μπάσκετ λόγω του αδερφού της, ενώ προέτρεψε τα μικρά παιδιά να δουλεύουν προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους.

Πόσο σημαντική είναι για σένα η διάκριση που πήρες και αναδείχθηκες παίκτρια της εβδομάδας πριν λίγες ημέρες;

«Όλες οι διακρίσεις είναι σημαντικές γιατί έχουν έρθει μέσα από σκληρή δουλειά και πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζονται οι κόποι σου και να σε επιβραβεύουν για τις ικανότητες σου. Το να βγαίνω καλύτερη παίκτρια της εβδομάδας ανάμεσα σε πολλές και καλές παίκτριες που έχει η περιφέρειά μας μου δίνει δύναμη και περισσότερο κίνητρο να συνεχίσω να δουλεύω ακόμα περισσότερο».

Τι διαφορές βλέπεις στο μπάσκετ της Αμερικής και αυτού της Ευρώπης;

«Υπάρχουν τεράστιες διαφορές ανάμεσα στο Αμερικάνικο και στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έχουμε διαφορετικούς κανονισμούς και η αντιμετώπιση των διαιτητών είναι πολύ διαφορετική. Το παιχνίδι είναι πολύ πιο γρήγορο και πολύ πιο δυνατό αλλά όχι τόσο πειθαρχημένο όσο στην Ευρώπη».

Πόσο διαφορετική είναι η ζωή στην Αμερική;

«Η ζωή είναι αρκετά διαφορετική σε σχέση με την Ελλάδα και την Ευρώπη. Εδώ οι ρυθμοί είναι τελείως διαφορετικοί. Στην Αμερική υπάρχει τεράστια οργάνωση σε όλα τα επίπεδα όπως στην υγειά, στην παιδεία, στις παροχές κτλ. Βέβαια, δεν υπάρχει η διασκέδαση που υπάρχει στην Ευρώπη και κυρίως στην Ελλάδα καθώς επίσης το φαγητό διαφέρει πολύ».

Τι σε έκανε να επιλέξεις το Robert Morris;

«Παρά το γεγονός ότι δέχτηκα υποτροφία από πολλά και μεγαλύτερα πανεπιστήμια επέλεξα το Robert Morris University λόγω της παρουσίας της Άρτεμις Σπανού η οποία μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το πανεπιστήμιο. Επίσης σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου έπαιξε το ταξίδι που έκαναν δυο μέλη του προπονητικού team και ήρθαν στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να μου δείξουν την επιθυμία τους να γίνω μέλος των Colonials».

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για το μέλλον;

«Οι φιλοδοξίες μου για το μέλλον είναι να βελτιωθώ όσο το δυνατόν περισσότερο και να παίξω σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη ή στην Αμερική».

Υπάρχει στο μυαλό σου το WNBA;

«Σίγουρα το WNBA είναι ένα όνειρό μου και ξέρω το πόσο δύσκολο είναι να πραγματοποιηθεί. Όπως και να έχει εγώ θα συνεχίσω να δουλεύω προκειμένου να γίνομαι όλο και καλύτερη».

Τι σημαίνει για σένα εθνική Ελλάδος;

«Η Εθνική Ελλάδας είναι η ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή και χαίρομαι πολύ που έχω υπάρξει μέλος όλων των Εθνικών ομάδων και έχω φορέσει το εθνόσημο σε διάφορες διοργανώσεις».

Τι σε έκανε να παίξεις μπάσκετ;

«Αυτό που με έκανε να ξεκινήσω να παίζω μπάσκετ ήταν η ενασχόληση του μεγαλύτερου αδερφού μου με αυτό που τότε αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ και τώρα παίζει σε τοπικό πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης».

Ποιος είναι το ίνδαλμα σου;

«Προσπαθώ να παίρνω τα καλύτερα στοιχεία από παίκτες που εκτιμώ ιδιαίτερα. Όπως είναι η τεχνική του Steph Curry, η εκρηκτικότητα του Russell Westbrook, το ένας εναντίον ενός του Βασίλη Σπανούλη, το σουτ και η ηγετική φυσιογνωμία της Εβίνας Μαλτση».

Τι θα συμβούλευες κάποιο νέο κορίτσι που θέλει να ασχοληθεί με το μπάσκετ;

«Χρειάζεται πολύ επιμονή, σκληρή δουλειά, πειθαρχεία και προσήλωση στους στόχους που θα θέσει».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια