Νίκη στον… πόντο για την «Νόμος»

Οι πολλές απουσίες (δέκα το σύνολο για την ομάδα της «Νόμος»), δικαιολογούν πλήρως το άσχημο παιχνίδι για την ομάδα των δικηγόρων στο κλειστό της ΕΚΟ, παρά τη νίκη με 39-40 επί του Ευθυμιάδη.





Οι δικηγόροι χρειάστηκαν περίπου 30 λεπτά μετά το εναρκτήριο τζάμπολ του αγώνα για να παρουσιαστούν σαν ομάδα στο γήπεδο. Μέχρι το τέταρτο δεκάλεπτο επηρεασμένοι από τις πολλές απουσίες παικτών δεν κατάφερναν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την ομάδα του Ευθυμιάδη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένα γρήγορο και εύκολο σερί των γηπεδούχων με 8-0. Οι δικηγόροι κατάφεραν να βρουν κάποιες επιθετικές λύσεις, αλλά η άμυνα φάνταζε διάτρητη από τον «σεσημασμένο» Παπαθανασίου και τον Δίμτση.

Ο τελευταίος ήταν αυτός που κράτησε επιθετικά την ομάδα του Ευθυμιάδη στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου η άμυνα των δικηγόρων βελτιώθηκε και δέχθηκε μόνο έξι πόντους. Το ημίχρονο βρήκε την ομάδα του Ευθυμιάδη να προηγείται στο σκορ με 24-20, κι από την άλλη την ομάδα των δικηγόρων να ελπίζει σε κάτι καλύτερο για το δεύτερο μισό πέρα από τις ατομικές προσπάθειες κάποιων παικτών της (Παπαμανώλης, Σώχαλης, Τοπαλνάκος).

Το τρίτο δεκάλεπτο έδειξε ότι το παιχνίδι θα έγερνε οριστικά υπέρ των γηπεδούχων, καθώς ούτε η εμφάνιση ούτε η απόδοση των παικτών της Νόμος μπορούσαν να δικαιολογήσουν μια ανατροπή στο χρονικό διάστημα που απέμενε. Στο δεκάλεπτο αυτό πρωταγωνίστησε ο Τσιακιρίδης με τρία τρίποντα. Αυτός και ο Δίμτσης σκόραραν σε βάρος των δικηγόρων, ενώ από την πλευρά των τελευταίων ο Ψωμιάδης, ο οποίος αγωνίστηκε τραυματίας, ήταν ο μόνος που συνέδραμε τον Παπαμανωλη σε πόντους και πάθος.

Οι δικηγόροι πλησίασαν στο 33-29, όμως ο Τσιακιρίδης αρχικά με τρίποντο και ο Δίμτσης με τρεις βολές σε σχεδόν νεκρό χρόνο διαμόρφωσαν το 39-29 βάζοντας τέλος στις ελπίδες των δικηγόρων ....

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι δικηγόροι απέδειξαν ότι ξέρουν να «κλέβουν» αποτελεσματικά τις νίκες των άλλων ... έχοντας ήδη μοιράσει τον χρόνο μεταξύ όλων των παικτών του ο κόουτς Καρυπίδης, με αρκετές σωματικές δυνάμεις στο τέλος, πίεση σε όλο το γήπεδο και εκμεταλλευόμενοι την κούραση των γηπεδούχων οι παίκτες της Νόμος κατάφεραν το απίστευτο: με επιμέρους σκορ 11-0 στο τελευταίο δεκάλεπτο προηγήθηκαν μία και μόνο φορά σε ολόκληρο το ματς ... στο τέλος!

Οι παίκτες της Nόμος ευχαριστούν ολόψυχα τα παιδιά του Ευθυμιάδη για τον συναρπαστικό αγώνα και την άψογη φιλοξενία. Από την Νόμος ξεχώρισαν επιθετικά οι Παπαμανώλης (κλασικά) με 15 πόντους, Τοπαλνάκος με 8 και ο Ψωμιάδης με 4 πόντους και απίστευτο πάθος σε άμυνα και επίθεση.
Από τους γηπεδούχους οι Δίμτσης και Παπαθανασίου με 11 έκαστος και ο Τσιακιρίδης με 12 και τρία τρίποντα.

Δεκάλεπτα: 18-10, 24-20, 39-29, 39-40
Διαιτητές: Παπαγεράς - Φωτιάδου
ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ (Κεσσίδης-Καραχρήστος): Δελής, Βελλής, Κεσσίδης Δίμτσης 11, Μαβινιδης, Παρδαλης 2, Ανανίδας, Καραίσκας 2, Παπαθανασίου 11, Αργύρης, Τσεκούρας, Τσιακιρίδης 12.

ΝΟΜΟΣ (Καρυπιδης): Παπαμανώλης 15, Τσιόκας 2, Αμασόγλου 2, Ταρνατώρος, Κυρμανίδης 4, Δαρούδης, Ψωμιάδης 4, Τοπαλνακος 8, Σώχαλης 5.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια