Δύσκολο πέρασμα από την Κω για τον Πρωτέα Βούλας

Παρόλο που έδωσαν και την ψυχή τους στο παρκέ και πάλεψαν στα ίσια μέχρι και το τέλος τα κορίτσια του Ιπποκράτη Kω δεν κατάφεραν να κάνουν την υπέρβαση κόντρα στο Πρωτέα Βούλας και ηττήθηκαν με 74-78.





Όπως γράφει το www.giafkasports.gr ο Πρωτέας έδωσε απ’ την αρχή έναν γρήγορο ρυθμό στο ματς και κατάφερε να πάρει πόντους από Ράτσα και Ράντολφ με την ομάδα του Γιάννη Κτιστάκη να έχει καλή κυκλοφορία. Μετά το πρώτο τετράλεπτο ο Ιπποκράτης Kos Hotel κατάφερε να αντιδράσει, να πάρει πόντους από Κάμπελ και Σίντι και να προηγηθεί με 11-10, με τον Πρωτέα να απαντά άμεσα σε Χατζηγιακουμή και Ρούταν και να δείχνει ότι έχει λύσεις και μακριά απ’ το καλάθι και το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει με 16-19.

Ακριβώς με τον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε και το δεύτερο δεκάλεπτο ο Πρωτέας ο οποίος παίζοντας πολύ γρήγορο μπάσκετ κατάφερνε να παίρνει πόντους από Ρούταν και Χατζηγιακουμή με τον Ιπποκράτη Kos Hotel να καταφέρνει πάντως σταθερά να βρίσκεται κοντά στο σκορ (25-29) , 3:40 πριν το ημίχρονο. Από εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενες πάτησαν γκάζι με την Ρουτάν να σκοράρει συνεχόμενους πόντους, ο Ιπποκράτης Kos Hotel δε μπορούσε να βρει λύσεις επιθετικά και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ομάδα της Βούλας στο +9 (29-38).

Βγάζοντας τρομερή ενέργεια στο αμυντικό κομμάτι αφού οι αθλήτριες της ομάδας έπαιζαν με τρομερό πάθος κατάφεραν να βγάλουν εκτός ρυθμού τον Πρωτέα, και έχοντας τις Κάμπελ και Σίντι να σκοράρουν κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά στους δύο πόντους (49-51) δύο λεπτό πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Η Ρούταν έδωσε ανάσα με εύστοχο δίποντο για το 49-53 αλλά η Κάμπελ μείωσε στον πόντο με καλάθι και φάουλ για το 52-53. Η Ρούταν με τρίποντο απάντησε, όπως και η Κάμπελ από πλευράς Ιπποκράτη με τη νεαρή Πολιτοπούλου στο τέλος του χρόνου να ευστοχεί απ’ το κέντρο κάνοντας το 54-59.

Ο Ιπποκράτης Kos Hotel είχε καταφέρει να αποδιοργανώσει όλα τα συστήματα του Πρωτέα Βούλας και ήταν σταθερά σε απόσταση αναπνοής στο σκορ με την ομάδα του Γιάννη Κτιστάκη όμως να βρίσκει πάντα τις λύσεις, κυρίως απ’ την Ράντολφ, με την Ράτσα με τρίποντο να δίνει μεγάλη ανάσα 5:15 πριν το φινάλε (59-64). Κάμπελ, Κασάπογλου και Σαράγια σκόραραν κάνοντας το 64-64 3:33 πριν το τέλος, με τις Νικολοπούλου και Σπυριδοπούλου να δίνουν και πάλι «αέρα» τεσσάρων πόντων 64-68 (2:08 πριν το τέλος).

Ο Ιπποκράτης ήταν άστοχος απ’ την γραμμή των 6.75 με τις Σίντι και Γούναρη οι φιλοξενούμενες πήραν πόντους απ’ τις βολές ανεβάζοντας την διαφορά στους επτά (65-72)  με τις γηπεδούχες να μην το παρατάνε και να μειώνουν και πάλι στους τρεις 30 δευτερόλεπτο πριν το τέλος (70-73). Η σχεδόν αλάνθαστη Ρούταν έχασε δύο βολές αλλά ο Πρωτέας πήρε το επιθετικό με την Ράντολφ η οποία κέρδισε το φάουλ και ευστόχησε στη μία βολή κάνοντας το 70-74.

Ο Ιπποκράτης Kos Hotel μείωσε και πάλι σε 72-74 με δύο βολές τις Κασάπογλου, με την Σπυριδοπούλου με τον ίδιο τρόπο να κάνει το 72-76 7’’ πριν το τέλος. Και πάλι η πλέι μέικερ του Ιπποκράτη πήγε στις βολές έκανε το 74-76 πριν η Ράντολφ απ’ την γραμμή διαμορφώσει το τελικό 74-78.

Δεκάλεπτα: 16-19, 29-38, 54-59, 74-78
Διαιτητές: Μαγκουνής-Αντωνίου
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ (Παπούλης): Κασάπογλου 17 (1), Γούναρη 7 (1) , Σίντι 19 (2), Σβύνου, Πατμίου, Σίντι, Σβύνου, Σαράγια 2, Δρεττάκη, Καλυμιοναρή, Κάμπελ 29.

ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ (Κτιστάκης): Ρούταν 19 (2),  Κωστάκη, Κίτσιου 4, Σπυριδοπούλου 4, Ράτσα 9 (1), Πολιτοπούλου 3 (1), Νικολοπούλου 8, Ράντολφ 24,  Χατζηγιακουμή 7 (1)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια