Αίτηση για εξαίρεση διαιτητών από τον ΑΣ Αστέρες

Την εξαίρεση των διαιτητών του αγώνα με τον Αριστοτέλη Θεσσαλονίκης ζητά με αίτησή του στην ΚΕΔ/ΕΚΑΣΘ με κοινοποίηση στην Επιτροπή Πρωταθλημάτων στην οποία αναφέρονται τα εξής:





«Αιτούμαστε την εξαίρεση των διαιτητών Παπαδοπούλου Κ. και Κυπιρτίδη για τους εναπομείνοντες αγώνες της ομάδας μας για την σεζόν 2015-16. Η αίτια της εξαίρεση είναι τα γεγονότα του αγώνα πρωταθλήματος της Γ1 ΑΝΔΡΩΝ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Α.Σ. ΑΣΤΕΡΕΣ στις 29/01/2016 στο 25ο Δημοτικό Σχολείο στο οποίο έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να χαλάσουν έναν αγώνα μεταξύ δυο φιλικές ομάδες.

Δυστυχώς οι διαιτητές όταν πάνε σε αγώνα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να είναι οι πρωταγωνιστές ή οι άρχοντες του αγώνα. Εδώ έγινε το ακριβώς αντίθετα. Άφησαν τον αγώνα να εξελιχτεί σε επικίνδυνες διαστάσεις και απαντούσαν με εριστικό τρόπο σε όλους. 6:34’ πριν την λήξη του αγώνα διακόπηκε διότι άνθρωπος από την κερκίδα απευθύνθηκε στον Β’ διαιτητή.

Η Α’ διαιτητής ζήτησε από την δίκια μας ομάδα να ζητήσει τον κύριο να φύγει από το γήπεδο αλλιώς θα διακόψει τον αγώνα. Εμείς σαν φιλοξενούμενη ομάδα δεν είχαμε καμία υποχρέωση να λύσουμε το θέμα της κερκίδας. Μπορούσε να ενημερώσει την γηπεδούχο ομάδα ή να καλέσει την αστυνομία αν θεωρούσε ότι υπήρχε σοβαρή σωματική απειλή και κίνδυνο για την ζωή τους.

Χαρακτηριστικό σημείο του αγώνα 34’’ πριν την λήξη του αγώνα, παίκτης της Β’ ομάδας, Φιλαλήθης Παναγιώτης (17) τραυματίζεται σοβαρά μπροστά στο β’ διαιτητή όπου έτρεχε αίμα από το πρόσωπο του και παίκτης της α’ ομάδας ζητούσε από τον διαιτητή να διακόψει τον αγώνα και για 5’’ δεν έκανε τίποτα. Όταν υπάρχει σοβαρό κίνδυνο ζωής αθλητή ο αγώνας πρέπει να διακοπεί αμέσως! Ο συγκεκριμένος παίκτης έπρεπε να διακομιστεί στο νοσοκομείο και έκανε 8 ράμματα στο πρόσωπο.

Οι γιατροί τον είπαν ότι ο τραυματισμός ήταν πολύ σοβαρός και το κόψιμο έφτασε μέχρι το κόκκαλο αλλά ο διαιτητής δυστυχώς είχε άλλη άποψη! Επίσης, για την ιδία φάση, ο προπονητής της ομάδας μας κατευθύνθηκε στην γραμματεία και ανέφερε ότι πρέπει να γραφτεί στο φύλλο αγώνα ότι τραυματίστηκε ο παίκτης και δεν μπορεί να αγωνιστεί και ήρθε αμέσως ο β’ διαιτητής χωρίς προειδοποίηση και έδωσε τεχνική ποινή χωρίς λόγο ενώ ο αγώνας είχε 34’’ να τελειώσει. Όταν τον ρώτησε ο προπονητής μας γιατί τον έδωσε τεχνική ποινή, η απάντηση ήταν “Έτσι θέλω και επειδή μπορώ”.

Εξαιτίας του σκληρού παιχνιδιού που επέτρεψαν, 3 αθλητές μας τραυμάτισαν σοβαρά. Επίσης στο τέλος του αγώνα η γραμματεία δεν μας επέτρεψε να κάνουμε ένσταση δίνονται αιτιολογία ότι δεν μπορείτε να κάνετε ένσταση για το λόγο που ζητάτε. Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ένσταση και είναι υποχρεωμένοι να την γράψουν και ας απορριφτεί από την επιτροπή.

Οι συγκεκριμένοι διαιτητές που καλούνται να υπηρετήσουν το ερασιτεχνικό μπάσκετ, αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, εμπαθείς και κάθε άλλο παρά αμερόληπτοι, γεγονός που μας λυπεί όχι τόσο διότι προέβησαν σε ενέργειες ενάντια της ομάδα μας, αυτό είναι το λιγότερο άλλωστε, αλλά πολύ περισσότερο διότι συμπεριφορές όπως αυτές που βιώσαμε, διώχνουν ανθρώπους από τα γήπεδα, ανθρώπους όπως εμείς, που αγαπάμε το μπάσκετ. Αυτού του είδους οι συμπεριφορές δεν οφείλονται στην άγνοια των κανονισμών.


Επίσης στο φύλλο αγώνα ήταν ανάποδα γραμμένοι οι αρμοδιότητες των διαιτητών. Ζητούμε την απολογία των δυο διαιτητών και την εξαίρεση τους για το υπόλοιπο της σεζόν μας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια