Ο Μάνθος Κατσούλης στο Μουσείο της Χ.Α.Ν.Θ.

Μια μεγάλη μορφή του Ελληνικού Μπάσκετ, τον Μάνθο Κατσούλη, αρχηγό της Εθνικής μας ομάδας, πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ του Αρη και του Ηρακλή φιλοξένησε η Χ.Α.Ν.Θ στο Μουσείο της.






Ο Μάνθος Κατσούλης, μόνιμος κάτοικος Γαλλίας τα τελευταία χρόνια (ζει με την σύζυγο του Αναστασία Μαργαρίτη στην πόλη Τουλούζ), ξεναγήθηκε από τον Γιωργή Μπουσβάρο στους χώρους του Μουσείου και πρόσφερε στην Χ.Α.Ν.Θ την φόρμα της Εθνικής ομάδας, τα αθλητικά του παπούτσια και σπάνιες φωτογραφίες από το παρελθόν.

«Έχω ενθουσιαστεί βλέποντας όλο αυτό που έχει δημιουργήσει η Χ.Α.Ν.Θ., μπράβο στον Γιωργή Μπουσβάρο, μπράβο σε όσους εμπνεύσθηκαν αυτό το Μουσείο», δήλωσε ο Μάνθος Κατσούλης.

Στην καρδιά μου ΠΑΟΚ, Αρης και Ηρακλής

Ο βετεράνος καλαθοσφαιριστής αναφερόμενος  στην επαγγελματική του καριέρα είπε: «Καμιά φορά με ρωτούν αν νιώθω περισσότερο ΠΑΟΚ, Άρης ή Ηρακλής. Στον ΠΑΟΚ μεγάλωσα έγινα παίκτης, εκεί ανδρώθηκα εκεί έκανα όνομα και έδωσα και την ψυχή μου για 14 χρόνια. Με τον Άρη πανηγύρισα δυο πρωταθλήματα, δυο κύπελλα, συμμετοχή σε φάιναλ φορ. Στον Άρη έβγαλα χρήματα. Στον Ηρακλή βρήκα ηρεμία και ανθρώπινες μπασκετικές συνθήκες. Είμαι σούπερ ευχαριστημένος με όσα έζησα και δεν μπορώ παρά να έχω στην καρδιά μου και τις τρεις ομάδες».

Από την Δράμα στην κορυφή του Ελληνικού μπάσκετ

Ο Μάνθος Κατσούλης γεννήθηκε το 1956 στην Δράμα και έπαιξε αρχικά μπάσκετ στον Αθλητικό Όμιλο της Δράμας. Το 1974 είχε συμφωνήσει προφορικά με τον Άρη, μεσολάβησε όμως η επιστράτευση(εξαιτίας των γεγονότων στην Κύπρο), οι «κίτρινοι» καθυστέρησαν, μεσολάβησε ο ΠΑΟΚ που τελικά έκανε τον παίκτη δικό του. Στον Δικέφαλο ο Κατσούλης έπαιξε για 14 χρόνια και κατέκτησε ένα κύπελλο Ελλάδος(τον τελικό με τα ξυρισμένα κεφάλια το 1984). Το 1988 πήρε μεταγραφή στον Άρη, το 1990 πήγε στον Ηρακλή για να κλείσει την καριέρα του το 1992 στον Μακεδονικό. Την σεζόν 1982-83 ο Κατσούλης έκανε ένα τάιμ άουτ από τις υποχρεώσεις του με τον ΠΑΟΚ και έπαιξε στο Πανεπιστήμιο του McGill στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Στην Εθνική ομάδα έπαιξε από το 1976 ως το 1986, έχει 165 συμμετοχές με 1.371 πόντους και υπήρξε αρχηγός της επί σειρά ετών. «Οι περισσότεροι συμπαίκτες μου είχαν παίξει και στην Παίδων και στην Εφήβων, το παράδοξο με εμένα είναι πως ξεκίνησα να παίζω κατευθείαν στην βασική πεντάδα των Ανδρών και τελείωσα το 1986 όντας στην βασική πεντάδα παραδίδοντας το περιβραχιόνιο στον Παναγιώτη Γιαννάκη», διηγείται ο Μάνθος Κατσούλης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια