Ζήσης, Καϊμακόγλου, Κουφός μιλάνε για τον αγώνα με την Γεωργία

Οι Έλληνες παίκτες ήταν οι πρώτοι που στάθηκαν στο δεύτερο και όχι στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Γεωργία.








Μαθηματικά στην επόμενη φάση η Ελλάδα, αύριο θα διεκδικήσει την πρώτη θέση, αλλά όπως τονίζει και ο αρχηγός της ομάδας, Νίκος Ζήσης το... σκηνικό το έχουμε ξαναδεί.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να ξέρεις πολύ μπάσκετ για να καταλάβεις ότι κάναμε ένα πολύ δυνατό πρώτο ημίχρονο και ένα πνευματικά άδειο δεύτερο. Δεν ήταν κάτι που θέλαμε να γίνει. Συμβαίνει κάποιες φορές. Κακώς χαλαρώσαμε, είδαμε το σκορ, ίσως σκεφτόμαστε και το αυριανό μεσημεριανό παιχνίδι με τη Σλοβενία... Κακώς χαλαρώσαμε πάντως. Τους δώσαμε την ευκαιρία και καταλάβαμε πως με οποιονδήποτε αντίπαλο κι αν παίζεις στο Ευρωμπάσκετ, αν είσαι εντελώς αλλού, όπως ήμασταν στο τρίτο δεκάλεπτο, θα σου κάνουν μεγάλα σκορ. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από αυτό».

Για τον Ζήση υπάρχει κάτι που πρέπει να κρατήσει η ελληνική ομάδα από τον σημερινό αγώνα: «Το μεγαλύτερο δίδαγμα είναι η συγκέντρωση που πρέπει να έχουμε για σαράντα λεπτά. Εντάξει, μερικές φορές συμβαίνει σε ένα μακρύ τουρνουά, ήμασταν και στο +28, ίσως σκεφτόμασταν ότι αύριο παίζουμε μεσημέρι, κακώς... Αλλά είνα πολύ καλό ότι έγινε τώρα στον όμιλο Ευελπιστώ να έχουμε πολλούς αγώνες ακόμη».

Η Ελλάδα προκρίθηκε μαθηματικά με το 3/3 αλλά ο αυριανός αγώνας με τη Σλοβενία κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου: «Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παχνίδι. Οι Σλοβένοι είναι επιθετικοί στην άμυνα θα έχουν και τον κόσμο, έχουν 4-5000 κόσμο σε κάθε αγώνα. Κρίνει πολλά αυτός ο αγώνας, αλλά δεν κρίνει και τίποτα παραπάνω από την πρώτη θέση του ομίλου. Και πέρυσι την είχαμε την πρώτη θέση στον όμιλο. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι στο χιαστί. Όπως κι αν έχει, όπως σε κάθε αγώνα, θα παίξουμε για τη νίκη αύριο».

Ο Κώστας Καϊμακόγλου στάθηκε και αυτός στη διαφορά που παρουσίασε η ελληνική ομάδα από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο: «Καλώς ή κακώς μετά τα πρώτα τρία λεπτά «καθαρίσαμε» το παιχνίδι. Αυτό όμως στο οποίο πρέπει να σταθούμε είναι η συνέχεια του αγώνα. Δεν σταθήκαμε αντάξιοι των περιστάσεων. Ήρθε μια χαλάρωση. Δεν είναι δικαιογημένη εντελώς, αλλά είναι κάπως δικαιολογημένη από την πλευρά των παικτών. Θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι που θα δουλέψει θετικά για την ομάδα μας. Πρέπει να δούμε το δεύτερο ημίχρονο, το ότι δεν παίξαμε για 40 λεπτά συγκεντρωμένα και με επιθετικότητα. Θεωρώ ότι στο επόμενο παιχνίδι με τη Σλοβενία, που είναι και μια «παράξενη» ώρα και θα έχουμε λιγότερες ώρες ξεκούρασης, απέναντι επίσης σε μια ομάδα που θα τα παίξει όλα για όλα, γιατί διεκδικεί και αυτή την πρώτη θέση όπως κι εμείς θα είναι αλλλιώς. Αν για σήμερα για 17’ ήμασταν πολύ καλοί, πολύ επιθετικοί, θεωρώ ότι αύριο θα πρέπει να παίξουμε και τα σαράντα λεπτά, γιατί η Σλοβενία είναι μια ομάδα που μπορεί να έχει κάποιες ελλείψεις, αλλά είναι ομάδα που παίζει με μεγάλη ενέργεια και τους έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν και σε κάποιες περιπτώσεις είχαμε προβλήματα. Είναι μια σταθερή γενικά σε απόδοση ομάδα και νομίζω ότι οφείλεται στο ότι παίζει με μεγάλη ενέργεια. Παίζει από την άμυνα πολύ δυνατά και γι’ αυτό βρίσκει και ρυθμό στην επίθεση.  Θα πρέπει λοιπόν κι εμείς να μπούμε με αυτό το σκεπτικό, να απαντήσουμε με δύναμη στη δύναμη, να πάμε πιο επιθετικά στην άμυνα και στην επίθεση θα βρούμε το ρυθμό μας».

Ο Κώστας Κουφός εστίασε και αυτός στη διαφορά του σημερινού, από τον αυριανό αντίπαλο: «Η Γεωργία έπαιξε πολύ καλή άμυνα στο τρίτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Στο πρώτο ημίχρονο πήγαμε πολύ καλά. Θέλουμε να κάνουμε καλή δουλειά στην άμυνα απέναντι στη Σλοβενία και στα τέσσερα δεκάλεπτα. Αυτό είναι απαραίτητο. Πιστεύω πως αν παίξουμε καλά στην άμυνα θα νικήσουμε και αύριο. Αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα, την είδαμε και λίγο όταν κάναμε το σκάουτινγκ για την Κροατία και παίζει πολύ καλά. Έχει παίκτες σε όλες τις θέσεις και θέλει μεγάλη προσοχή από όλους μας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια