Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο Μουσείο της Χ.Α.Ν.Θ.

Έναν εκ των κορυφαίων τεχνικών στην Ευρώπη, τον προπονητή που οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του 11ου πρωταθλήματος της ιστορίας του, αλλά και στον τελικό της Euroleague, τον Γιάννη Σφαιρόπουλο φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της η Χ.Α.Ν.Θ.






Ο 47χρονος κόουτς παρέμεινε για 80 περίπου λεπτά στο Μουσείο του Μπάσκετ, στο διάστημα αυτό ξεναγήθηκε από τον Γιωργή Μπουσβάρο, παρακολούθησε το σχετικό βίντεο με την ιστορία της ΧΑΝΘ και έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον για τα εκθέματα του Μουσείου.

«Έμεινα εντυπωσιασμένος από όσα είδα , υπάρχει μια αξιόλογη καταγραφή γεγονότων μέσω βίντεο, φωτογραφιών ιστορικών κειμένων, αντικειμένων της ιστορίας του μπάσκετ, είδα ηγετικές φυσιογνωμίες του μπάσκετ», δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και πρόσθεσε:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συντελεστές του Μουσείου, να ευχαριστήσω τον Γιωργή Μπουσβάρο για την πρόσκληση, συγχαρητήρια επίσης στον Γιώργο Πετρίδη (διευθυντής τομέας αθλητισμού της ΧΑΝΘ), στην Χριστίνα Μπατέκα (Μουσειολόγος) αλλά και τον Πρόεδρο της ΧΑΝΘ, τον κ. Σωσσίδη για αυτό που δημιούργησαν. Αν αγαπάς κάτι θέλεις να μάθεις και την ιστορία του.

Υπηρετώ το άθλημα ως προπονητής από την σεζόν 1986-87, αυτή την στιγμή μπορεί να ασχολούμαστε με το μπάσκετ επαγγελματικά αλλά παραμένουμε εραστές του. Αν δεν ξέρεις την ιστορία σου δεν μπορείς να καθορίσεις το μέλλον. Χρειάζεται σεβασμός σε όσους υπηρέτησαν το άθλημα κάτω από δύσκολες συνθήκες».

«Δεν αλλάζει η ταυτότητα του Ολυμπιακού»

Αναφερόμενος στον Ολυμπιακό ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε: «Βρισκόμαστε σε μια περίοδο ανασύνταξης , γίνονται κινήσεις στελέχωσης και ενίσχυσης της ομάδας. Θα πορευτούμε με την ίδια σεμνότητα και ταπεινότητα, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά και την επόμενη χρονιά».

Αναφορικά με την αγωνιστική ταυτότητα του Ολυμπιακού ο τεχνικός των ερυθρολεύκων είπε: «Αυτή δεν θα αλλάξει, θέλουμε η ομάδα να παίζει καλή άμυνα, να τρέχει στο ανοικτό γήπεδο και να έχει ομαδικότητα στην επίθεση». Για την αυριανή κλήρωση της Ευρωλίγκα είπε: «Δεν έχω αγωνία, το θέμα είναι να είμαστε εμείς ως Ολυμπιακός στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να συνεχίσουμε την περσινή προσπάθεια όπως κι αυτή των τελευταίων ετών».

Για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης: «Είναι σημαντικό πώς έχουν μπει σε ένα πλάνο εξυγίανσης, είναι ανταγωνιστικές και βρίσκονται σε καλύτερο επίπεδο από ότι τα προηγούμενα χρόνια. Θα ήταν καλό για το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης σταδιακά να επιστρέψει κι ο Ηρακλής μια επίσης ιστορική ομάδα».

Για την Εθνική ομάδα: «Στηρίζουμε τις προσπάθειες όλων, ευχόμαστε σε αυτό το Ευρωμπάσκετ να πάει όσο ψηλότερα γίνεται».



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια