Ψυχογιού: «Μεγάλη πρόκληση»

Για τρεις σεζόν συμμετείχε με τη Νίκη στο πρωτάθλημα της Α2. Τώρα που η ομάδα πέτυχε τον στόχο της ανόδου στην Α1, η Μαντώ Ψυχογιού δεν θα μπορούσε να την αποχωριστεί.





Πρόκειται άλλωστε για την «δεύτερη οικογένειά της» όπως χαρακτήρισε την λευκαδίτικη ομάδα σε προηγούμενη συνέντευξή της στο lefkadaweb.gr. Η οριστικοποίηση της παρουσία της για τέταρτη σεζόν στη Λευκάδα αποτέλεσε την αφορμή για την συνέντευξη που ακολουθεί. Η Μαντώ Ψυχογιού μίλησε στο lefkadaweb.gr για την ανανέωση της συνεργασίας, αλλά και για την σεζόν που θα έρθει.

Πρόσφατα ανανέωσες την συνεργασία σου με την ομάδα. Έγινε πράξη αυτό που θέλατε και οι δύο πλευρές.

«Δεν μου πήρε και πολύ χρόνο να το σκεφτώ. Από την στιγμή που η ομάδα πέτυχε τον στόχο της ανόδου, θα ήταν “παράξενο” να μου μπει η ιδέα να μην συνεχίσω και τη νέα σεζόν που η Νίκη θα αγωνιστεί στην Α1. Συζητήσαμε με την διοίκηση, διαπιστώσαμε ότι και οι δύο πλευρές έχουμε κοινό πλάνο και μέσα σε λίγα λεπτά επετεύχθη η συμφωνία».

Είσαι μια αθλήτρια με εμπειρία από την Α1 όπου έχεις αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Τι είναι αυτό που θα πρέπει να προσέξει η Νίκη για να πετύχει το στόχο της;

«Σίγουρα το επίπεδο αλλάζει. Η Α1 δεν έχε καμία σχέση με την Α2. Κατά 99% κάθε ομάδα θα μπορεί να χρησιμοποιεί δύο ξένες αθλήτριες, κάτι που σημαίνει ότι το πρωτάθλημα αποκτά άλλη δυναμική. Οι ομάδες που κατά κύριο λόγο πρωταγωνιστούν είναι αυτές της Αθήνας. Για εμάς, τις ομάδες της επαρχίας, πρόκειται για μια πρόκληση το να μπορέσουμε να κοιτάξουμε στα ίσα αυτά τα σωματεία, ενώ δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε τις ομάδες του Βορρά όπως είναι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει σταθερή πορεία στην Α1 τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Το κλειδί θα είναι η γρήγορη εύρεση της χημείας μεταξύ των αθλητριών, να “δέσει” δηλαδή η ομάδα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε μια πολύ καλή πορεία από την αρχή. Ξέρουμε άλλωστε ότι περιθώρια για απώλειες βαθμών δεν υπάρχουν, κάθε ματς θα είναι ξεχωριστό και κάθε ένα θα έχει την δική του ιδιαίτερη σημασία. Όσο πιο γρήγορα έρθουν οι επιθυμητές νίκες, τόσο πιο γρήγορα θα επιτευχθεί και ο στόχος που για μια νεοφώτιστη ομάδα είναι η παραμονή και μετά μια καλή πορεία. Πιστεύω ότι η Νίκη θα έχει μια καλή πορεία στην Α1, αρκεί φυσικά να έρθουν όλα όπως τα θέλουμε και έχοντας πάνω από όλα την υγεία μας».

Η Νίκη διαθέτει ένα κορμό, έχει δημιουργήσει δηλαδή τις βάσεις. Αυτό πόσο σημαντικό είναι για την επίτευξη μιας καλής πορείας;

«Οι βάσεις όπως αυτές που έχει δημιουργήσει η Νίκη, είναι το απαραίτητο και κύριο συστατικό για να φτιαχτεί μία ομάδα. Σημαντικό επίσης ρόλο παίζουν οι προπονητές, οι οποίοι ξέρουν την ομάδα πολύ καλά και γνωρίζουν τι χρειάζεται. Είναι ικανοί και σε συνεργασία με την διοίκηση πιστεύω ότι θα γίνουν οι κατάλληλες προσθήκες, ενώ και με το πλάνο που έχουν σχεδιάσει πιστεύω ότι θα οδηγήσουν το σωματείο σε μια καλή πορεία.

Υπάρχει πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη ότι θα γίνουν οι σωστές επιλογές. Η ομάδα χρόνο με τον χρόνο έχει χαράξει την δική της πορεία και έχει φτιάξει το δικό της όνομα, από την άποψη ότι είναι φερέγγυα τόσο οικονομικά όσο και αγωνιστικά και το μόνο που μένει είναι με την πίστωση χρόνου να το αποδείξει και στις υπόλοιπες αθλήτριες και ομάδες. Πιστεύω ότι η Λευκάδα θα μπορέσει να αποτελέσει μια δύναμη για το Ελληνικό γυναικείο μπάσκετ».

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις και την διαφαινόμενη συμφωνία με το Ελληνικό, για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα θα υπάρχει και συμμετοχή του Ολυμπιακού, μετά από αυτές του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και των άλλων ομάδων.

«Πρόκειται για άλλη μία πρόκληση, καθώς προστίθεται άλλο ένα μεγάλο όνομα. Καλό είναι αυτό γιατί ο κόσμος που θα έρθει να μας παρακολουθήσει θα το ευχαριστηθεί και θα το απολαύσει».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια