Νικηφόρα πρεμιέρα στο Παγκόσμιο για την Εθνική Εφήβων- Παπαθεοδώρου: «Να απολαύσουμε τη διοργάνωση»-Τι δήλωσαν Μουράτος, Μπιλής, Μήτογλου- Αποτελέσματα-Βαθμολογίες-Πρόγραμμα-Πλούσιο φωτορεπορτάζ-Δείτε σε βίντεο τα τελευταία δευτερόλεπτα με την Κορέα και τις δηλώσεις των Μουράτου και Μπιλή

Η Ελλάδα πήρε αυτό που ήθελε από την πρεμιέρα, καθώς έφτασε στη νίκη επί της Κορέας με το τελικό 83-55 στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIBAU19 που φιλοξενείται στο Ηράκλειο Κρήτης.







Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες κει είδε την ομάδα του να «λύνεται» ενόψει της συνέχειας στη διοργάνωση. Αύριο στις 20.30 στο ΚΓ Ηρακλείου στα Δύο Αοράκια, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Μουδιασμένο ήταν το ξεκίνημα για την ελληνική ομάδα που είδε την Κορέα ακόμη και να προηγείται (5-4 στο 3’34’’, 7-6 στο 4’40’’, 11-10 στο 5’20΄΄). Η ελληνική ομάδα χρειαζόταν χρόνο να βρει το ρυθμό της. Άρχισε να παίρνει μικρές διαφορές (16-22, 11’36’’), με τους Κορεάτες όμως να επιμένουν. Με πίεση σε όλο το γήπεδο και με σουτ κυρίως από μακρινή και μεση απόσταση, καθώς στο ύψος σαφώς υπερτερούσε η Ελλάδα, κατάφερναν να μένουν κοντά στο σκορ. Διαμόρφωσαν το 19-22 (13’50’’) με την ελληνική ομάδα να κάνει στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, αυτό που ο Ηλίας Παπαθεοδώρου φώναζε από την πρώτη στιγμή: Να τρέξει. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η άμυνα, καθώς έδωσε φάσεις στον αιφνιδιασμό για να ανοίξει η ψαλίδα και να φτάσει ως το +12 (24-36,29’10’’). Η Κορέα πρόλαβε σε σχεδόν ένα λεπτό να μειώσει και να διαμορφώσει το 28-36 με το οποίο σφραγίστηκε το πρώτο μισό του αγώνα. Αχίλλειος πτέρνα για την Ελλάδα τα 12 λάθη (μόλις 4 για την Κορέα), δυνατό χαρτί τα ριμπάουντ (23-12) με τον Παπαγιάννη να μετράει ήδη 8 στο πρώτο ημίχρονο και όλους τους παίκτες να συνεισφέρουν. 

Η Ελλάδα είχε βρει όμως το ρυθμό της. Παρά το ότι χάθηκαν κάποια εύκολα καλάθια η υπεροχή της είχε αρχίσει να φαίνεται στο παρκέ. Συνέχισε να κυριαρχεί στα ριμπάουντ, βρήκε σουτ, εκμεταλλεύτηκε τους αιφνιδιασμούς και έφτασε ως το +20 (44-64, 34’). Ο ρυθμός παρέμεινε ο ίδιος, η πίεση που προσπάθησε ασκήσει σε όλο το γήπεδο η Κορέα δεν έφερε αποτέλεσμα και ο δείκτης της διαφοράς έφτασε ως το +24 (49-73, 37’), για να αγγίξει τη μεγαλύτερη τιμή του στο τελικό 55-83.

Διαιτητές: Ομπράντοβιτς (Βοσνία Ερζεγοβίνη), Παστούσιακ (Πολωνία), Ρομάνο (Ισραήλ)
Δεκάλεπτα: 16-19, 28-36, 41-56, 55-83
Κορέα (Κιμ): Κουόν, Μπιεόν 4, Γιου 6, Ζανγκ, Γιαννκγ,Γεόν 20, Παρκ 5, Σονγκ 16, Κιμ, Γιανγκ Χ, Κιμ 2, Λι 2.
Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος, Λούντζης 5, Κώττας 10, Ντόρσεϊ 11, Μήτογλου 12, Μουράτος 4, Σκουλίδας 4, Τσαλμπούρης 12(5α), Μπιλλής 4, Σταμάτης 5, Παπαγιάννης 16 (8/8δ., 16ρ., 5κ.)

Παπαθεοδώρου: «Να απολαύσουμε τη διοργάνωση»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Εφήβων, Ηλίας Παπαθεοδώρου, παρουσιάστηκε βέβαιος πως η ομάδα του μπορεί να παίξει καλύτερο μπάσκετ μετά τη νίκη επί της Κορέας στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U19.

«Κρατάμε ότι όλα τα παιδιά είχαν πολύ μεγάλο ενθουσιασμό, πάθος και διάθεση. Αυτό μπροστά στον πολύ κόσμο που υπήρχε στο γήπεδο τους δημιούργησε άγχος, με αποτέλεσμα να έχουμε κάποιες χαμένες κατοχές ειδικά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Το διορθώσαμε, ηρεμήσαμε, βελτιωθήκαμε μέσα από την άμυνα και περάσαμε την μπάλα κοντά στο καλάθι. Αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε είναι να περιορίσουμε τα λάθη μας και να απολαύσουμε τη διοργάνωση.

Θα έκανα μια παράκληση σε όλους: τα παιδιά έχουν ένα πολύ μεγάλο βάρος. Ακούνε για μετάλλια και προκρίσεις, θέλουν πολύ να πετύχουν, αλλά αυτό τους δημιουργεί ένα μεγάλο βάρος. Όσο πιο πολύ ευχαριστηθούν το παιχνίδι, τόσο καλύτερα θα παίξουν. Έχουν δυνατότητες, θέλουν και πιστεύω πως θα παίξουμε καλύτερο μπάσκετ.

Η Δομινικανή Δημοκρατία είναι τελείως διαφορετική ομάδα, με μεγάλα κορμιά, πολύ δυνατά παιδιά, είναι μια ομάδα που παίζει αμερικάνικο στυλ παιχνιδιού, με πολλά ντράιβ, ντρίμπλες και άλματα. Πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα από ό,τι σήμερα για να νικήσουμε. Έχουμε εικόνα από το ματς με τη Σερβία, τους έχουμε δει και σε κάποια φιλικά. Το σημαντικό είναι τα παιδιά τα δικά μας να είναι σε καλή κατάσταση, να βάλουν το σώμα τους γιατί το παιχνίδι θα είναι πάρα πολύ σκληρό και πιστεύω πως θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Τι δήλωσαν Μουράτος, Μπιλής, Μήτογλου

Βασίλης Μουράτος, Σωτηρης Μπιλής και Κώστας Μήτογλου συμφώνησαν πως ο φίλαθλος κόσμος ήταν εκείνος που τους έδωσε εξτρά κίνητρο για τη νίκη στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Αναλυτικά:

Βασίλης Μουράτος: «Ο κόσμος στις κερκίδες μας έδωσε ένα έξτρα κίνητρο να πολεμήσουμε για την ομάδα. Στην αρχή είχαμε ένα άγχος επειδή παίζαμε μπροστά στο κοινό μας, όμως μετά το πέρασμα των πρώτων λεπτών αρχίσαμε και ξεμουδιάζαμε και ήμασταν πιο ελεύθεροι. Το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί, αλλά ο στόχος είναι αγώνα με τον αγώνα να γινόμαστε καλύτεροι. Δεν κοιτάμε τι γίνεται στα άλλα παιχνίδια. Δεν μας νοιάζει τι έγινε στο Σερβία – Δομινικανή Δημοκρατία. Κοιτάμε τι κάνουμε εμείς. Θέλουμε και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας να δώσουμε το 100% για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν τους έχουμε αντιμετωπίσει ξανά στο παρελθόν, όμως σίγουρα το προπονητικό επιτελείο έχει κάνει την καλύτερη δουλειά για να είμαστε 100% προετοιμασμένοι».

Σωτήρης Μπιλής: «Ηταν μια πολύ καλή νίκη. Δεν ήταν εύκολη, όμως, μας βοήθησε πολύ ο κόσμος και το κλειδί ήταν η άμυνά μας. Στο παιχνίδι με την Δομινικανή Δημοκρατία πρέπει να παραταχθούμε πολύ συγκεντρωμένοι και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Δεν ξέρουμε πολλά πράγματα για τον επόμενο αντίπαλό μας, όμως,αυτό που έτσι και αλλιώς πρέπει να κάνουμε κόντρα σε κάθε ομάδα είναι να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».  

Κώστας Μήτογλου: «Στο τέλος βγάλαμε πολύ ενέργεια, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε κάποιες αδυναμίες μας, κυρίως στην άμυνά μας. Για να πετύχουμε τους στόχους μας πρέπει να έχουμε υγεία και και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Και η Δομινικανή Δημοκρατία και η Σερβία είναι πολύ καλές ομάδες. Το μεταξύ τους παιχνίδι κρίθηκε στον πόντο. Το προπονητικό μας επιτελείο θα κάνει το σκάουτινγκ και θα μας πει τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε».

Αποτελέσματα-Βαθμολογίες-Πρόγραμμα

Η πρώτη μέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων στο Ηράκλειο ολοκληρώθηκε. Δείτε τα αποτελέσματα, τις βαθμολογίες και το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας.

Α’ Όμιλος

Ιράν-ΗΠΑ 53-83 (ΚΓ Ηρακλείου) 
Κροατία-Αίγυπτος 111-68 (ΚΓ Πανεπιστημίου)

Βαθμολογία

1. Κροατία 2
2. ΗΠΑ 2
3. Ιράν 1
4. Αίγυπτος 1

Επόμενη αγωνιστική (28/6)

18:15 ΗΠΑ-Κροατία (ΚΓ Ηρακλείου)
20:00 Αίγυπτος-Ιράν (ΚΓ Πανεπιστημίου)

Β’ Όμιλος

Αργεντινή-Τουρκία 64-74 (ΚΓ Ηρακλείου)
Ισπανία-Κίνα 84-73 (ΚΓ Πανεπιστημίου)

Βαθμολογία

1. Ισπανία 2
2. Τουρκία 2
3. Αργεντινή 1
4. Κίνα 1

Επόμενη αγωνιστική (28/6)

13:15 Κίνα-Αργεντινή (ΚΓ Πανεπιστημίου)
16:00 Τουρκία-Ισπανία (ΚΓ Ηρακλείου)

Γ’ Όμιλος

Ιταλία-Τυνησία 89-62 (ΚΓ Πανεπιστημίου)
Καναδάς-Αυστραλία 74-71 (ΚΓ Ηρακλείου)

Βαθμολογία

1. Ιταλία 2
2. Καναδάς 2
3. Αυστραλία 1
4. Τυνησία 1

Επόμενη αγωνιστική (28/6)

13:45 Αυστραλία-Ιταλία (ΚΓ Ηρακλείου)
15:30 Τυνησία-Καναδάς (ΚΓ Πανεπιστημίου)

Δ’ Όμιλος

Δομινικανή Δημοκρατία-Σερβία 77-82 (ΚΓ Πανεπιστημίου)
Κορέα-Ελλάδα 55-83 (ΚΓ Ηρακλείου)

Βαθμολογία

1. Ελλάδα 2
2. Σερβία 2
3. Δομινικανή Δημοκρατία 1
4. Κορέα 1

Επόμενη αγωνιστική (28/6)

17:45 Σερβία-Κορέα (ΚΓ Πανεπιστημίου)
20:30 Ελλάδα-Δομινικανή Δημοκρατία (ΚΓ Ηρακλείου)

























Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια