FIBA: «Οι σύλλογοι και οι λίγκες να προστατεύσουν τις εθνικές ομάδες»

Ανακοίνωση εξέδωσε η FIBA στην οποία αναφέρονται τα εξής:












«Οι εθνικές ομοσπονδίες και λίγκες της Αυστρίας, του Βελγίου, της Τσεχίας, της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, του Ισραήλ, της Ιταλίας, της Λιθουανίας, της Ολλανδίας, της Πολωνίας, της Ρωσίας, την Ισπανίας και της Ελβετίας συγκεντρώθηκαν στο αρχηγείο της FIBA για να συζητήσουν το νέο καλεντάρι, το μοντέλο των διοργανώσεων που θα ισχύσει από το 2017 και την επανασχεδίαση των διασυλλογικών διοργανώσεων της Ηπείρου. Η ULEB επίσης είχε κληθεί να συμμετέχει. Η συνάντηση έλαβε χώρα μετά από αίτημα που έστειλαν από κοινού κάποιες εκ των λιγκών στη FIBA.

Είναι η πρώτη φορά που έγινε μια τέτοια συνάντηση και όλοι συμφώνησαν ότι οι εθνικές ομάδες είναι η ατμομηχανή του μπάσκετ σε κάθε χώρα και έτσι πρέπει να έχουν την πλήρη υποστήριξη των ομάδων και των λιγκών. Με αυτή τη λογική είναι κυρίαρχο θέμα ο επανασχεδιασμός των διοργανώσεων ώστε να προστατευθεί και να αναπτυχθεί σωστά το ταλέντο κάθε χώρας.

Υπήρξαν παραγωγικές συζητήσεις για κυρίαρχα θέματα, όπως ο αριθμός των κενών σε κάθε λίγκα για να υπάρχουν προκριματικοί αγώνες για το παγκόσμιο κύπελλο του 2019, η ασφάλιση των παικτών κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στις εθνικές ομάδες και επίσης η δυνατότητα των ομάδων να έχουν μερίδιο στη μελλοντική κατάρτιση για το νέο καλεντάρι της FIBA.

To κεντρικό συμβούλιο θα πάρει απόφαση για το καλεντάρι του 2017 στην επόμενη συνάντηση του μεταξύ 7-9 Αυγούστου στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Μετά την απόφαση επέκτασης του συμβουλίου της FIBA Europe και να συμπεριλάβει εκπροσώπους ομάδων και λιγκών στην διαδικασία λήψης αποφάσεων, οι λίγκες έχουν κληθεί να στείλουν τις προτάσεις τους σε σχέση με την συμμετοχή τους και τις μελλοντικές συζητήσεις στα θέματα που επηρεάζουν τις λίγκες και τους συλλόγους».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια