Ολυμπιακός αντί για Ελληνικό στο γυναικείο;

Σε διεργασίες για την δημιουργία γυναικείας ομάδας βρίσκεται ο Ολυμπιακός και αν κάτι τέτοιο υλοποιηθεί θα αλλάξει τις ισορροπίες στον χώρο και θα ενισχύσει το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα, όπως είχε συμβεί και περίπου… μισό αιώνα πριν!




Όπως γράφει το www.superbasket.gr με την ομάδα του Ελληνικού να βρίσκεται προς το παρόν στον «αέρα» λόγο της αποχώρησης του χρηματοδότη της, ο Ολυμπιακός μπήκε σε σκέψεις να κάνει ένα βήμα προς την ίδρυση γυναικείου τμήματος μπάσκετ σε συνεργασία με τις πρωταθλήτριες και πλέον αναμένονται οι εξελίξεις.

Ο Ολυμπιακός είχε ιδρύσει ξανά γυναικεία ομάδα μπάσκετ το μακρινό 1947 όταν αθλήτριες του τμήματος βόλεϊ είχαν την πρωτοβουλία και υλοποιήθηκε από τον τότε πρόεδρο Μιχάλη Μανούσκο.

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’50, η ομάδα καλαθοσφαίρισης γυναικών του Ολυμπιακού έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στα Πρωταθλήματα Κέντρου κατακτώντας τρεις τίτλους το 1956, το 1958 και το 1959 υπό τις οδηγίες της μεγάλης δόξας του αντρικού τμήματος του Ολυμπιακού Γιάννη Σπανουδάκη, ο οποίος ανέλαβε το πόστο του προπονητή του συγκεκριμένου τμήματος αμέσως μετά το τέλος της θητείας του Ιωάννη Χατζηθεοδώρου στον πάγκο της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός Πειραιώς, μαζί με τον Α.Ο. Σπόρτιγκ και τον ΑΣ Τρίτων, αποτελούσαν τις μεγάλες δυνάμεις της δεκαετίας 1950-60 καθώς μονοπωλούσαν τους τίτλους στα Πρωταθλήματα Κέντρου πριν καθιερωθεί επίσημα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης γυναικών. Χαρακτηριστικό της δυναμικότητας των συλλόγων αυτών αποτελεί το γεγονός πως οι αθλήτριες τους αποτελούσαν τα βασικά στελέχη της νεοσύστατης τότε Ελληνικής Εθνικής ομάδας καλαθοσφαίρισης γυναικών.

Δυστυχώς όμως η ομάδα γυναικών του Ολυμπιακού είχε πάψει να υπάρχει το 1967 όταν έκανε πρεμιέρα το πρώτο Ελληνικό Πρωτάθλημα Γυναικών. Το 2010 οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προσπαθήσει ξανά να λειτουργήσουν το τμήμα γυναικείου μπάσκετ αλλά τελικά αυτό δεν επετεύχθη και μέχρι σήμερα υφίστανται μόνο ομάδες κορασίδων του Ολυμπιακού.


Απαντες λοιπόν περιμένουν τις εξελίξεις για την επόμενη σεζόν που δεν αποκλείεται οι «ερυθρόλευκοι» να έχουν την δική τους γυναικεία ομάδα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια