Χάλκινο μετάλλιο στο πρωτάθλημα του ΑΠΘ για το Οικονομικό-Φωτορεπορτάζ από τις απονομές μετά τη νίκη επί της Ιατρικής

Στον μικρό τελικό του πρωταθλήματος του ΑΠΘ έπαιξαν το Οικονομικό και η Ιατρική με τελικό νικητή τους πρώτους με 66-59.  Η διάκριση έλειπε από το «ιστορικό» των ομάδων για περισσότερο από δέκα χρόνια, και ίσως αυτό να εξηγεί την διάθεση με την οποία έπαιξαν και οι δύο προκειμένου να κερδίσου τον αγώνα.





Από την αρχή του αγώνα και οι δύο ομάδες έδωσαν έμφαση στην επίθεση, σημειώνοντας συνολικά 40 πόντους (22-18 για την Ιατρική). Στο διάστημα αυτό η Ιατρική σημείωσε 4 τρίποντα από τα οποία ο Σταματέλλος τα 3, ενώ για το Οικονομικό ο Ντέρος είχε ήδη 11 πόντους.

Στην επόμενη περίοδο και οι δύο ομάδες ήταν πιο άστοχες, ενώ έδωσαν και μεγαλύτερο βάρος στην άμυνα με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο αυτό να έχει επιμέρους σκορ 13-7 για το Οικονομικό το οποίο προηγήθηκε στο ημίχρονο με 31-29.

Στην επανάληψη το παιχνίδι κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με το Οικονομικό να σκοράρει 3 πόντους περισσότερους στο τρίτο δεκάλεπτο και να αυξάνει ελαφρώς το προβάδισμά του, με τον Ντέρο να έχει φτάσει στους 22. Στην τελευταία περίοδο οι ομάδες έπαιξαν και πάλι πιο επιθετικά, με την Ιατρική να κάνει άλλη μία προσπάθεια να περάσει μπροστά στο σκορ.

Οι παίκτες του Οικονομικού  όμως ήταν προσεκτικοί τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, και κράτησαν τη διαφορά ως το τέλος, με το παιχνίδι να λήγει με σκορ 66-59.

Έτσι η ομάδα του Οικονομικού η οποία είχε φτάσει αρκετές φορές έναν αγώνα πριν το Final Four, κατάφερε όχι μόνο να συμμετάσχει σε αυτό αλλά να πάρει και το χάλκινο μετάλλιο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι για να φτάσουν ως εδώ απέκλεισαν στη 2η φάση την ομάδα της Κτηνιατρικής η οποία ήταν από τα φαβορί για συμμετοχή στους Τελικούς, ενώ στη συνέχεια στους νοκ άουτ αγώνες απέκλεισαν τους Ηλεκτρολόγους οι οποίοι είχαν σαν στόχο το Πρωτάθλημα !  Ήταν η ομάδα που έκανε φέτος τη μεγαλύτερη υπέρβαση, έχοντας στους περισσότερους αγώνες  9-10 παίκτες.

Από την άλλη, η ομάδα της Ιατρικής με τη συμμετοχή της στους Τελικούς απέδειξε ότι δεν ήταν τυχαία τα αποτελέσματα τόσο της προηγούμενης όσο και της φετινής χρονιάς, καθώς είχε μία συνεχή ανοδική πορεία. Ο αποκλεισμός της από τους Πρωταθλητές στον ημιτελικό με ένα καλάθι, σε συνδυασμό  με το ότι  αρκετοί παίκτες είναι φοιτητές των πρώτων ετών της Σχολής, δείχνει ότι η ομάδα αυτή έχει τη  δυνατότητα τα επόμενα χρόνια να παίρνει μέρος τακτικά στους Τελικούς τη διοργάνωσης.

Η ομάδα του Οικονομικού βραβεύθηκε από τον Πρόεδρο της επιτροπής εποπτείας του Πανεπιστημιακού γυμναστηρίου, Καθηγητή ΤΕΦΑΑ κ. Γιώργο Δογάνη.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια