Σταμάτης: «Θετικό ότι είμαστε οικοδεσπότες στο Παγκόσμιο»-Η συνέντευξη και σε βίντεο

Η Εθνική Εφήβων έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδρομή της που θα την οδηγήσει στο Ηράκλειο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19.






Η διοργάνωση φιλοξενείται στη χώρα μας το καλοκαίρι και ένας από τους πλέον έμπειρους παίκτες της ομάδας, ο Δημήτρης Σταμάτης, περιμένει μια καλή πορεία, βλέπει ψηλά και ποντάρει και στη στήριξη του κόσμου.

«Έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά τις πρώτες τέσσερις μέρες. Είναι η τέταρτη προπόνηση που κάνουμε. Προσπαθούμε κάθε μέρα όσο περισσότερο μπορούμε για να είμαστε έτοιμοι για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

-Ποιος είναι ο στόχος σας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα; Με τι θα λέγατε ότι είσαστε ευχαριστημένοι;

«Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά από τώρα. Είναι η αρχή. Αλλά από την άλλη, πάντα η ομάδα μας έχει υψηλούς στόχους και αν όλα πάνε καλά, είμαστε υγιείς και δουλέψουμε πολύ θα έχουμε ελπίδες για κάτι καλό».

-Ο όμιλος στον οποίο θα αγωνιστεί η Ελλάδα θα έχει μπάσκετ από διαφορετικές ηπείρους, καθώς συγκατοικείτε με Σερβία, Δομινικανή Δημοκρατία και Κορέα. Πώς σου φαίνεται;

«Όντως έχουμε έναν όμιλο λίγο «περίεργο», γιατί τις δύο ομάδες δεν τις έχουμε ξανασυναντήσει ποτέ. Η Σερβία είναι καλή ομάδα, την ξέρουμε καλά. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο περισσότερες νίκες μπορούμε, για να έχουμε καλύτερη θέση στη βαθμολογία».

-Ουσιαστικά και τυπικά παίζουμε εντός έδρας. Θετικό ή μπορεί να σας δημιουργήσει και έξτρα πίεση;

«Είναι πολύ σημαντικό ότι παίζουμε στη χώρα μας. Θα έχουμε τη βοήθεια του κόσμου και αυτό δεν  πιστεύω ότι μπορεί να βγει σε κάτι αρνητικό. Θα έχουμε λίγο άγχος, αλλά πιστεύω ότι θα το ξεπεράσουμε και θα μας βγει σε καλό και μόνο».

-Τι θα έλεγες στους φιλάθλους στην Κρήτη, προκειμένου να βρεθούν δίπλα σας στη διάρκεια της διοργάνωσης;

«Θα του έλεγα ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, πως αν έρθουν στο γήπεδο θα δουν ωραίο μπάσκετ και θέαμα και επίσης ότι είναι μια πολύ σπουδαία διοργάνωση και θα δουν κι άλλους παίκτες από άλλες χώρες».


*Απόντες από την προπόνηση παραμένουν από την αρχή της προετοιμασίας οι παίκτες που έχουν κληθεί από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια