Πρωταθλήτρια Ευρώπης στις γυναίκες η USK Πράγας-Δείτε το βίντεο

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η USK Πράγας στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης καθώς στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκα γυναικών κατάφερε να ρίξει στο... καναβάτσο την Εκατερίνμπουργκ!






Όπως διαβάζουμε στο www.superbasket.gr η USK Πράγας μπήκε πιο δυνατά στο ματς και έτσι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου την βρήκε να προηγείται με 12-17. Η Εκατερίνμπουργκ ισορρόπησε την εικόνα του ματς στην δεύτερη περίοδο, αλλά η ομάδα από την Τσεχία μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου ξέφυγε στο σκορ και κατάφερε να πάρει μια διψήφια διαφορά με 40-50.

Η Εκατερίνμπουργκ μείωσε ακόμη και στο καλάθι (68-70), 12 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε, αλλά με δύο βολές της Βεσελά η USK Πράγας σφράγισε τη νίκη της με 68-72. Ετσι η USK Πράγας κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της την Ευρωλίγκα, κόντρα στην Εκατερίνμπουργκ που δύο φορές κατά το παρελθόν έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης (2003, 2013).

Πρώτη σκόρερ για τις νικήτριες ήταν η Ντανιέλ Ρόμπινσον με 24 πόντους, αλλά εκείνη που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας της ήταν η Κία Βον με 18 πόντους και 12 ριμπάουντ και η οποία αναδείχθηκε MVP. H Kάντας Πάρκερ έκανε ό,τι μπορούσε από την Εκατερίνμπουργκ αλλά οι 27 πόντοι της και τα 14 ριμπάουντ που μάζεψε δεν έφτασαν στην ομάδα της.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια