Δύσκολη η συμμετοχή Αριστοτελείου και Λαμπίρη στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα της Γαλλίας-Οι τελευταίες εξελίξεις

Τα αγόρια των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη και τα κορίτσια του Αριστοτελείου Κολεγίου, παράλληλα με την κατάκτηση του Πανελληνίου, κέρδισαν την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Όπως γράφει το http://www.eurohoops.net/el/ ωστόσο, το πιο πιθανό είναι πως δεν θα ταξιδέψουν στη Γαλλία, καθώς η κυβέρνηση έκοψε τα κονδύλια που προβλέπονταν για να συμμετάσχουν όλα τα Ελληνικά σχολεία που πήραν την πρόκριση στα διάφορα αθλήματα.

Ο Υπουργός, Αριστείδης Μπαλτάς, δέχεται έντονες πιέσεις τόσο από τα ίδια τα σχολεία και τους γονείς, όσο και από άτομα του ευρύτερου αθλητικού χώρου, αλλά φαίνεται ανένδοτος.

Τα σχολεία της Καλλιθέας και της Θεσσαλονίκης, μάλιστα, πρότειναν να πληρώσουν τα έξοδα των δικών του μαθητών, ώστε να χρειάζονται λιγότερα χρήματα σαν Ελληνική αποστολή και να διατεθούν όλα στα παιδιά του ποδοσφαίρου. Να τονιστεί, βέβαια, ότι η διαμονή είναι καλυμμένη από την πλευρά της Γαλλίας και τα κονδύλια αφορούν μόνο τα αεροπορικά εισιτήρια.

Λύσεις σίγουρα υπάρχουν πολλές, πέραν αυτής που πρότειναν οι διοικήσεις δύο σχολείων. Ειδικά όταν κάνουμε λόγο για ένα σχετικά μικρό χρηματικό ποσό.

Στερώντας την παρουσία της Ελλάδας σε μια Παγκόσμια διοργάνωση και μια πιθανή διάκριση για το Ελληνικό μπάσκετ, (που αν μη τι άλλο, μας έχει χαρίσει και συνεχίζει να μας χαρίζει περήφανες στιγμές) μόνο μπροστά δεν πάει ο αθλητισμός.

Ας ελπίσουμε, λοιπόν, σε νέες, ευχάριστες εξελίξεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια