Αυτζή: «Δείξαμε χαρακτήρα»

Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια. Κάποιες φορές αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, αλλά κάποιες δεν αφήνουν τους ήρωες να φανούν. Η Μαρία Αυτζή δεν ήταν αυτό που λέμε… ήρωας για τον Παναθηναϊκό στον αποψινό ημιτελικό με τον Πρωτέα Βούλας (64-52), αλλά εξελίχθηκε στην παίκτρια που άλλαξε τα δεδομένα στο παιχνίδι.

Πάνω στο σημείο που οι φιλοξενούμενες αναθάρρησαν και πήραν το προβάδισμα (39-40 στο 24'), πέτυχε πέντε σερί πόντους, έδωσε μια ασίστ, έκανε ένα κλέψιμο και κάπως έτσι βοήθησε τα μέγιστα στο να «οικοδομηθεί» το +10 (52-42) του 30ου λεπτού.

Άγχος μπορεί να είχε γιατί «επρόκειτο για τον τελικό των τελικών», όπως ανέφερε στο Sport24.gr, αλλά αυτό δεν βγήκε σε κακό, για την ίδια και την ομάδα της: «Δόξα τω Θεώ πήγαν όλα όπως τα θέλαμε. Πικράναμε τον κόσμο μας την περασμένη εβδομάδα, αλλά την Κυριακή δείξαμε χαρακτήρα, κερδίζοντας σε μια έδρα απ όπου μόνο το Ελληνικό είχε περάσει. Τα δώσαμε όλα».

Ποιο από τα τρία παιχνίδια των ημιτελικών ξεχωρίζει ως προς τον βαθμό δυσκολίας;

«Όλα είχαν τις ιδιαιτερότητές τους. Το πρώτο αγωνιστικά αποδείχθηκε πολύ δύσκολο, γιατί χάσαμε. Στο δεύτερο έπρεπε να αντιμετωπίσουμε την ψυχολογία μας πάνω απ όλα, ενώ το τρίτο γιατί κρίνονταν όλα. Δεν υπήρχε δικαίωμα στο λάθος», σχολιάζει.

Όσο για το τι κράτησε τον Παναθηναϊκό όρθιο μετά την ήττα της περασμένης εβδομάδας;

«Ο χαρακτήρας που έχουμε δείξει όλη τη χρονιά ήταν το στοιχείο που μας κράτησε όρθιες.. Φυσικά και ο κόσμος γιατί μας δίνει δύναμη. Εκεί που θα εστιάσω όμως είναι ο χαρακτήρας αυτής της ομάδας».

Παρά το γεγονός ότι έριξε το μπάτζετ και δεν διαθέτει σούπερ σταρ (πλην της Τούλας Καλέντζου φυσικά), το «τριφύλλι» επέστρεψε σε τελικούς της Α1 Γυναικών, μετά από διάλειμμα ενός χρόνου. Κι ενώ είχε μεσολαβήσει -το καλοκαίρι- η αμφισβήτηση (από τρίτους) για τις ικανότητες της ομάδας. Τι έχει να πει η Μαρία Αυτζή;

«Δεν έχουμε νιώσει να μας υποτιμάει κανείς. Τον Αύγουστο, όταν ξεκινούσαμε, όλοι έκαναν λόγο για προσπάθεια του Παναθηναϊκού να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ουδείς σκέφτηκε ότι μπορεί να φτάσουμε μέχρις εδώ. Μακάρι όλο αυτό να βγει σε καλό και να κάνουμε κάτι καλό στους τελικούς. Ό,τι κι αν είναι αυτό».

Η ώρα του τελικού

Κάπου εκεί, η κουβέντα πήγε στα του τελικού με το Ελληνικό. Εκεί όπου δεν θα κρίνεται μόνο η υστεροφημία της ίδιας και των συμπαικτριών της, αλλά και ένας τίτλος. Για το που «πατάει» ο Παναθηναϊκός πριν το συναπάντημα με την ομάδα της Ελένης Καπογιάννη, αναφέρει πως «στηριζόμαστε στη μαχητικότητά μας. Με εξαίρεση την Τούλα (Καλέντζου) δεν έχουμε κάποια σούπερ σταρ. Κάποιες φορές όμως αυτό είναι και καλό. Αποδεικνύεται με εμάς αυτό».

Άλλωστε, το «τριφύλλι» θα μπει στη σειρά των τελικών όντας το αουτσάιντερ:

«Το Ελληνικό έχει μαζέψει όλες τις διαφημισμένες παίκτριες. Δεν έχουν αφήσει και καμία (γελάει) Είναι όλες ισάξιες. Πολύ δύσκολο αυτό που έχουμε μπροστά μας. Μπορεί κάποιος να πει ότι έχουν πάρει τα μυαλά μας αέρα, αλλά δεν είναι έτσι. Ξέρουμε ποιες είμαστε, τι μπορούμε να κάνουμε και τι όχι. Θα διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί».

Όσο για το τι μπορεί να κάνει τη διαφορά στη σειρά των τελικών; Κατέληξε λέγοντας πως «η μαχητικότητα μάς χαρακτηρίζει από τον πρώτο αγώνα. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε κάτι. Θα είναι λάθος να νομίσουμε ότι γίναμε κάποιοι επειδή πήγαμε στον τελικό.


Κρατάμε χαμηλά το κεφάλι, θα το ευχαριστηθούμε απόψε και από αύριο θα γυρίσουμε στο γήπεδο, για να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για τα παιχνίδια με το Ελληνικό».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια