Ιωαννίδης: «Να μείνουμε πιστοί στο πλάνο»

Έχοντας συμπληρώσει 11 χρόνια στην Ασπίδα κι υπηρετώντας τον σύλλογο από όλα τα προπονητικά πόστα, ο Κώστας Ιωαννίδης προσπαθεί να καθοδηγήσει την ομάδα της Ξάνθης στην παραμονή στη Β' εθνική. 









Ο head coach της θρακιώτικης ομάδας μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για το πλάνο που υπάρχει στην Ασπίδα, την προσπάθεια που γίνεται αλλά και για το παιχνίδι που έρχεται με τον Φοίνικα. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την πολυετή συνεργασία του με την Ασπίδα Ξάνθης

«Όταν ξεκινήσαμε το 2003 είχαμε βάλει ως στόχο να οργανώσουμε τις ακαδημίες, να φτιάξουμε τα αγωνιστικά τμήματα υποδομών και κάποια στιγμή να γίνει μία αντρική ομάδα που θα στηρίζεται στα δικά μας παιδιά. Όπως γνωρίζουν όλοι αυτό δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη και χρειάζεται χρόνος για να φανεί το αποτέλεσμα. Τα τελευταία 2-3 χρόνια είμαστε στο σημείο που θέλουμε.

Έχουμε μία καλή αντρική ομάδα και κάθε χρόνο προσπαθούμε να προσθέτουμε σε αυτή νέα παιδιά που έρχονται από το εφηβικό και το παιδικό τμήμα. Όταν ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια ήμασταν μαζί με τον κόουτς Δημήτρη Παναγιωτόπουλο και μαζί πορευόμαστε ακόμα και τώρα, παρότι δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη θέση του πρώτου προπονητή της αντρικής ομάδας».

Για την προσπάθεια παραμονής που κάνει η ομάδα του

«Είναι μία δύσκολη προσπάθεια, καθώς δεν ξεκινήσαμε καλά το πρωτάθλημα. Γενικότερα είμαστε μία ομάδα που δεν έχει οικονομική δυνατότητα για πολλές μεταγραφές, καθώς τόσο οι οικονομικές συνθήκες όσο κι η περιοχή που για να έρθει ένας παίκτης χρειάζεται περισσότερα χρήματα το καθιστούν δύσκολο.

Παρά το μέτριο ξεκίνημα μέσα στη διάρκεια του πρωταθλήματος βρήκαμε τις ισορροπίες μας και πλέον παλεύουμε όλα τα ματς, κάτι που για εμένα είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ελπίζω ότι μέχρι τέλους θα παλέψουμε για τη σωτηρία χωρίς να παρατήσουμε κανένα παιχνίδι.

Το βασικότερο, όμως, είναι ανεξάρτητα από αυτό που θα γίνει στο τέλος, είτε η επόμενη σεζόν μας βρει στη Β' είτε στη Γ' εθνική, να μην ξεφύγουμε από το πλάνο μας. Θα πρέπει να μείνουμε πιστοί σε αυτό και να συνεχίσουμε την παραγωγική διαδικασία προωθώντας δικά μας παιδιά στην αντρική ομάδα».

Για το παιχνίδι που έρχεται με τον Φοίνικα Λάρισας

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Φοίνικας άλλαξε προπονητή την προηγούμενη εβδομάδα και προέρχεται από 4 συνεχόμενες νίκες, οπότε θα έχει πολύ μεγάλο κίνητρο για να κερδίσει. Τη νίκη, όμως, την θέλουμε κι εμείς, οπότε θα πάμε για να την διεκδικήσουμε.
Δουλέψαμε καλά τις τελευταίες ημέρες και πιστεύουμε ότι θα φανούμε ανταγωνιστικοί.

Γενικά έχουμε μπροστά μας μία σειρά με δύσκολα παιχνίδια και στόχος μας είναι να πάρουμε ότι περισσότερο μπορούμε από τα ερχόμενα τέσσερα ματς (Λάρισα, Προμηθέα Πατρών, Πιερικό και Άργος)».

Για την σημασία της ομάδας στην πόλη της Ξάνθης


«Είναι πολύ σημαντικό για την πόλη μας να έχει μία ομάδα στην Β' εθνική μέσα σε αυτή την οικονομική συγκυρία. Ο πρόεδρος κι η διοίκηση καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για να συντηρήσουν αυτήν την ομάδα, ενώ ο φίλαθλος κόσμος έχει αγκαλιάσει αυτή την ομάδα κι αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια