Η ανασκόπηση του 2014 από την ΑΕΕ Τούμπας

Με το γνώριμό της ύφος η ιστοσελίδα της ΑΕΕ Τούμπας επιχειρεί την ανασκόπηση της περσινής χρονιάς αναφέροντας τα εξής:








«Ωραίες οι εικόνες και τα βιντεάκια, μια εικόνα χίλιες λέξεις, αλλά και μερικές παραπάνω, γραπτές έχουν το κατιτί τους.... Ούτε 48 ώρες λοιπόν μετά τη φυγή του '14, όσο τα χουμε ακόμη φρέσκα, μια μικρή υπενθύμιση για όσα έζησε η μπασκετική ΑΕΕΤ τις 365 μέρες του! (Το κείμενο έφτασε τόσο δα πριν ολοκληρωθεί χθες το βράδυ, οι διάλογοι του Σόκου ωστόσο αποσυντόνισαν τον γράφοντα, οπότε τώρα φτου και από την αρχή, από τις χιονισμένες Πρέσπες)...

Ιανουάριος

10. Η χρονιά ξεκινάει με εύκολο διπλό στην Πυλαία επί της Μαλακοπής (50-66). Διπλό που εκείνη τη στιγμή δεν ξέραμε τη σημασία του, αλλά στην πορεία αποδείχθηκε πολύτιμο.

17. Με εξαιρετικό επιθετικά 1ο ημίχρονο και αρκετή τύχη όταν το Πανόραμα έκανε την αντεπίθεσή του στην επανάληψη, η ΑΕΕΤ διπλασιάζει τα διπλά της στο '14, έστω και με την ψυχή στο στόμα (56-60).

24. Πρώτος εντός έδρας αγώνας, το 3 στα 3 όμως δεν έρχεται αφενός ελέω Μυτιληναίων, αφετέρου ελέω διαιτητή (ο οποίος στο φινάλε δηλώνει και δαρθείς). ΑΕΕΤ - Ρύσιο 48-51

26. Το κοπί τι πίτα δίνει το φλουρί στο ζεύγος Κούλη!

31. Καρμπόν εντός έδρα ήττα, από τη Βεργίνα αυτή τη φορά (51-60) με τον διαιτητή της αναμέτρησης να τάζει διάφορα στην κερκίδα! Τασούλης και Κολοβός απαντούν αναλόγως!

Φεβρουάριος

7. Η Προποντίδα δεν δυσκολεύεται ιδιαίτερα στην Κλεάνθους και η ΑΕΕΤ μεγαλώνει το αρνητικό σερί της (55-45).

14. Τ' αγίου Βαλεντίνου ανήμερα και σε άκρως ερωτικό κλίμα (καρδούλες, στρινγκ, αγκαλιές κλπ.) ερωτοτροπεί στην Αρετσού και δίνει το έναυσμα για την κατηφόρα της (55-42)

21. Έχοντας βρει τον καλό της εαυτό, η ΑΕΕΤ φτάνει μια ανάσα (συγκεκριμένα 3 πόντους) από την υπέρβαση και το διπλό στη Μηχανιώνα (που έχει καπαρώσει την άνοδο). 61-58, ευτυχώς αυτή τη φορά χωρίς ταλιμπανιές στην κερκίδα.

Μάρτιος

7. Κάνοντας τα εύκολα δύσκολα δίνουμε δικαίωμα στο Αριστοτέλειο (που παλεύει για τη σωτηρία του) να πιστέψει πως μπορεί να φύγει με το διπλό από το Ιβανώφειο (όπως τόσοι άλλοι). 61-58 και πάλι, αλλά αυτή τη φορά νικητές εμείς.

14. Πέρασμα από τον Μπότσαρη πολύ πιο εύκολα από όσο περιμέναμε (61-74). Πρώτα γλυκοκοιτάσματα στον Τούπο, σταύρωμα του Πέτρουλα από την κερκίδα (Σπυροοο) και επική φωτογραφία Μητρίδη που αποτυπώνει σε μια εικόνα τη φιλοσοφία μιας ολόκληρης ζωής.

 21. Το Φάληρο, που έχει μαθηματικές μόνο ελπίδες σωτηρίας, τις διατηρεί μαθηματικές, καθώς χάνει έστω και δύσκολα με 61-56.

28. Το Μαρτιάτικο σερί της ΑΕΕΤ σταματάει εξαιτίας της υπερμετρωπίας του Τζιοπάνου που βλέπει το γήπεδο της Κλεάνθους λίγο μεγαλύτερο από όσο πραγματικά είναι και μετράει κανονικά το εκτός γραμμής τρίποντο του Αετού. Ήττα με 53-49 και η σωτηρία ακόμη παίζεται.

Απρίλιος

4. Ο υπέρ πάντων αγών με την ισόβαθμη και ομοιπαθούσα Κρήνη στο Ιβανώφειο. Το ματς ντέρμπι μέχρι τα τελευταία λεπτά, οι φιλοξενούμενοι μια ανάσα από το να αποδράσουν με τη νίκη σωτηρίας, το φινάλε ωστόσο διατηρεί την ΑΕΕΤ στην κατηγορία (60-45) δυο αγωνιστικές πριν το τέλος. Τα γαλλικά της απέναντι κερκίδας στο φινάλε δεν μας πλήγωσαν ιδιαίτερα, όπως αποδείχθηκε δύο αγωνιστικές μετά.

11. Για ένα ημίχρονο παρά κάτι η ΑΕΕΤ μοιάζει να μπορεί την υπέρτατη έκπληξη και κοντράρει τον Αχιλλέα στην Τριανδρία. Όταν ο Φωτιάδης παίρνει μπρος, το πάρτυ τελειώνει (80-62). Άλλωστε κάποιοι, εκτός παρκέ, είχαν μεγάλο βάσανο η ομάδα τους να κερδίσει ειδικά εμάς! Ας είναι..

25. Για 38 λεπτά η ΑΕΕΤ ρισκάρει την αξιοπρέπειά της. Η Μαλακοπή προηγείται στο Ιβανώφειο μέχρι και με 27 πόντους (22 στα 7 λεπτά πριν το φινάλε) και πανηγυρίζει πρόωρα τη σωτηρία την ώρα που η Κρήνη χάνει στη γειτονική Κλεάνθους, βάζει πλερέζες και αμαρτωλά σενάρια στο μυαλό της. Η επικότερη ανατροπή όλων, το τρίποντο - μαχαιριά στην καρδιά από τον Νυφαντή που στέλνει στην εκπνοή το ματς στην παράταση, και η κατάρρευση των φιλοξενούμενων στο έξτρα πεντάλεπτο τους στέλνει μια κατηγορία κάτω, σώζει την Κρήνη και το όνομά μας (77-73). Α... και από τις καραμπόλες της τελευταίας αγωνιστικής, η ΑΕΕΤ που λίγο πριν πάλευε να σωθεί, τερματίζει 6η!

Μάιος - Ιούνιος

Με σημαντικότερο γεγονός του διμήνου το ψησιμο της ενιαίας ΑΕΕΤ στην αυλή της Παπάφη, και αμέσως επόμενο αξιοσημείωτο γεγονός ότι το "Σόκος" δεν είναι επίθετο αλλά κάτι σαν τίτλο τιμής, το δίμηνο κυλάει με μεταγραφές που φαίνεται να ανεβάζουν την ομάδα επίπεδο. Μερικούς μήνες αργότερα αρχίζουμε να το διαπιστώνουμε και αγωνιστικά. Επιστροφή Κατσαρή, Σόκος, Πεγιάς, Τούπος, 3 εργατικότατοι πιτσιρικάδες (Χαλκικάς, Χονδρογιάννης, Φλιώνης) και προς στιγμήν Γιαννακός.

Ιούλιος

3-4-5 Το ΑΕΕΤ σάμμερ καμπ για πρώτη φορά στο 1ο πόδι της Χαλκιδικής, με μια εσάνς από φοιτήτριες-κατασκηνώτριες και μεγαλύτερη ανακάλυψη την πηγή στην παραλία που αναβλύζει μπύρα! Θάμα!

Αύγουστος

Έναρξη προετεοιμασίας με την όρεξη, έστω για λίγο, στα ύψη και κλήρωση πρωταθλήματος που για αρχή μας γεμίζει χαμόγελα! Που να ξέραμε!

Σεπτέμβριος

15.  Για 2η σερί χρονιά πρώτος αγώνας Κυπέλλου με ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας. Η βόλτα στην Επανωμή (όταν βρήκαμε το γήπεδο) δεν αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευχάριστη, παρά το γεγονός ότι για διαστήματα σταθήκαμε αξιοπρεπώς. Ήττα και αποκλεισμός αλλά μεγάλη κερκίδα από τους Γιαννιώτες της καρδιάς μας.

19. Πρεμιέρα με Πανόραμα, σχεδόν όπως πέρισυ (τότε εντός έδρας) αλλά ήττα που πονάει, στον πόντο (53-52).

26. Τα Αστέρια είναι τη δεδομένη στιγμή ένα επίπεδο πάνω και φεύγουν εύκολα με το διπλό από τη νέα έδρα μας, τη ΜΕΝΤ (63-72).

Οκτώβριος

10. Με την 3η αγωνιστική να έχει αναβληθεί, η ΑΕΕΤ υποδέχεται το φαβορί για άνοδο Αρετσού. Εξαιρετική απόδοση και νίκη πιο εύκολη από οποιοδήποτε σενάριο (61-48).

17. Ανώμαλη προσγείωση στο Πλαγιάρι, όπου ο τοπικός Αστέρας γεμίζει τη ζώνη μας τρύπες από τα 6,25μ., ανατρέπει διαφορά 16 πόντων και μας κερίζει με 6 (83-77(

24. Στην εξ αναβολής 3η αγωνιστική κουτσά-στραβά πάμε να κλέψουμε το διπλό από την πρωτοπόρο Κρήνη. Η λόμπα στα 3" (που θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήταν δουλμένη στην προπόνηση, αλλιώς δεν αντέχεται) κάνει τη δουλειά της και μας στέλνει αδιάβαστους (83-77).

25. Η ΑΕΕΤ παντρεύει τον μειλίχιο βοηθό της Γιάννη Μητρίδη και η παλιά με τη νέα φρουρά έρχονται δεόντως κοντά. Λίγες μέρες νωρίτερα, στο μπάτσελορ, η αρχαία φουρνιά είχε ζήσει μεγάλες στιγμές (αλλά υπάρχει και λογοκρισία).

31. Επιστροφή στις νίκες με θύμα τον ιδιαίτερα αδύναμο Μπότσαρη (74-56).

Νοέμβριος

7. Ακόμη ένα ροζ φύλλο χωρίς αγώνα αυτή τη φορά (ευτυχώς) αφού ο Αετός μας έχει αποχαιρετήσει από το καλοκαίρι!

21. Νίκη και στο παρκέ, λίγο πιο δύσκολη από την προηγούμενη, επί της Βεργίνας στη Μίκρα (62-78)

28. Νίκη και επί της Ραιδεστού στη ΜΕΝΤ (65-58) και βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Δεκέμβριος

5. Ικανοποιητική εμφάνιση στην Καλαμαριά, αλλά ήττα στο τέλος από τον 1ο Απόλλωνα (61-55)

7. Πρεμιέρα φωλίτσας με ψήσιμο!! ΑΕΕΕΕΕΕΤ.

12. Νίκη στην παράταση επί της Προποντίδας (91-81) με ρεκόρ επίθεση και την καρδιά να βρίσκει τη θέση της στο φινάλε!

19. Δεύτερη σερί παράταση και τα υπογλώσσια πλέον απαραίτητα στο φαρμακείο της ομάδας. Διπλό (επιτέλους) στο Ρύσιο (66-75), κλείσιμο της χρονιάς από την 5η θέση (σε τριπλή ισοβαθμία που έχουμε το πάνω χέρι) και συγκίνηση λόγω αποχώρησης Νυφαντή. Δάκρυα στο μπλουζάκι με τα μούτρα του.

20. Δάκρυα και στο πάρτι Μητσογωνιά-Κολοβού στο paparazzi. Οι φωτογραφίες δεν πρέπει να διαρρεύσουν. ΠΟΤΕ!


Μικρή διακοπή για διαφημίσεις και σύντομα ο Καζαμίας για όσα θα γίνουν στην (ενιαία) ΑΕΕΤ τις επόμενες 363 μέρες!»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια