Πρεμιέρα με το…δεξί για τον ΑΟ Μαλακοπής Πυλαίας

Με νίκη ξεκίνησε τους αγώνες του ο ΑΟ Μαλακοπής Πυλαίας στο πρωτάθλημα της Γ1 ΕΚΑΣΘ καθώς πέρασε νικηφόρα από το κλειστό του Επταπυργίου επικρατώντας του Παναθλητικού με 49-46 σε έναν αγώνα που όπως δείχνει και το σκορ επιβεβαιώθηκε το «κάθε αρχή και δύσκολη».





Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα των νικητών «ο ΑΟΜ παρά την δουλειά που έχει γίνει στις προπονήσεις Αύγουστο και Σεπτέμβρη ήταν, όπως ήταν εύλογο με τόσο ανανεωμένο ρόστερ, ανέτοιμος και ζορίστηκε αρκετά από τον Παναθλητικό, που έδειξε ότι θα είναι μία από τις αξιόλογες ομάδες του δευτέρου ομίλου της Γ1 ΕΚΑΣΘ.

Το πρώτο δεκάλεπτο μάλιστα έκλεισε με τους γηπεδούχους να βρίσκονται μπροστά στο σκορ 13-12. Με πολύ κόπο και κυρίως εξαιτίας της άμυνας της η Μαλακοπή έχτισε μια διψήφια διαφορά στο καλό της δεύτερο δεκάλεπτο, στο οποίο δέχτηκε μόλις τέσσερις πόντους (4-16 το επιμέρους σκορ της περιόδου).

Έτσι στο ημίχρονο ο ΑΟΜ έχτισε μια διαφορά σχετικής ασφάλειας καθώς προηγήθηκε με 28-17, αλλά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση σε όλο το δεύτερο ημίχρονο έφεραν τον Παναθλητικό σε απόσταση βολής και πάλι. Ο ΑΟΜ δεν έχασε παρά μία μόνο φορά το προβάδισμα αλλά δεν μπορούσε να ξεκολλήσει κιόλας την διαφορά και να σιγουρέψει τη νίκη.

Έτσι φτάσαμε στα 40 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και με το σκορ στο 40-42 υπέρ του ΑΟΜ, όπου χρειάστηκε ο Χατζημπαλόγλου να καταθέσει στο παρκέ όλη του την εμπειρία που έχει «μαζέψει» στα γήπεδα της ΕΚΑΣΘ. Με το μοναδικό του τρίποντο στον αγώνα έδωσε «αέρα» στην Μαλακοπή και έφερε το παιχνίδι στη ρουλέτα των βολών στην οποία ο ΑΟΜ αποδείχτηκε ψύχραιμος για να φτάσουμε στο τελικό 46-49.

Η ομάδα της Πυλαίας ήταν κακή επιθετικά όπως δείχνει άλλωστε και το σκορ και μπορεί να έχασε σε επιμέρους σκορ στις τρεις από τις τέσσερις περιόδους, όμως τα καλά νέα είναι ότι η άμυνα της, στην οποία θα στηριχτεί φέτος έδειξε καλά στοιχεία. Κρατάμε τη νίκη λοιπόν και συνεχίζουμε στο στόχο που έχει θέσει η ομάδα για άνοδο.
Διαιτητές: Ιωάννου-Καλαμαράς
Οι πόντοι της ομάδας (Γραμματόγλου): Χατζημπαλόγλου 3(1), Φορίδης 13(1), Καρλής 3(1), Βέρρας 1, Θεοδωρίδης 11, Μαυρίδης 15(1), Τζέκος 3, Μάμαλης, Χατζηπουργάνης, Κωνσταντινίδης, Πετρίδης».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια