Σφαιρόπουλος: «Δεν καταφέραμε να σταματήσουμε τους Σέρβους»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σχολίασε τον αποκλεισμό της Εθνικής από τη Σερβία, υπογραμμίζοντας τους λόγους της βαριάς ήττας που γνώρισε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.









Αναλυτικά, όσα είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6:

Για το αν υπερεκτιμήσαμε τις ικανότητες της Εθνικής:

«Όχι δεν έχουμε υπερεκτιμήσει τις ικανότητες της Εθνικής. Ήταν μια προσπάθεια νέα με νέα πρόσωπα στην ομάδα. Από εκεί και πέρα το χιαστί παιχνίδι κρύβει πάντα κινδύνους. Το παιχνίδι αυτό θέλει άλλη διαχείριση από τα παιχνίδια του γκρουπ. Η προετοιμασία για το ματς αυτό δεν ήταν όπως τα προηγούμενα».

Για τους λόγους της ήττας και του αποκλεισμού:

«Κυρίως αμυντικά ήταν το πρόβλημα καθώς δεν καταφέραμε να σταματήσουμε τους αντιπάλους μας. Οι παίκτες μας απλώς επειδή ήθελαν πολύ να κερδίσουν, είχαν περισσότερη πίεση και το μυαλό αν και έπρεπε να είναι πιο καθαρό, δεν ήταν. Ήταν κρίσιμο το παιχνίδι και δεν μπήκαμε όπως έπρεπε. Η ψυχολογία δεν ήταν έτσι όπως έπρεπε.

Στην ομάδα μας υπήρχε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και εμπιστοσύνη. Από την άλλη η Σερβία δεν είχε ξεκινήσει καλά. Είχε γκρίνια και έβλεπε το ματς αυτό ως την ευκαιρία να αλλάξει το κλίμα. Η Σερβία έκανε το καλύτερο της παιχνίδι και εμείς το χειρότερο. Επιθετικά δεν ξεκινήσαμε άσχημα. Σκοράραμε σχετικά εύκολα. Αυτό που δεν καταφέραμε ήταν να περιορίσουμε τους αντιπάλους μας. Μας έβαλαν κοντά στο καλάθι και τρώγαμε εύκολα πόντους. Δοκιμάσαμε πολλά πράγματα να τους σταματήσουμε, αλλά όταν δεν έχει την πνευματική δυνατότητα κάποια πράγματα δεν πιάνουν.

Στο β’ ημίχρονο άρχισε να χαλάει και η επίθεση. Κάτι λογικό ως συνέχεια της άμυνας. Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Οι σέρβοι άρχισαν να βάζουν καλάθια ακόμη πιο εύκολα. Από ένα σημείο και μετά η ψυχολογία είχε γύρει στους Σέρβους αποκλειστικά».

Για το αν λείπει ένας ηγέτης:


«Έχουμε παίκτες με προσωπικότητα. Δεν λείπει κάτι από την ομάδα. Είχε τις δυνατότητες να φτάσει ψηλά. Στην θέση «5» δεν είχαμε πρόβλημα μέχρι τώρα. Ξαφνικά είχαμε στο ματς αυτό. Εκ των υστέρων να λέμε ότι έχουμε πρόβλημα δεν είναι κάτι που είμαι σύμφωνος. Τα παιδιά έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια. Και μην ξεχνάμε ότι στο παρελθόν είχαμε παίκτες με προσωπικότητα που και πάλι δεν είχαμε αποτέλεσμα. Αυτό το καλοκαίρι είχαμε την καλύτερη στελέχωση με τις επιλογές που υπήρχαν. Τα παιδιά έδειξαν πολλά σωστά στοιχεία».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια