Παπαντωνίου, Μπόγρης, Κασελάκης και Ραλλάτος μιλούν για το Ευρωπαϊκό 3Χ3

Η Εθνική Ανδρών 3Χ3 αγωνίστηκε στο πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε στο Βουκουρέστι και έφτασε ως τους ημιτελικούς της διοργάνωσης. Άγγιξε, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει τελικά στα χέρια της ένα μετάλλιο, παρά την εξαιρετική πορεία που πραγματοποίησε. Τι έχουν να πουν οι πρωταγωνιστές για την εμπειρία; Ο λόγος τους ανήκει...


Ν. Παπαντωνίου: «Αδειάσαμε μετά τον προημιτελικό»

Για τον Νώντα Παπαντωνίου αυτή ήταν η τρίτη μεγάλη διοργάνωση 3Χ3 στην οποία πήρε μέρος. «Το βασικό που αισθανόμαστε είναι απογοήτευση», ήταν τα πρώτα του λόγια για να προσθέσει: «Ήταν μια τρομερή εμπειρία εδώ, όπως και στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις. Νομίζω ότι η προσπάθειά και η πορεία μας είναι επιτυχημένη. Δυστυχώς "αδειάσαμε" από ενέργεια μετά το χθεσινό παιχνίδι με τη Σερβία και τη μεγάλη επιτυχία να αφήσουμε εκτός τους Σέρβους. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και χαλαρώσαμε, με αποτέλεσμα σήμερα να χάσουμε στις λεπτομέρειες.

Λίγο πιο εύστοχοι να ήμασταν, θα είχαμε μπει στα μετάλλια. Και αυτό ισχύει και για τα δύο παιχνίδια που δώσαμε σήμερα. Με την τέταρτη θέση εξασφαλίσαμε μια διάρκεια για την Εθνική Ανδρών, καθώς έχουμε εξασφαλίσει τη θέση μας για το επόμενο μεγάλο ραντεβού στο Μπακού. Δεν ξέρω αν θα είμαστε εμείς ή κάποιοι άλλοι. Αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι πως σε ότι αφορά εμάς, θα είμαστε κάθε καλοκαίρι εδώ και θα το ευχαριστιόμαστε. Αυτή τη στιγμή όμως περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι στο μυαλό μας το μετάλλιο και η πικρία ότι δεν καταφέραμε να πάρουμε ένα μετάλλιο για τη χώρα μας».

Γ. Μπόγρης: «Πάντα χαρά να φοράς τη φανέλα της Εθνικής»

Μετά την παρένθεση της προκριματικής φάσης, από την οποία απουσίασε εξαιτίας της παρουσίας του στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών, ο Γιώργος Μπόγρης, επέστρεψε σε μια επίσημη διοργάνωση 3Χ3.

«Είμαι χαρούμενος που ήμουν σε αυτή τη διοργάνωση και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, γιατί κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση σε αυτή την τελική φάση, καθώς εγώ δεν ήμουν μαζί τους. Είναι πάντα χαρά να φοράς τη φανέλα με το εθνόσημο και αυτό είναι κάτι που το έχω καταλάβει από μικρή ηλικία. Αυτό που είδα, καθώς έχω να αγωνιστώ από το Ζάππειο σε διοργάνωση 3Χ3 είναι ότι το άθλημα αυτό έχει εξελιχθεί πολύ. Και θα ανεβαίνει επίπεδο όσο περνάει ο καιρός. Ο πρώτος στόχος που είχαμε ήταν να περάσουμε στην οχτάδα. Μπορεί να είμαστε επαγγελματίες, αλλά δεν έχουμε τη στρατηγική του 3Χ3 τόσο πολύ. Έχουμε περισσότερο του 5Χ5 όπως είναι φυσικό. Κι αυτό κάποιες στιγμές κοστίζει».

Ο Μπόγρης ξεχωρίζει την καλή και την άσχημη στιγμή του τουρνουά: «Είμαι χαρούμενος που καταφέραμε να προσπεράσουμε στην πρώτη φάση μια καλή ομάδα όπως είναι η Τουρκία και εννοείται πως η καλύτερη στιγμή ήταν η νίκη επί της Σερβίας. Είναι η νούμερο 1 ομάδα στην αξιολόγηση στα 3Χ3, έχει τον καλύτερο παίκτη των τουρνουά αυτών και είναι σημαντική νίκη για εμάς! Η μέρα των ημιτελικών και των τελικών μας άφησε μια πίκρα. Πιστεύαμε πραγματικά ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα μετάλλιο. Οι άλλες ομάδες όμως ήταν πιο έτοιμες και έμπειρες από εμάς σε τέτοιου είδους παιχνίδια».

Ο διεθνής σέντερ, κοιτάζει και λίγο πιο μακριά: «Ίσως το πιο θετικό είναι ότι εξασφαλίσαμε με την τέταρτη θέση μια συνέχεια για την Ελλάδα σε αυτές τις διοργανώσεις, καθώς πήραμε την πρόκριση για την επόμενη μεγάλη διοργάνωση στο Μπακού το 2015. Ίσως αν υπάρχει χρόνος να προετοιμαστεί η ομάδα, να παίξουν λίγο οι παίκτες μαζί και κυρίως να συνηθίσουν τη μικρότερη μπάλα, γιατί είναι πολύ περίεργο, θα είναι και πιο εύκολο να φτάσει σε μια διάκριση. Και να βάλουμε τις βάσεις για να γίνει πιο γνωστό αυτό το άθλημα στην Ελλάδα. Ένα άθλημα που από ότι μας είπαν εδώ πιστεύουν ότι το 2020 θα είναι Ολυμπιακό άθλημα. Και είναι σημαντικό για εμάς που σε αυτά τα πρώτα βήματά του, βοηθάμε να το γνωρίσει και ίσως και να το αγαπήσει ο κόσμος».

Λ. Κασελάκης: «Θέλαμε το μετάλλιο»

Ο Λεωνίδας Κασελάκης ήταν στην ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση για την Ελλάδα στην τελική φάση του 1ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και έδειξε να προσαρμόζεται σχετικά γρήγορα σε ένα διαφορετικού είδους μπάσκετ: «Ήταν μια ωραία διοργάνωση και εμπειρία. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ, θέλαμε να πάρουμε μια διάκριση για την Ελλάδα και πήγαμε πολύ καλά ως ένα σημείο. Αποκλείσαμε ομάδες που ήταν ψηλότερα από εμάς στην κατάταξη και ήταν πιο έμπειρες και έχουμε να λέμε ότι ήμασταν καλύτεροι ως αντίπαλοι σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση, την προκριματική φάση».

Και για τον Κασελάκη τα διαφορετικά συναισθήματα της προτελευταίας και της τελευταίας μέρας της διοργάνωσης, είναι σημείο αναφοράς: «Είχαμε απόλυτη επιτυχία την προτελευταία μέρα, πετύχαμε κάτι πολύ σημαντικό, να αποκλείσουμε μια ομάδα όπως τη Σερβία. Όμως την τελευταία μέρα δεν τα καταφέραμε όπως θα θέλαμε. Θέλαμε αυτό το μετάλλιο για τη χώρα μας.

Είχε γίνει πλέον ο στόχος μας μέσα από την πορεία μου κάναμε. Κρατάμε την τέταρτη θέση και αυτό που θέλουμε είναι να πάμε ακόμη καλύτερα στη συνέχεια. Κι αυτό σε ένα άθλημα που είναι μεν το ίδιο, αλλά έχει και πολλές διαφορές από το μπάσκετ που ξέρουμε και παίζουμε. Είναι ένα σκληρό άθλημα και διαφορετικό. Μετράνε διαφορετικά πράγματα για να φτάσεις εκεί που θες. Παρουσιάζει όμως μεγάλο ενδιαφέρον και μάλλον θετικά βλέπω μια παρουσία και στη συνέχεια σε αυτές τις διοργανώσεις. Να είμαστε καλά και βλέπουμε».

Γρ. Ραλλάτος: «Υπέροχη στιγμή»

Ο Γρηγόρης Ραλλάτος ήταν στην ομάδα που μαζί με τον Λεωνίδα Κασελάκη και τον Νώντα Παπαντωνίου, αλλά και τον Νίκο Παππά, εξασφάλισαν την πρόκριση στο πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 3Χ3 για την Ελλάδα. Ο ίδιος, όμως και στην προκριματική φάση, μοιάζει να ζει ακόμη το όνειρο: «Για μένα ήταν μια υπέροχη στιγμή! Δεν υπάρχουν λόγια. Δεν έχω τίποτα αρνητικό να πω. Το να φοράς τη φανέλα της Εθνικής είναι από μόνο του μεγάλη τιμή. Είδα πράγματα, έζησα πράγματα που δεν φανταζόμουν να ζήσω. Θα έχω να λέω για πολύ καιρό...

Η πιο ξεχωριστή στιγμή πάντως ήταν σίγουρα η νίκη επί της Σερβίας. Θα μπορούσαμε να πάμε και καλύτερα, αυτό είναι δεδομένο. Ίσως αυτό που χρειάζεται είναι λίγο περισσότερος χρόνος μαζί πριν από αυτά τα ραντεβού. Τα τουρνουά 3Χ3 είναι ξεχωριστά, είναι γιορτή και είναι κάτι που σχετικά μου ταιριάζει... Τίποτα... Αυτό που θέλω να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την παρουσία μου εδώ, για το παιχνίδι, για τη διοργάνωση».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια