Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο διεθνές κύπελλο U15 του Κολινδρού- MVP ο Κάπρης-Οι απονομές και οι βραβεύσεις-Φωτορεπορτάζ

Ολοκληρώθηκε στον Κολινδρό το πρώτο διεθνές κύπελλο για άνδρες κάτω των 15 ετών που διοργάνωσε η ΕΟΚ σε συνεργασία με τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού και την ΕΚΑΣΚΕΜ.






Το πρωί οι αθλητές που συμμετέχουν μοιράστηκαν σε δύο προπονητικά γκρουπ που το καθένα είχε παίκτες και από τις τρεις χώρες. Η προπόνηση περιελάμβανε συνεργασίες τριών παικτών.

Το απόγευμα οι «Μπλε» επικράτησαν με 87-75 της Βουλγαρίας, ενώ οι «Ασπροι» ηττήθηκαν με 65-66 από την Ρουμανία μετά από συγκλονιστικό αγώνα που κρίθηκε με βολή του Ατκινς σε νεκρό χρόνο. Αναλυτικά τα παιχνίδια:

ΜΠΛΕ 87
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 75
Δεκάλεπτα: 24-12, 42-32, 69-50, 87-75
Διαιτητές: Ντόγκας-Χατζηχαρίσης
ΜΠΛΕ (Κοτανίδης-Πεγιάς): Τσιρογιάννης 2, Τσέλος 2, Αλτίνης 2, Τσουμάνης 10(2), Γεωργουλάκος, Τσουργιάννης 12(1), Καρακατσάνης 10, Θεοδωρικάκος 2, Στεφανίδης 17(1), Σακελλαρίου 19(4), Χατζηδάκης 7, Μπαζινάς 4.
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (Ασπαρούχοφ-Τσένοφ): Βεζίρσκι 9(1), Αντόνοφ 2, Μάτουσεφ 5, Πέντσεφ 2, Λαζάροφ, Ντιμιτρόφ 19(3), Κραστάνοφ 19, Στάικοφ, Αλιπίεφ 9, Κιρίλοφ 3, Τσερνοκόγιεφ 7(1).

ΑΣΠΡΟΙ  65
ΡΟΥΜΑΝΙΑ 66
Δεκάλεπτα: 18-13, 32-29, 46-43, 65-66
Διαιτητές: Ντόγκας-Χατζηχαρίσης
ΑΣΠΡΟΙ (Δήμος-Κασιμίδης): Δημητράκας 8, Κάπρης 17, Καμπερίδης 1, Δραγάτης 9, Γκουαλτιέρι, Φωτόπουλος 3(1), Ψαρράς 7, Δομπρογιάννης, Λιούνης 4, Ζαμπάκης 16.
ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Νταν-Μαν): Κούρμπισα 3(1), Βίντα 5, Ναστουρέσκου 8(2), Φομετέσκου 10, Κοκονέα, Πετρέσκου 5, Στόικα 1, Ιονίτα 25, Ατκινς 9, Πόρουμπ, Τσίτου, Ζαχαρία. 

MVP ο Κάπρης

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη απονομή αναμνηστικών και τιμητικών διακρίσεων.

Στην αρχή της εκδήλωσης διαβάστηκε χαιρετισμός του ΔΣ της ΕΟΚ στον οποίο αναφέρονται τα εξής:

«Το πρώτο Διεθνές Κύπελλο Καλαθοσφαίρισης Ανδρών, κάτω των 15, Κολινδρού, είναι η συνέχεια του διεθνούς προπονητικού camp και πλέον αποτελεί μια πραγματικότητα για το   Ελληνικό αλλά και το Ευρωπαϊκό  Μπάσκετ και φυσικά  θα αποτελέσει θεσμό για τα δεδομένα του αθλήματος.

Αποχαιρετώντας τους νεαρούς αθλητές, νιώθουμε την ανάγκη για άλλη μια φορά να τονίσουμε ότι, το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας, διαδραματίζει το σπουδαιότερο ρόλο στην εξέλιξη του αθλήματος, ειδικά δε στην Χώρα μας που το μπάσκετ έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα και καθρεπτίζει την παραγωγική διαδικασία, στην πορεία εξέλιξης και προόδου του Ελληνικού Μπάσκετ.

Σε μια εποχή που το Ελληνικό  Μπάσκετ, έχει κερδίσει την διεθνή καταξίωση και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις του Αθλήματος, μπορούμε να ισχυριστούμε ότι ο Κολινδρός, η Πιερία αποτελεί πλέον σταθμό και σημείο αναφοράς για την παραγωγική διαδικασία τόσο της Ελληνικής, όσο και της Ευρωπαϊκής  Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Είναι χαρά αλλά και υποχρέωσή μας, να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Κολινδρού κ. Βαγγέλη Πολύζο, τους συνεργάτες του στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύδνας Κολινδρού, αλλά και τους απλούς πολίτες και φυσικά τους φίλους της Καλαθοσφαίρισης, που μας έχουν αγκαλιάσει όλα αυτά τα χρόνια και που βοήθησαν καθοριστικά για την φετινή διεξαγωγή του πρώτου Διεθνούς Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης  Ανδρών U15 της Ιστορικής πόλης του Κολινδρού».

Στη συνέχεια χαιρετισμό απεύθυναν ο Αντώνης Παπαγιαννούλης, (Πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ.), ο Γιώργος Καλύβας (Πρόεδρος της ΔΗ.ΦΟ.ΠΑ.ΠΟΥ.) και ο Κώστας Πολίτης (Σύμβουλος Ανάπτυξης της Ε.Ο.Κ.).

Στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης αναδείχθηκαν οι Φώτης Κάπρης, Αγγελος Δραγάτης και Βαγγέλης Δημητράκας (Ελλάς), Κράσταν Κραστάνοφ (Βουλγαρία) και Ντάνιελ Ιονίτα (Ρουμανία). Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της ΔΗ.ΦΟ.ΠΑ.ΠΟΥ. Γιώργος Καλύβας. Πολυτιμότερος παίκτης αναδείχθηκε ο Φώτης Κάπρης με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κολινδρού Ηλία Πελάγο να δίνει την τιμητική διάκριση.

Τέλος έγιναν απονομές μεταλλίων,  διπλωμάτων  και τιμητικών πλακετών στους συμμετέχοντες αθλητές και προπονητές από τους επισήμους που προαναφέρθηκαν και τους Θωμά Γκέκα (Αντιπρόεδρο της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ.) και Αρη Γραμμενίδη (Ταμία της Ε.ΚΑ.Σ.Θ.). Το κύπελλο στην πρώτη ομάδα του τουρνουά την Ελλάδα Β παρέδωσε ο Γιώργος Καλύβας, ο οποίος απένειμε αναμνηστικές πλακέτες εκ μέρους του Δήμου και στους Αντώνη Παπαγιαννούλη, Κώστα Πολίτη, Αντώνη Μάρη (Γραμματεία Γραφείου Ανάπτυξης Ε.Ο.Κ.), Τάσο Παπαγιαννίδη (Φυσιοθεραπευτή), Σωκράτη Χατζηχαρίση, Βαγγέλη Ντόγκα (Διαιτητές) και Βασίλη Τσιότρα (Γραφείο τύπου Ε.Ο.Κ.).


















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια